Reklama
|
Téma "Točená zmrzlina"
|
Točená zmrzlina
Od: long
|
21.01.2005 22:02:56.
id: 208.
|
|
Jsem začátečník v prodeji točené zmrzliny,používám směsi různé směsi,a stále si myslím,že to není ono.Dá se nějak vylepšit chut zmrzliny?
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: kolo
|
Vloženo: 21.03.2005 15:13:55.
ID: 284.
|
|
Vybírám stroj na točenou zmrzlinu. Může někdo nějaký doporučit, který funguje bez velkých problémů? Jaký je rozdíl v chuti zmrzliny ze stroje s čerpadlem a bez čerpadla. Má někdo zkušenosti se stroji Universal?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Ivo
|
Vloženo: 05.05.2006 21:28:16.
ID: 837.
|
|
Stroj s čerpadlem umí z 1litru udělat 2li. tak víc vyděláte a zmrzlina je krémovější.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Eduard Bamr
|
Vloženo: 24.01.2012 0:39:41.
ID: 8401.
|
|
Stroj s čerpadlem má nášleh to je pravda ale je to také věcí co do toho naleji. Levná směs má nášleh méně než ta kde je za 1 litr 2 x tolik.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: stroj
|
Vloženo: 30.12.2020 8:03:45.
ID: 14571.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: MM
|
Vloženo: 03.04.2007 19:09:48.
ID: 1870.
|
|
TEN STROJ NIKDY!!!NEKUPUJ. JÁ MÁM 3 KS CARPIGIANI RAINBOW 3 OD NOVOTY A TO JSOU TY SPRÁVNÉ MAŠINKY.MM
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Ali veis
|
Vloženo: 01.03.2019 23:36:24.
ID: 14006.
|
|
Mam zajem na carpigiani vurobnik na zmrzlinu. Da sandohodnut na cenu p
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Ali veis
|
Vloženo: 01.03.2019 23:36:27.
ID: 14007.
|
|
Mam zajem na carpigiani vurobnik na zmrzlinu. Da sandohodnut na cenu p
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: edy
|
Vloženo: 29.04.2009 21:15:18.
ID: 6366.
|
|
Nekupuj žádný stroj na pákovou zmrzlinu! Já mám 3 kusy a každý se po 2-4 letech začal rozbíjet.To je ještě v době,kdy nejdeš do plusu,ale jen makáš a vyrábíš jak černej.. Pozitivně raděj jen ti,co ti prodávaj stroj nebo suroviny - ty tě povzbuzujou jak pitomce,ale za rohem si jen počítaj penízky,co jim sypeš.... Kup si velikou krásnou vytrínu a starej výrobník,kam jdou i oříšky a kousky ovoce.Pákáč to nebere,chce vše přes síto !!! Ahoj !
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Lenka
|
Vloženo: 23.02.2015 21:51:06.
ID: 12885.
|
|
Edo, můžete mi poradit poč čím starý výrobník zmrzliny hledat? Přesně takový bych chtěla pořídit ke mě do malé cukrárny ve vsi, kde o víkendech proudí davy turisů s dětmi, pivovar, koláče, žádná zmrzlina. Ae chtěla bych přesně ten o kterém tuším píšete, takový jaký si pamatuji, když jsem byla malá a chodila si pro točenou zmrzlinu před 30 lety, vím, že ho v cukrárnách občas mají, ale nikdo se ho nechce zbavit a já nevím přesně pod čím hledat, aby mi nevyjelo mraky odkazů na moderní stroje. děkuji moc
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: pospisilova
|
Vloženo: 09.08.2015 13:53:54.
ID: 13033.
|
|
michadlo
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: AAtoCl1s
|
Vloženo: 28.12.2015 8:55:47.
ID: 13186.
|
|
Likandro: U toho kroužku .. si ředke1m, aby to pak značilo ten pravfd vfdznam: budova njaepcure. Ale ai zkusedm, co ředke1š :).Jabledčko už me1m i v 3D vymodelovane9, takže ho vyměnedm za tu foku, aby sedlo ke zbytku.Penedze předěle1m... uděle1m tam asi nějakfd ornamenty na to, aby to bylo opravdovějšed :).V těch kouledch budou ikony "pohledů kamery", když na některou klikdneš tak se přesuneš. Buď na pohled na celou strategickou mapu, na spre1vu ste1tu, či na fapravu města. Fungujedced syste9m v ste1vajedced verzi už je, screenshot je zatedm z posledned kamery :). V těch koulfdch me1m takove9 ikonky, snad to bude poznat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: edy
|
Vloženo: 10.07.2014 5:32:52.
ID: 11586.
|
|
Universaly mám dva,ani jeden nefunguje....jsou to prostě sra...,pokud ho ne hm opravit,ihned ho prodám..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: faadam
|
Vloženo: 11.08.2014 6:38:15.
ID: 11615.
|
|
máte ještě na prodej ten špatný stroj dekuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Pavel
|
Vloženo: 04.07.2018 22:59:25.
ID: 13851.
|
|
A za kolík ho prodáte,ten polaris?Jak uvádíte na cukrářích.Děkuji za odpověď.S pozdravem Pavel B.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Matous Nosek
|
Vloženo: 26.04.2016 19:00:47.
ID: 13303.
|
|
Ahoj, koupil jsem si italský stroj Carpigiani, třípáku, a jsem s tím maximálně spokojený. Je to starší model,ale nedám na něj dopustit. Je dobrý, že na sorbety čerpadlo vyndám a točím sorbet bez nášlehu, současně však na směs s mléčným základem nášlehový čerpadlo nechávám ve vaničce. Universal s tím nemám zkušenosti..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od:
|
Vloženo: 23.02.2021 16:54:30.
ID: 14763.
|
|
dobrý den jedna točená
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Blanka
|
Vloženo: 26.04.2006 19:51:12.
ID: 821.
|
|
Prosím máme bezlepkovou dietu a nevím jestli je zmrzlina z Opočna bez lepku.Je moc dobrá,ale bojím se jí koupit poradí mi někdo.Děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Standa
|
Vloženo: 21.05.2015 17:29:05.
ID: 12979.
|
|
Opočenská zmrzlina je bez lepku, jediný alergen je tam mléko
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od:
|
Vloženo: 06.07.2018 12:56:36.
ID: 13852.
|
|
opocno je bez lepku
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Ivo
|
Vloženo: 05.05.2006 21:22:47.
ID: 835.
|
|
Nejlepší je zmrzlinu uvařit v pasteru, tím se odstraní všechny bakterie a vydrží déle. Recept 3700g suš mléka 26%, 4700g cukru, 24l vody, 2kg stabilizátoru a ochucovací pastu tu přidat až leze teplota dolů tak v 50°C. Pokud přidáte 2 másla bude ještě krémovější. Zmrzlinu z prášku rozmíchat ve vodě umí každý. Stabilizátor si domluvte u Vašeho dodavatele. V případě, že hygienická stanice odebírá vzorky, máte možnost požádat o odběr kontra vzorku a uložit si jej do mražáku, pro případný další rozbor v soukromé laboratoři. Každou zmrzlinu vylepšíte přidáním tuků (máslo, šlehačka)
odpovědět
|
|
Nadpis: pasterizace+85C--+2C 1,5hod
Od: patlal pr.
|
Vloženo: 28.08.2006 20:00:46.
ID: 1201.
|
|
Nevím jak a co to máslo znamená ale podle mého 2kg stabilizatoru je na 400 litrů zmrzliny než něco plácneš tak si to ověř jen houpeš amatéry.5gr stabilizátoru se dává na lit směsi.Profesionalní postup je na 60 l. paster 400gr tutopany 5,4 plnotuk mléko.0,6kg odtuč.mléka zn.bílkov. vše suš. 11 kg.cukru.0.400gr. mec+.postup mléko rozmícháme v 38 l vlažné vody v pasteru, cukr za sucha rozmícháme s tutopanou a mecem+ postupně vmícháme v pasteru do mléka řádně promícháme spustíme pasterizaci .takto vypasterizovaná směs po časovém dozrání nalije do vyrobníku kde dodame pastu dle druhu a emulgator softin. Skuste to a budete dobrý.příště další školení.CH.Y. chorvatský zmrzlinář.zn. na každé piksle máte dávkovaní stačí jen číst nebo si vzít brejle.čabas......
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pasterizace+85C--+2C 1,5hod
Od: zkBDIuCI
|
Vloženo: 28.12.2015 9:42:30.
ID: 13200.
|
|
Wow! My Great Auntie Paula makes these. Calls them Ooshki (likely spelled wrong, I am going off of sound). Shes Slovene (I am a morngel of Slovak, Slovene and Scottish). Also she shapes them lazier? Its a single slit in the middle and then you pull one end through and fry them.I love your site, by the way. It is great that you give a visual with the steps to the recipe. My halusky did not quite turn out as visually appealing as yours, but it tasted pretty close to my moms, I added and egg.
odpovědět
|
|
Nadpis: Cech zmrzlinářů?
Od: děda
|
Vloženo: 13.05.2006 15:35:26.
ID: 856.
|
|
Dobrý den všem. Měl bych všeobecný dotaz. Jsou u nás v Česku zmrzlináří nějak sdružováni v nějakém profesním cechu? Proč se ptám? Jak tak občas slyším a čtu různé příspěvky kolem zmrzlin tak se zamýšlím, kde a kdo má vlastně ten správný názor na vše kolem zmrzlin. " Ruku na srdce", ve většině jde hlavně o výdělek. Procestoval jsem pár států v evropě, ochutnal mnoho druhů zmrzlin i také u nás a od různých výrobců. Mohu říct, že zmrzliny jsou to, co neodmyslitelně patří k létu. Bohužel, jsem dosti často narazil a hlavně v našich končinách na zmrzliny tak zvané ve většině "Balkánské a podobné" které co do kvality hlavně příchutě nešly vůbec srovnat s mnohými skutečnými balkánskými zmrzlinami. Jsou skoro všechny stejné chuti a silně kyselé. Mám pocit, že složení jejich zmzlin se sestává mnohdy jen z vody, cukru,kyseliny citrónové, barviva Ečka, nějakého univerzálního stabilizátoru (možná bílků) a názvu. Jednou jsem si nechal dát u takového výrobce 12 porcí do krabičky a doma jsme pořádali soutěž v uhodnutí druhů. Bohužel moc úspěchů nikdo neslavil, jen tehdy když hádal podle možné barvy. Přesto lidé si tyto zmrzliny kupují. Samozřejmě tito "chemici" mají podstatně nižší náklady na výrobu než spousta zmrzlinářů, ktěří vyrábějí nejen tradičně ale hlavně ze surovin mnohých renomovaných (nebudu jmenovat) výrobců ktěří ručí za kvalitu a chuť vyrobených zmrzlin. Pak se mnohdy stává aby i náš zmrzlinář na úkor kvality chce dohnat ony chemiky. Bohužel. Jak vím tak v Itálii jsou výrobci zmrzlin zruženi v cechu a jistě si pak mezi sebou hlídají i případné nepoctivce. Proto ten dotaz. A co by se s tí dalo dělat, aby zde byla případně legistlativně nebo kontrolně nastavena laťka všem! ...a přece se točí, zmrzlina!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: patlal pr.
|
Vloženo: 28.08.2006 20:26:11.
ID: 1202.
|
|
Máš pravdu asi si na pravou balkánskou zmrzlinu nenarazil.Tydle amatéři co používají název balkánská zmrzlina tak to vyrábějí jen z vyprávění.Pokud si procestoval tolik státu tak jeď do ciziny na slovensko najdi tento nazev v Nitře a potom poznáš jaké patoky se vyrabí od ronomovaních dodavatelu v čechách vše je umělé cejtit konzervačníma látkama.Ten rozdíl je umělá a přírodní.Balkánská zmrzlina je jen jedna na slovensku, slovinsku a chorvatsku.A ten cech to musíš kandidovat do parlamentu ale oni teď mají určitě jiné starosti to mi věř.CH.Y.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: cinkl Miroslav
|
Vloženo: 05.04.2009 19:50:15.
ID: 6206.
|
|
O té balkánské zmrzlině se celkem pleteš.dělám v Chorvatsku již 5 let a nejlepší zmrzlinu tam dělají Makedonci.Mají vlastní recept a vaří ji.Mají pad nepřeberné množství druhů.Mluvil jsem s paní co ji dělá a říkala,že každý rok na začátku sezony má problém udělat tu správnou zmrzlinu.Časem to dolaďuje.Neznám složení,ale berou kvanta pískového cukru.Poptám se a mrknu jak to dělá.Je opravdu nejlepší co znám.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: chiny
|
Vloženo: 26.11.2009 8:40:53.
ID: 7102.
|
|
Určitě vím očem mluvíš já osobně jsem v týdle výrobě pracoval už před 25 lety ta zmrzlina nemá chybu jen někteří plechovkáři jen závidí a snaží se dělat těmhle lidem jen problémy jak ve výrobě tak v sokromém životě měj se ..chiny..znam.zmzlinář ze západu..Failo.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: fara
|
Vloženo: 04.01.2011 16:59:05.
ID: 7886.
|
|
Dobrý den, pane Miroslav,vyrábím také zmrzlinu v česku a zaujal mě Váš článek ohledně balkánské zmrzliny.Mohl bych poprosit o nějaký recept na vyzkoušení?Jedná se mi hlavně o složení základních směsí.Předem pěkně děkuji za odpověd.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: tonygelato
|
Vloženo: 18.03.2008 23:01:22.
ID: 4350.
|
|
jsem pro založení cechu zmrzlinářu rad bych se toho zučastnil také nemám rád chemki
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: chiny
|
Vloženo: 19.01.2015 6:21:00.
ID: 12869.
|
|
"CHEMIKI"nebo"CHEMIKY" hmm gramatika to je věc asi by napsal tak když chemiki tak gramatyka ten má v hlavě nas...o
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: As76LQLN
|
Vloženo: 28.12.2015 9:02:26.
ID: 13189.
|
|
Last Nov., Dec., and January were cold in SW Florida. Down in the 40 s every night. Last night was the first time the heat came on. We are also having drugoht. Strange weather.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: chiny
|
Vloženo: 19.01.2015 6:23:40.
ID: 12870.
|
|
"CHEMIKI"nebo"CHEMIKY" hmm gramatika to je věc asi by napsal tak když chemiki tak gramatyka ten má v hlavě nas...o
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: chiny
|
Vloženo: 26.11.2009 8:32:48.
ID: 7101.
|
|
Jsem rád dědku že tvoje obtěžování a pronásledování snad skončilo ale měl si výdrž v tom si dobrej hlavně už neotravuj slušným lidem život z bohem chiny.......
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cech zmrzlinářů?
Od: Jana
|
Vloženo: 12.06.2017 21:14:31.
ID: 13691.
|
|
Dobrý den,
sehnal jste něco takového? Popř. nepřemýšlel jste o něčem takovém jak to lze založit vytvořit? Já totiž hodně silně zklamaně sleduju ty hnusné točené co většina lidí točí - prášek a voda... převažije silně silně silně voda... lidé jedí opravdu hnusy a nikdo je na to ani nijak neupozorní.. máme tu Pohlreicha ale ten se o zmrzliny nestará:-D / nemluvě teda i o stavu zákusků, které vidíme v některých cukrárnách. Achjo zlatá Itálie....
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Peta
|
Vloženo: 19.06.2006 21:08:32.
ID: 983.
|
|
Dobrý den,jsem úplný začátečník a mám několik dotazů. Koupil jsem stroj na točenou zmrzlinu německé výroby(starý) a rád bych se zeptal na jeho údržbu, na co si dát pozor (např. přemrzání), mytí stroje apod. Dále jaké používáte dezinfekční přípravky a jaké zmrzlinové směsy jsou podle Vás nejlepší? Prosím o rady Vás zkušených,který jež v tomto oboru umíte pohybovat, případně máte stroj ILKU. Předem děkuji za odpovědi.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: pták
|
Vloženo: 10.07.2006 14:22:04.
ID: 1040.
|
|
Také vlastním nově tento stroj a neví, kde sehnat náhradní díly. Jsem ještě větší začátečník a začínám uvažovcat, že si pořídím novou mašinu z bazaru. Prý je to obrovský rozdíl v údržbě a v kvalitě, ale jestli můžete tak prosím poraďte.
odpovědět
|
|
Nadpis: Točená zmrzlina
Od: viki
|
Vloženo: 26.06.2006 12:37:57.
ID: 995.
|
|
Točila jsem Opočno, nebylo špatné, ale po líznutí na jazyku rychle mizela chuť, tak jsem zkusila MEC3, je fakt dobrá, ale drahá. Nakonec jsem koupila v Makru tu zmrzlinu od Břeclavi a jsem spokojená. Co si budeme vykládat - chuť je mnohem lepší než Opočno a není tak drahá jak MEC3. Nebudu přeci mít velkou za 20 korun,.... Pokud z toho někdo dělá našlehaný tvaroh, tak se to stejně nedá jíst, a šidit nášlehem 80% ? Nebudu dělat reklamu Tojákům, ale je to zlatý střed!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Edy
|
Vloženo: 17.04.2010 16:21:33.
ID: 7454.
|
|
To jáci jsou nýmandi a zmrzku uměj jen prodávat... je mi tě líto,že je tak baštíš... Od nich leda kornoutky,nic víc..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: hljgtzlot
|
Vloženo: 26.06.2006 18:07:41.
ID: 996.
|
|
tak do toha dejte housek rozdrolené cokolády a opravdu to zabere
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od:
|
Vloženo: 13.07.2006 18:20:30.
ID: 1047.
|
|
Na prodej zmrzliny musíte mít živnost na Hostinsku činnost. Nezapomeňte požádat hygienu o povolení a stavební uřad o zkolaudování prodejního místa.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: žabička
|
Vloženo: 15.07.2006 20:35:33.
ID: 1052.
|
|
Ahoj, já jsem ted měla lítačku okolo ŽL na prodej točené zmrzliny, a musím říct, že to není jednoduchý...každopádně ŽL na hostinskou živnost můžeš mít pouze do roku 2002 vydané,ale jinak musíš mít vyučení PEKAŘ,CUKRÁŘ!!! Já s tím měla problém,jelikož mám úplně jiné vzdělání,tak jsem si našla paní tohoto vzdělání a je to OK.Nyní mám ŽL na cukrář,pekař :o) musíš bud mít 6let praxi někde na točené zmrzce,nebo vyučení....
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: fofr
|
Vloženo: 30.03.2010 14:32:20.
ID: 7407.
|
|
Je mam žl na nákup prodej a stačí !!!jenom ohlašení oh a přípravnu na smíchání a tot všecko. +ZP cau
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Nikča
|
Vloženo: 07.08.2006 15:45:14.
ID: 1126.
|
|
Dobrý den. Bydlím na vesnici s 3500 obyvateli, myslíte si ,že bych se zde uživila prodejem točené zmrzliny. Prosím o zkušenost ve vaší vesnici,kolik asi vytočíte zmrzliny v průměru denně vy?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: kol
|
Vloženo: 19.08.2006 14:34:58.
ID: 1166.
|
|
Na vesnici kde je 3500ob. bych do toho nešel. Jen investice stroje je 250 000,- pokud nechcete starou rachotinu které spotřebuje více elektriky než vyděláte. Pak je velmi nutná konzervace a to starší stroje nemají. To znamená že zmrzlina , která je v tekutém stavu ve stroji má mít jen 4°C. Zatím to hygiena nekontroluje. Jinak zmrzlina vyrobená studenou cestou má trvanlivost jen 60minut. Vyhláška č 77/2003Sb 124/2004Sb doporučuji přečíst. A tento rok se poprvé kontroluje zavedení HCCP a udělují pokuty. Tam běžte do kopečkové, menší náklady a odpadá každodení čištění stroje.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: evka
|
Vloženo: 15.08.2006 21:19:25.
ID: 1148.
|
|
Příští rok bych se chtěla pustit do točené zmrzliny. Nemám vůbec žádné zkušenosti. Jen jsem si zjišťovala ŽL a hygienu. Sice žádná procházka růžovým sadem, ale dalo by se to zvládnout. jenže nevím vůbec jaký stroj, jaké směsi atd.... no prostě nemám vůbec ponětí. Hygiena po mě bude chtít i přesný postup přípravy zmrzky. Poradí mi prosím někdo? Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: gabusa
|
Vloženo: 02.04.2007 15:00:56.
ID: 1861.
|
|
prosim Vas,jaky musi byt ZL na tocenou zmrzlinu dekuji za odpoved
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: 4xAiRaF1DG
|
Vloženo: 28.12.2015 9:07:36.
ID: 13192.
|
|
Delightful, my friend! I eslpliaecy like the little inset picture as they are smiling and look like they are having fun!Hope you are enjoying a wonderful day!I appreciate so much your visiting our photoblogs and your kind comments!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pasterizace+85C--+2C 1,5hod
Od: patlal pr.
|
Vloženo: 30.08.2006 8:38:18.
ID: 1204.
|
|
Sori vypadalo to že uvádíš neutralin a softin se nedává do pasteru ale do stroje při mražení Ok. CH.Y.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: bílá paní
|
Vloženo: 01.09.2006 21:03:45.
ID: 1206.
|
|
Co je balkánská zmrzlina-fata morgána-jsou to lidi kteří umí vyrobit zmrzlinu ze zakladních surovin,které si může každý koupit v každem obchodě legálně,bez EČEK.Jsou to původní normy cukrářů,kteří na svoje schopnosti doplatili v padesátých letech minulého století a minuleho režimu.Je rozdíl si doma uvařit guláš a nebo si ho koupit v konzervě.Dobrou chuť.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Rufo
|
Vloženo: 26.09.2006 21:46:51.
ID: 1303.
|
|
Chcel by som sa spytat,ako to riesite so zamestnacami?Ako kontrolujete,kolko zmrzliny predali,ked kazda porcia nema rovnaku hmotnost. Nikdy neviem,ci robia väcsie porcie,alebo predavaju bez pokladne.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: zluzlu
|
Vloženo: 05.01.2007 22:30:52.
ID: 1562.
|
|
Ahoj, mám dotaz, může mi někdo poradit, když dělám točenou zmrzku, tak jak je to s daněma? jak mám napsat , kolik jsem toho vytočila atak? poradí mi někdo? děkuji ž.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: kool
|
Vloženo: 06.01.2007 21:34:06.
ID: 1567.
|
|
Na to musíš mít vypracovanou recepturu a ta musí odpovídat s nákupem surovin na faktuře a s prodejem. Jinak na propadlé zboží, nebo zboží po záruce (které vyliješ) je nutnost s nákupní ceny surovin vystavit výdejku a poukázat DPH zpěz státu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od:
|
Vloženo: 10.01.2007 17:53:53.
ID: 1585.
|
|
tento rok bych se chtěl pustit do točené zmrzliny. Nemám vůbec žádné zkušenosti. Jen jsem si zjišťoval ŽL a hygienu. jenže nevím vůbec jaký stroj, jaké směsi atd.... no prostě nemám vůbec ponětí. Hygiena po mě bude chtít i přesný postup přípravy zmrzky. Poradí mi prosím někdo? Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Martin
|
Vloženo: 11.01.2007 16:17:14.
ID: 1590.
|
|
Zdravím všechny. Tuto sezonu chci rozjet točenou zmrzku,ale netuším co za tím všechno je a na co bych si měl dát pozor. Najde se dobrá duše, která mi dá osnovu s názvem: Jak rozjet točenou zmrzku!? Předem díky, Martin.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od:
|
Vloženo: 25.03.2010 1:45:17.
ID: 7391.
|
|
Dobrý den, chtěl jsem vás poprosit o radu jako jste měl vy před lety chci se pustit do prodeje točené zmrzliny a vůbec o tom nic nevím tak by mě hodně pomohla jestli by jste mi mohl poradit jaký jsou podmínky a tak kolem.Předem moc děkuji.S pozdravem
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: kačenka
|
Vloženo: 12.01.2007 15:31:32.
ID: 1592.
|
|
Dobrý den, letos bych chtěla začít s prodejem točené zmrzlin. A mám takový dotaz, chci si koupit úplně nový stroj a chtěla bych poradit, jesli bude lepší s 40-50% nášlehem se 100g porcí, nebo s 80% nášlehem s 70g porcí. Díky za odpovědˇ.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od:
|
Vloženo: 13.01.2007 14:15:53.
ID: 1596.
|
|
zajimalo by me kolik zmrlin se udela z jednoho kila smesi. jestlize naredim 1 kg prasku 2 litrama vody , mam tedy 3 litry hmoty._- tak kolik tocenejch
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Tomáš Navrátil
|
Vloženo: 13.01.2007 19:40:02.
ID: 1598.
|
|
No záleží na gramáži. když točíte s nášlehem 30% tak je to cca 97g a to je 30 porcí. Když s nášlehem 80% tak je to 70g a 42 porcí. Tak nějak to je. existují na to přímo kalkulační tabulky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: icefru
|
Vloženo: 13.01.2007 19:58:08.
ID: 1599.
|
|
Jo to záleží na tom jak velkou tu zmrzku budeš dělat! Z dvoukilovýho pytle opočenský směsi uděláš tak 50porcí 120g zmrzlin. Na ten dvoukilovej pytel použiješ cca 4-5l vody, záleží taky ale na nášlehu tý zmrzliny, pokud nebude mít nášleh, bude taková sedlá - jak beton a uděláš jich míň.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Mek
|
Vloženo: 24.01.2007 15:52:05.
ID: 1626.
|
|
Ahoj. Od kdy začít prodávat? Musí být horko, aby se zmrska prodávala?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: mec 2
|
Vloženo: 25.01.2007 11:49:40.
ID: 1628.
|
|
To taky příjde stačí je vydržet.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Lucie
|
Vloženo: 27.01.2007 19:07:23.
ID: 1630.
|
|
Ahoj, já myslím, že zmrzka se může prodávat i v zimě. U nás v Ostravě je cukrárna a prodávají tam zmrzku i v zimě!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od:
|
Vloženo: 27.01.2007 12:31:46.
ID: 1629.
|
|
mam dotaz. jsem uplnej amater. k prodeji tocené zmrzliny , kdyz si chci namichat zmrzlinu s prasku a vody. leje se smes prasku a vody přímo do stroje nebo se to musí někde namíchat .?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: David Neuman
|
Vloženo: 27.01.2007 19:13:19.
ID: 1631.
|
|
Ahoj, zmrzlinu musíš nejdříve namíchat v kýblu a pak ji dáš do stroje.Záleží jaká je, pokud máš opočno, tak je to otázka 10 min, protože to nejde občas vůbec rozmíchat. Je sice chuťově dobrá, ale občas je to jako lívancové těsto!!!!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: balkanská zmrzlina
|
Vloženo: 29.01.2007 6:44:58.
ID: 1634.
|
|
To snad není ani možný že někdo neumí namíchat prášek a vodu.Standartní receptůra 1kg zmrzlinové směsy na točenou zmrzlinu je jedno jestli opočno nebo mec nebo pregel nebo fabbri nebo toje 2 až 2,5l vody pořádně rozmíchat metlou nechat 10-20 min. odstát znovu rozdmíchat a nalej do sterilně připraveného stroje zapnout mražení a zmrazit potom točit a prodávat.CH.I.N.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Karlos
|
Vloženo: 01.02.2007 16:54:05.
ID: 1648.
|
|
Chtěl bych se zeptat jak se vypořádaváte s vosami? Mám několik stánku s točenou zmrzlinou a v loňském roce jsem měl problém s vosami. Bylo jich nějak moc a nešlo se jich zbavit. Původně jsem myslel, že mají někde v blízkosti hnízdo, ale žádne se mi nepodařilo najít. Zkusil jsem od různých sprejů, el. odpuzovačů proti hmyzu až po klasickou ruční lepačku, která měla největší úspěch. Samozřejmě, že to někdy odnesla i prodavačka s žihadlem. Takže pokud máte podobný problém a víte jak ho vyřešit, uvítám každou radu. Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: balkanská zmrzlina
|
Vloženo: 01.02.2007 19:35:26.
ID: 1649.
|
|
Stačí flaška nebo jakoukoliv lahev naplň ji trochu sirupem a dej ji na místo nedaleko točáku až tam nalezou tak ji zadělej a někde bezpečně vyhoď.Měj se CH.I.N.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Zbyněk
|
Vloženo: 08.04.2007 18:20:57.
ID: 1897.
|
|
Ahoj, stroje jsem viděl na G+H a myslím si, že mají číňané ještě hodně co dohánět. To provedení není nic moc, výkon je mizerný. V tom bych určitě nešetřil. Itálie je Itálie. Můj názor je, že je to stroj tak na 3 roky...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Zuzana Chlebíková
|
Vloženo: 09.04.2007 12:55:29.
ID: 1899.
|
|
Taky jsem je tam viděla. Moc tomu nevěřím a ve svém okolí neznám nikoho kdo by to riskl a koupil si takový stroj!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: J.J.
|
Vloženo: 10.04.2007 8:12:01.
ID: 1904.
|
|
Tak to jsem netušila, že už se i zmrzlinové stroje vozí z Číny...to je maras!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od:
|
Vloženo: 08.03.2013 22:26:29.
ID: 9975.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: V3md4pj0
|
Vloženo: 28.12.2015 9:26:55.
ID: 13197.
|
|
AHOJ LUBOS,your webside is great!!!I've been lniookg for the parena knedla recipe for some time now so I'm very happy that i found it since knedla is one of my all time favorite.The only thing is that here in Australia they don't have all purpouse flour and i'm not sure if plain flour will do.I did try to make german germ-knodell(german versoin of parene buchty)but the didn't rise and they tasted a bit yeasty anyway,i want make knedlo,vepro,zeli for the Easter and I would also love to try to make Philka's Rozki.soPhilka I am very interested in you rozki pastries!So if you'd like to write it for us,then please do.misha
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: scorpi
|
Vloženo: 10.04.2007 22:15:08.
ID: 1910.
|
|
Ahoj vseci .... co rikate na smesy od firmy Pregel? Díky za odpověď
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: J.J.
|
Vloženo: 12.04.2007 8:56:57.
ID: 1921.
|
|
M.M. kolik si dal za ty carpiky rainbow 3, pokud to není tajné a asi je máš z toho gastra-morava že?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: J.J.
|
Vloženo: 13.04.2007 17:50:03.
ID: 1930.
|
|
Lucko čau, ale ty jsi asi myslela tu cenu bez DPH za ten Matic 2.5?! Kolik druhů zmrzliny točíš?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: Lucinka
|
Vloženo: 13.04.2007 20:59:18.
ID: 1931.
|
|
Točím jenom vanilku a čokoládu. toto jde u nás nejvíce. a kolik ty???
Jo myslela jsem cenu bez dph, protože to dostanu přece zpátky.
A jakou směs točíš?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: yExobbqEfiZdBY
|
Vloženo: 13.10.2012 10:44:12.
ID: 9692.
|
|
Pecreft shot! Thanks for your post!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: J.J.
|
Vloženo: 14.04.2007 20:20:55.
ID: 1932.
|
|
Ja nejsem plátcem DPH takže pro mne je směrodatná ta vyžší cena..no a odebírám už 4 roky směsi ze Znojma BCD a jsem celkem spokojená i moji zákazníci a to jsou hlavně děti, jiného dodavatele jsem ještě nezkoušela, jo a točím všechny možné příchutě...jenom se dvěma druhy bych neuspěla?!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: scorpi
|
Vloženo: 18.04.2007 20:46:54.
ID: 1959.
|
|
Ahoj vseci prosim poradte mi zda mate zkusenosti se smesi znacky PREGEL, zajima me zda je dobra ci nikoliv diky moc za odpoved
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Točená zmrzlina
Od: vmNQPIyX
|
Vloženo: 28.12.2015 10:54:16.
ID: 13203.
|
|
Once again, the tiny difference in my exnceiepre is that we used to call this type of sweet fanky, but it was also interchangeable with sisky . It could be filled pastry more like donuts or without filling, with lots of sugar on top. The word fank comes from Hungarian, and is pretty much synonymous with sisky or donuts . They were always quite greasy
odpovědět
|
|
Nadpis: Točená zmrzlina
Od: Mik
|
Vloženo: 23.04.2007 21:21:18.
ID: 1979.
|
|
Ahojda, prosím Vás, jako ůplný začátečník- sháním nějaký funkční ,starší 2-3 pákový stroj pro letošní sezonu. Bydlíme v oblasti problematické z hlediska zaměstnání ( ovšem domnívám se že v turisticky vyhledávané-chko broumovsko)a chtěl bych pro ženu , delší dobu bez zaměstnání,zařídit prodej zmrzliny. Děkuji za Vaše případné nabídky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pronájem prostoru
Od: Pepa
|
Vloženo: 26.04.2007 22:27:47.
ID: 1999.
|
|
Chtěl jsem se zeptat, kolik se platí v nynější době za pronájem prostoru na točenou zmrzlinu za měsíc? Tyto prostory jsou takřka v centu města, které má cca 20 000 obyvatel.(rozloha prodejny je zhruba 30m2). Tak nevím, zda navrhovaná částka za pronájem prostor,kterou mám v budoucnu platit je přiměřená.....
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |