Reklama
|
Téma "čokoládové bonbony"
|
čokoládové bonbony
Od: kuchař
|
22.07.2004 8:38:22.
id: 26.
|
|
Někde jsem slyšel, že existuje tvořítko na domácí čokoládové bonbony.Rád bych vyzkoušel nějaké náplně, ale chybí mi způsob jak je naplnit do čokolády. můžete mi prosím poradit, jak nejlé vytvořit bonbon.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: čokoládové bonbony
Od: Tomas Sedlacek
|
Vloženo: 30.07.2004 16:05:33.
ID: 31.
|
|
Dobry den,
velkovyrobni tovarni postup se de facto nelisi od toho, co muzete delat doma - jedina finta je, naplnene cokoladove pulky slepte k sobe vrstvickou rozehrate cokolady.
uceni dela mistra, kdyz to nepujde napoprve, zkousejte dal, zkuste nejen bombony ale i kulate truffle, naplni jsou tisice druhu, uvidite, jakych vysledku brzy dosahnete,
preji vam hodne uspechu,
Tomas Sedlacek
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoládové bonbony
Od: Silvie
|
Vloženo: 03.12.2004 21:46:21.
ID: 165.
|
|
po tvoritkach na cokoladove bonbony se 100% vyplati poohlednout se v nemeckych obchodech,co se specializujou na kuchynske nadobi apod.Bydlim ve Stuttgartu,coz je naprosty raj pro kuchare i pekare;vzdycky jsem tu sehnala vsechno,co jsem potrebovala.Chapu,Stuttgart je daleko,ale doporucuju vam jit on-line a podivat se treba na nabidku WMF obchodu,Solingenu apod. Jinak kompletni sady na tvoreni truffels jsou tady snadno k dostani vcetne papirovych misticek. Posilam recept na cokoladove "truffles",mam ho vyzkouseny: 125g masla 125g cukru moucka 375g jemne mlete cokolady (pouzila jsem 80-i %) 1 lzice kakaa 4 lzice konaku 125g cokoladovych "hovinek" na obaleni-obalila jsem to ale v kakau -maslo naslehat do peny + primichat ostatni,tvorit kulicky a obalit v cem chcete. Pro docileni dobre chuti je ovsem potreba pouzit kvalitni konak a nenahrazovat to rumem!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoládové bonbony
Od: Andrýsek
|
Vloženo: 17.01.2009 21:05:37.
ID: 5659.
|
|
Dobrý večer objevila jsem tuto stránku,kde je hodně šikovných lidiček a proto,bych prosila o pomoc.V Praze v čokoládovně jsem si koupila tviřítko na čokoládové košíčky-mimo jiné mají tam i jiné formy,ale nějak se teď s tím doma nedokážu domluvit,nejde mi to z té formy vyklopit,můžete mi poradit?Děkuji A.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoládové bonbony
Od: marie
|
Vloženo: 20.01.2009 8:36:38.
ID: 5670.
|
|
možná už jste odpověd' dostal nebo jsem špatně vložila,píši znovu:pořádně vychlazené,klepnout třeba o kuch.prkénko apod.,záleží na materiálu formy atd.,případně se mi ozvěte,též by mne zajímalo co je to za tvořítko a kde jste ho koupila
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoládové bonbony
Od: CzechLawyer
|
Vloženo: 21.01.2009 9:01:58.
ID: 5673.
|
|
Dobrý den, nevím, co je to za formu, ale možná máte podobný problém jako já před časem, taky jsem se tu na to v jednom fóru ptala.
Hlídejte si teplotu čokolády. V domácích podmínkách v menším množství se to hlídá těžko a na krajích se lehko přehřeje a pak nejde vyklopit. Když ji správně vytemperujete, tak jde fakt sama. Návody jsou na internetu. Chce to zkoušet a zkoušet.
Můžu se zeptat, kde je taková zajmavá čokoládovna? Mrkla bych se tam :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoládové bonbony
Od: marie
|
Vloženo: 20.01.2009 8:31:53.
ID: 5669.
|
|
zkuste vyklápět pořádně vychlazené a klepnout formičkou třeba o dřev.prkénko atd. Záleží co to je za tvořítko - materiál,tvar,dejte vědět
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoládové bonbony
Od: CzechLawyer
|
Vloženo: 21.01.2009 14:29:28.
ID: 5674.
|
|
Koukám, asi jsem špatně poslala příspěvek, tak ještě jednou :) Asi máte podobný problém jako já před časem. Taky jsem se tu v jiném fóru informovala, čím by to mohlo být.
Problém by bude v tom, že jste přehřála čokoládu. V domácích podmínkách v malém množství se čokoláda snadno na krajích přehřeje. Musíte ji správně vytemperovat a nepřehřát a pak už jdou ven samy. Fakt. Je to strašně dobrej pocit, když se Vám to konečně podaří. Chce to zkoušet a zkoušet.
Mohla bych se já prosím zeptat na tu čokoládovnu, kde ji najdu? Mrkla bych tam.
Jo v tom fóru - čokoláda na bonbony je i postup temperace,jinak je na internetu.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: čokoládové bonbony
Od: Andrýsek
|
Vloženo: 24.01.2009 19:42:29.
ID: 5687.
|
|
Děkuji za radu,zkusím si tu teplotu pohlídat,trochu jsem se na to ještě informovala,a bylo mi řečeno,že to hodně zaleží i na čokoládě a prý se nemá ředit,tak to vyzkouším a pak dám vědět,
odpovědět
|
| | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|