Reklama
|
Téma "karamel - jak na něj ???"
|
karamel - jak na něj ???
Od: Daira
|
03.08.2007 19:09:12.
id: 2624.
|
|
Ahojky,
prosím o radu. Na Slovensku jsem dostala dort z karamelu, ve kterém byli mleté ořechy. Byl velice tvrdý a na omak suchý - výborný na chuť. Snažila jsem se ho doma vyrobit a první den vypadal, chutnal i voněl tak, jak má, jenže pak se začal potit a je lepkavý a měkne. POMÓC ... nevím, čím to je :o(. Děkuju předem za radu, pomoc či odkaz na odborníka Daira :o)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: Daira
|
Vloženo: 03.08.2007 20:27:01.
ID: 2625.
|
|
PS: Ten karamelový dort byl v podstatě pálený cukr, do kterého byli vmíchány mleté ořechy. Byl dutý, tvrdý jako kámen a zdobený bílkem (jako perník). Daira :o)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: Johny
|
Vloženo: 07.08.2007 23:36:32.
ID: 2657.
|
|
Jednalo se zřejmě o dort vyrobený z griliáže. Chuť karamelu s oříšky?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: Daira
|
Vloženo: 18.08.2007 18:01:01.
ID: 2748.
|
|
Není to třeba druhem cukru? Jaký na to mám použít cukr? Chtěla jsem ten dort udělat kamarádce k narozeninám, ale pořád nevím, jak na to :-o( Díky za pomoc.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od:
|
Vloženo: 31.10.2009 14:00:42.
ID: 7003.
|
|
trapni ja vim cukr a voda a chvili dat pect na spodak
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: míla
|
Vloženo: 09.08.2007 18:23:16.
ID: 2690.
|
|
Asi to bude lednicí.Myslím si,že to bude stejný problém jako u marcipánky.Moc vlhkosti.Zkusila bych dort do lednice dávat v dortové krabici. Míla
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: Daira
|
Vloženo: 09.08.2007 21:24:52.
ID: 2694.
|
|
Ano, je to dort z griliáže - oříšky v karamelu :o) No a v lednici to bylo zabalené v papíru :o( Druhý pokus jsem měla prostě mimo lednici a taky se spotil - tím potem nemyslím vodu, ale tekutý karamel - prostě se oddělili suroviny... asi ... :o(((. Chjo. Daira :o)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: Johny
|
Vloženo: 27.08.2007 17:26:52.
ID: 2834.
|
|
Domnívám se, že vše je způsobeno onou vlhkostí vzduchu, griliáž zvlhně a začně se rozpouštět cukr. V žádném případě nedoporučuji dávat do lednice a pracovat v prostředí s co nejmenší vzdušnou vlhkostí. Pokud jde o recepturu na griliáž, až budu na privátním netu, v případě zájmu rád zašlu. S pozdravem Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: mira
|
Vloženo: 12.09.2007 17:51:15.
ID: 2969.
|
|
griliáš se rozpouští kdyš se přepálí cukr,stačí jenom málo připálený a uš se bude rozpozpouštět,nejlepší je hnědo zlatá barva ,pak uš by to mnělo normálně držet
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: Terinka
|
Vloženo: 01.10.2007 18:11:42.
ID: 3113.
|
|
Jak mám vyrobit karamel????
Terča
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: mira
|
Vloženo: 01.10.2007 19:17:38.
ID: 3114.
|
|
normálně se roztaví cukr do zlatohnědé barvy,může se přidat trochu vody a másla ,ale taky nemusí
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: penon
|
Vloženo: 28.08.2009 22:20:57.
ID: 6833.
|
|
jak jse virabi karamel?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: karamel - jak na něj ???
Od: plo kuchar:DD
|
Vloženo: 06.09.2010 17:43:34.
ID: 7669.
|
|
nejdriv musis karamel oprazit at je uplne cerny potom pridej maslo a varici vodu pak az ti zridne pridej dalsi cukr a vitvoris dokonali sladky hnedy karamel pozor na hrudky jsou li tam hrudky tak ty zustanou horke to bby bak kazilo dojem jo a karamel neztvrdne fakt
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|