Cukrář.cz

Reklama



Téma "vzorky hygiena"


vzorky hygiena
Od: kremez

29.01.2008 14:36:05.
id: 3940.


jak často jsem povinna odebírat a dávat vzorky cukrářských výrobků na rozbor? aby to vyhovovalo HACCP? děkuji Helena

odpovědět

Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: ol

Vloženo: 30.01.2008 19:47:39.
ID: 3954.


Paní Heleno,domnívám se ,že je to pouze na Vás jak často vzorky budete obebírat ,jen to musí být vše sterilní a doručeno na hygienickou stanici včas (raději si předem domluvte termín)(u nás máme provoz i pro veřejné stravování ),nám doporučili odebírání ,bud' při pochybnostech se skladováním a trvanlivostí výrobků ,nebo pokud je podezdření ,že se Vám jako by něco nelíbí.(jako použití surovin ,atd..).snad jsem nějak pomohla.Ol.

odpovědět

    Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: helen

Vloženo: 03.02.2008 19:38:53.
ID: 3975.


SZPI mi říkala, že v rámci HACCP jsme povinni snad 1x ročně si sami dávat na rozbor vzorky a samozřejmě zaplatit za rozbory. Ještě mimo odběry hygieny a SZPI. Je to dost odběrů za rok, ale chtěla jsem vědět, jestli je to místní specialita, nebo je to fakt. Helena

odpovědět

Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: Johny

Vloženo: 30.01.2008 23:32:39.
ID: 3956.


Dobrý den! Omlouvám se za svou neznalost, ale asi mi nějak uniklo, že by sama provozovna měla odebírat vzorky a zasílat si je na rozbory. Pracuji v cukrárně větší restaurace a žádné vzorky na rozbory neodebíráme ani nikam nezasíláme, to si myslím je věcí Hygienických stanic, nebo Státní zemědělské a potravinářské inspekce?


odpovědět

    Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: helena

Vloženo: 03.02.2008 19:39:45.
ID: 3976.


ano, oni také odebírají, ale i na jednotlivých výrobnách je povinnost... :-((

odpovědět

Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: oloušek

Vloženo: 31.01.2008 10:13:43.
ID: 3957.


my dávali vzorky na rozbor když se měla prodloužit trvanlivost výrobků. Vždy jsme si nechali udělat rozbor, abychom měli jistotu že při dodržení všech parametrů skladování se u výrobků při prodloužení trvanlivosti nic nemnoží. Jinak při pochybnostech u surovin jsme dávali na rozboj jen suroviny.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: ol

Vloženo: 31.01.2008 20:47:55.
ID: 3961.


Ano ,právě to jsem také chtěla říct!My spolupracujeme s hygienikem ,(odborný podarcem) a také nám toto doporučil,jelikož nyní si každý provoz trvanlivost výroblů určuje sám.Tak proto je to také důležité vědět ,zda daný výrobek při zachování skladovacích podmínek vydrží to jak zákazníkovi slibujeme-a bakterie se nepomnoží ve větší míře než mají.

odpovědět

    Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: helena

Vloženo: 03.02.2008 19:41:05.
ID: 3977.


mě se jedná o cukrářské výrobky, to je o zákusky, tam nejde prodloužit záruční lhůta, ale jde o to, že musí být zdravotně nezávadné.. jinak pokud jde o výrobky balené, tam je to jasné.

odpovědět

       Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: ol

Vloženo: 04.02.2008 17:01:23.
ID: 3982.


No ,však ano .U každého zákusku musíte mít záruční dobu.Tu můžete bud' jen odhadnout(dát tz.jen 24h) ,a nebo si ji nechat zjistit pomocí laboratorních testů(tím ,že předložíte vzorky).

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.