Reklama
|
Téma "vzorky hygiena"
|
vzorky hygiena
Od: kremez
|
29.01.2008 14:36:05.
id: 3940.
|
|
jak často jsem povinna odebírat a dávat vzorky cukrářských výrobků na rozbor? aby to vyhovovalo HACCP? děkuji Helena
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: ol
|
Vloženo: 30.01.2008 19:47:39.
ID: 3954.
|
|
Paní Heleno,domnívám se ,že je to pouze na Vás jak často vzorky budete obebírat ,jen to musí být vše sterilní a doručeno na hygienickou stanici včas (raději si předem domluvte termín)(u nás máme provoz i pro veřejné stravování ),nám doporučili odebírání ,bud' při pochybnostech se skladováním a trvanlivostí výrobků ,nebo pokud je podezdření ,že se Vám jako by něco nelíbí.(jako použití surovin ,atd..).snad jsem nějak pomohla.Ol.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: helen
|
Vloženo: 03.02.2008 19:38:53.
ID: 3975.
|
|
SZPI mi říkala, že v rámci HACCP jsme povinni snad 1x ročně si sami dávat na rozbor vzorky a samozřejmě zaplatit za rozbory. Ještě mimo odběry hygieny a SZPI. Je to dost odběrů za rok, ale chtěla jsem vědět, jestli je to místní specialita, nebo je to fakt. Helena
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: Johny
|
Vloženo: 30.01.2008 23:32:39.
ID: 3956.
|
|
Dobrý den! Omlouvám se za svou neznalost, ale asi mi nějak uniklo, že by sama provozovna měla odebírat vzorky a zasílat si je na rozbory. Pracuji v cukrárně větší restaurace a žádné vzorky na rozbory neodebíráme ani nikam nezasíláme, to si myslím je věcí Hygienických stanic, nebo Státní zemědělské a potravinářské inspekce?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: helena
|
Vloženo: 03.02.2008 19:39:45.
ID: 3976.
|
|
ano, oni také odebírají, ale i na jednotlivých výrobnách je povinnost... :-((
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: oloušek
|
Vloženo: 31.01.2008 10:13:43.
ID: 3957.
|
|
my dávali vzorky na rozbor když se měla prodloužit trvanlivost výrobků. Vždy jsme si nechali udělat rozbor, abychom měli jistotu že při dodržení všech parametrů skladování se u výrobků při prodloužení trvanlivosti nic nemnoží. Jinak při pochybnostech u surovin jsme dávali na rozboj jen suroviny.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: ol
|
Vloženo: 31.01.2008 20:47:55.
ID: 3961.
|
|
Ano ,právě to jsem také chtěla říct!My spolupracujeme s hygienikem ,(odborný podarcem) a také nám toto doporučil,jelikož nyní si každý provoz trvanlivost výroblů určuje sám.Tak proto je to také důležité vědět ,zda daný výrobek při zachování skladovacích podmínek vydrží to jak zákazníkovi slibujeme-a bakterie se nepomnoží ve větší míře než mají.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: helena
|
Vloženo: 03.02.2008 19:41:05.
ID: 3977.
|
|
mě se jedná o cukrářské výrobky, to je o zákusky, tam nejde prodloužit záruční lhůta, ale jde o to, že musí být zdravotně nezávadné.. jinak pokud jde o výrobky balené, tam je to jasné.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: vzorky hygiena
Od: ol
|
Vloženo: 04.02.2008 17:01:23.
ID: 3982.
|
|
No ,však ano .U každého zákusku musíte mít záruční dobu.Tu můžete bud' jen odhadnout(dát tz.jen 24h) ,a nebo si ji nechat zjistit pomocí laboratorních testů(tím ,že předložíte vzorky).
odpovědět
|
| | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|