Reklama
|
Téma "Krówki, měkké karamely z Polska"
|
Krówki, měkké karamely z Polska
Od: Karlos
|
28.02.2008 15:45:43.
id: 4172.
|
|
Ahoj lidi. Mám dotaz na výrobu krovek. Člověk by si mohl říct, že jde jen o karamelové bombony, ale ona v tom bude docela věda. Pokud jde o uváděná složení na obalu, obvykle vypadá takto: karamel, cukr, smetana, sušené mléko, škrobový sirup, máslo(jiný tuk), vanilín. Otázka je jak na to, a kde sehnat správný recept! Vychytat ten správný postup asi nebude jednoduché, lepší by bylo jej zjistit, pokud není tajný:-) Jednou z možnosatí je že se udělá z části cukru karamel, ten se pak s ostatním cukrem,vodou, mlékem, vanilínem, tukem a smetanou(pokud tam je) vaří na určitou hustotu. Jak jsem se dočetl na jednom webu, přidává se do krovek fondán pro řízení krystalizace, což jsem předpokládal a jsem rád že se mi tento předpoklad vyplnil. Údajně se ho přidává asi 20% ke karamelové mase. Ta se nechává vyzrávat snad i několik dní, a leje se do forem....(v tom vidím problém, v optimální konzistenc a krystalizaci, neboť jak konzumenti krovek vědí, dobrá krovka je uvnitř polotekutá, na povrchu pevná), pak krájí na kousky...všechno teorie, co si o tom myslíte, vy zkušení cukráři a odborníci???? prosím o radu a pomoc. Karel.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od:
|
Vloženo: 28.02.2008 17:50:26.
ID: 4174.
|
|
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: AdriM
|
Vloženo: 14.03.2008 18:25:56.
ID: 4308.
|
|
Nejsem sice zkušený cukrář, ale domácí krowky jsou už má vzpomínka na dětství:-) Zde je recept:POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg cukru krystal, 1 salko, 1 vanilkový cukr, 5 dcl mléka, 1/2 ztuženého tuku (např. Omega)
POSTUP PŘÍPRAVY
Vše ale bez tuku vaříme v hrnci 1 a 1/2 hodiny. Potom přidáme 1/2 ztuženého tuku a vaříme za stálého míchání 15 minut - chvíli trvá než se tuk vpije,tak se nelekněte:-). Plech vylejeme studenou vodou a hned nalejeme hustou hmotu. (Jak jsem dělala naposled při focení, zkusila jsem na půl plechu dát potravinovou folii tu smršťovací a je to lepší, jde to lépe od plechu ukrojit,tak doporučuji). Dáme do ledničky vychladnout přes noc a krájíme na kostky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: Karlos
|
Vloženo: 15.03.2008 11:10:57.
ID: 4318.
|
|
To se nedělá karamel? Zkaramelizuje to s mlékem? Mno možná zkusim, i když profi recept se asi od poláků nedozvím. Ale každopádně díky za reakci, tak vidim že to někdo čte:-) Díky , díky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: Monik
|
Vloženo: 16.03.2008 21:31:06.
ID: 4332.
|
|
Dobrý den, nedělá svaří se na cca 115st.C (nevím jak dlouho to trvá, ale myslím, že 1,5hod. ne) M.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: AdriM
|
Vloženo: 17.03.2008 18:50:17.
ID: 4339.
|
|
Ne, to krásně ztmavne a zhoustne tím varem a má to chuť karamelu. Já to dělám opravdu 1,5 hod. to poznáte, jakmile ztmavne a hlavně zhoustne (nemusí zhoustnout příliš), tak je to hotovo.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: Mniamka
|
Vloženo: 22.05.2012 17:03:00.
ID: 8651.
|
|
jsou ty krowky tvrde?
odpovědět
|
| | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|