Cukrář.cz

Reklama



Téma "ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!"


ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: houslide

09.03.2008 18:23:54.
id: 4252.


Želatinu vždycky připravuju přesně podle návodu na obalu,přesto se mi zatím úplně povedla jen jednou !v lepším případě se dezert dá podávat,nikdy ale není krém tak krásně pevný jako na obrázku.a v tom horším případě se nestane vůbec nic,prostě to teče... :-( co mám dělat? poradte zoufalé cukrářce začátečnici.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: oloušek

Vloženo: 10.03.2008 11:19:34.
ID: 4259.


zdravím zoufalou cukrářku. Z vašeho příspěvku mi není moc jasné jestli želatinu používáte na povrch výrobku( jako želé dort) nebo jako příměs do krému k plnění. Hodně záleží na druhu želatiny. Pokud můžu poradit technologicky míň náročný je agar. želatina pokud do ní přidáte třeba na dochucení kys citronovou, nebo jí převaříte tak už nikdy neztuhne. Agar se může dochucovat a znova rozehřívat. Pokud to používáte do náplně, zkuste zvolit třeba želatinu na aspiky, ne ty chucené ty bývají většinou hodně řídké po zatuhnutí.

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: cukrkandlik

Vloženo: 12.07.2012 19:20:47.
ID: 8899.


Nemohu s vaší odpovědí souhlasit. Jde vidět že nemáe v tomhle praktické zkušenosti.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Lilina

Vloženo: 10.03.2008 21:03:43.
ID: 4265.


Souhlasím s olouškem agar je nejlepší.Zaléváme s ním ovocné dorty.Na potahování košíčkú je lepší gel PALLETA

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od:

Vloženo: 11.03.2008 19:46:29.
ID: 4282.


Myslím jako příměs do krémů.Kde se dá koupit ten agar?děkuju za odpověd

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: oloušek

Vloženo: 12.03.2008 14:31:32.
ID: 4291.


Pokud máte želatinu jako příměs do šlehačkových náplní, kupte želatinu na aspiky a hlavně jí nesmíte převařit jinak neztuhne!!! a nedochucujte ani aromaty. A se dílo daří

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od:

Vloženo: 14.03.2008 21:50:14.
ID: 4313.


želatinu rozmíchat pouze v horké vodě ,přidat cukr a nechat dlouho vychladnout a na moučník popř.do krémů vlévat až uplně studenou!
Pozor at' vám nezmrznena moučníku i uvnitř-v krémech.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: petulka

Vloženo: 31.03.2008 10:56:45.
ID: 4436.


S plátkovou želatinou si taky nevim rady.Na návodu na obalu píšou že se má namočit,ale neni tam na jak dlouho,do jakýho množství vody a jestli do horký nebo studený.Dále že "necháme nabopnat" a pak "vymačkáme",jenomže mě nikdy nenabopná (teda pokud neřikaj bopnat tomu,že zlepkaví) takže nevim jak ji můžu vymačkat.A nakonec píšou že až začne "želírovat"...co to znamená ? .....já vim asi si řikáte co jsem to za blba,mohl byste mi PROSÍM někdo napsat podrobný návod,jak na to ?
Díky moc

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny

Vloženo: 31.03.2008 21:55:18.
ID: 4437.


Zdravím Peulku!
Vůbec nic si z toho nedělejte, že si nevíte rady, od toho je poradna a jak říká moje babička, kdo se nezeptá, nic se nedozví.
Takže plátkovou želatinu stačí namočit do mističky se studenou vodou, stačí na pár minut - tak 4 - 5 minut. Bobtnat znamená to, že želatina se namočí a zvláční (stane se z ní jakási slizská hmota, která ovšem stále drží dobře pohromadě). Po oněch 4 - 5 minutách ji buď prsty vyndáte a opatrně v pěsti vymačkáte přebytečnou vodu nebo namočenou želatinu přecedíte přes sítko a mírně na ni zatlačíte, a tím vymačkáte přebytečnou vodu.
Takto namočená a "vyždímaná" želatina se buď rozpustí v požadovaném množství tekutiny, nebo se zamíchá např. do horkého mléka či horké směsi. Nevaří se, teplota hmoty do které se míchá stačí okolo 80°C.
Doufám, že to trochu pomůže, protože pokud neznám detaily výrobku, je strašně těžké vám pomoci více. Pokud nebude cokoliv jasného, napište!
Přeji mnoho úspěchů, Johny.

odpovědět

       Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: veras

Vloženo: 26.03.2010 16:24:13.
ID: 7395.


prosim vas a kdyz chci zelatinu platkou pouzit do jogutroveho kremu,tak ji mam rozpustit v horke vode?az vychladne zelatina pak nalit do kremu?

odpovědět

          Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny

Vloženo: 30.03.2010 10:05:52.
ID: 7404.


Věro, nevím z čeho nebo jakým postupem krém vyrábíte, ale zkuste želatinu namočit, vyždímat, poté ji rozpuste buď na vodní lázni nebo v mikrovlnce. Vezměte malé množství připraveného krému, v něm rozmíchejte rozpuštěnou želatinu a tuto směs teprve rozmíchejte ve zbylém krému.
Doufám, že to alespoň trochu pomůže, popř. se ozvěte.

S pozdravem Johny


odpovědět

          Nadpis: Re: Ĺ˝ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: iUADzEjKgIscAgDJaG

Vloženo: 10.04.2012 13:05:16.
ID: 8582.


Sfahlasedm, knihu som kedysi čedtal a neabvila ma. Ne1pad o SS komande v hrade vyvražďovanom upedrom, je alebo skvelfd alebo predšernfd. Podľa mňa skvelfd. Viac, ako knižka, ma ale oveľa viac zaujalo filmove9 spracovenie, ktore9 nakrfatil Michael Mann (jednu z roled dostal Ian McKellen). Vďaka jeho atmosfe9re a vizue1lnemu stve1rneniu sa mne osobne film veľmi pe1čil, aj keď scene1r asi nie je žiadny ze1zrak a mnohed ľudia snedmku nemajfa v le1ske.

odpovědět

       Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: marsola

Vloženo: 23.07.2010 11:03:33.
ID: 7592.


Četla jsem příspěvek a Vᚠje snad jediný troch pochopitelný. Ale....ajajajaj a jaké je prosím to požadované množství vody na plátek agaru? miluji želatinové dorty a aspiky ale nejde mi to a vždycky skončím jako břídil....:-(
Prosím poraďte mi. Děkuji
Marta Lazarová

odpovědět

          Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny

Vloženo: 27.07.2010 19:53:21.
ID: 7598.


Dobrý den Marto,

já jsem vždy používal pouze agar sypký a používali jsme dávkování 10 g agaru agaru na 1 litr vody (popř. ovocné šávy).
Nevím jak je to u agaru, ale mám ten dojem, že u želatiny se rovná jeden plátek 2,5 g váhy.

Zde je receptura, kterou jsme používaly na přípravu agarové polevy na ovocné dorty -

1 litr voda (nebo např. šáva z kompotu), 10 g agar agar, 350 g cukr krupice, 80 g škrobového sirupu (malé množství rozpuštěné kyseliny citrónové na dochucení).

Přeji mnoho úspěchů.

Johny

odpovědět

       Nadpis: Re: Ĺ˝ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: dfuwzzxk

Vloženo: 12.04.2012 1:13:02.
ID: 8593.


Paned Vnukove1,děkuji za dopis a omlouve1m se za pozdned odpověd,byla jsem l4 dned mimo.Prosedm,zavolejte mi v pe1tek nebo ponděled na 519303330-domluvedm se s Ve1mi.Děkuji za vtzrktezuaove1

odpovědět

       Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Elen

Vloženo: 27.01.2020 14:11:26.
ID: 14217.


aj mne ste pomohla, tak mockrat dakujem

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny

Vloženo: 03.04.2008 14:14:33.
ID: 4459.


Nejsem si jist, ale želírování, je podle mého názoru stav želatiny, kdy již začíná tuhnout (želírovat). Jinak žádný osvědčený druh plátkové želatiny nemám, používáme plátkovou želatinu zakoupenou u firmy Fiala? Nejsem si jistý, každopádně jde o běžně dostupnou plátkovou želatinu, není to žádná speciální značka.


odpovědět

       Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Moník

Vloženo: 03.04.2008 15:01:13.
ID: 4460.


Dobrý den, prosím o radu, používám želatinu v prášku a nikdy nevím kolik jí mám dát za 1 plátek ? Díky M.

odpovědět

          Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny

Vloženo: 03.04.2008 20:44:31.
ID: 4465.


Obecně se doporučuje, že šest plátků želatiny, odpovídá cca 3 lžičkám želatiny v prášku.

odpovědět

             Nadpis: Re: Ĺ˝ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: pXRAakky

Vloženo: 17.03.2012 0:52:49.
ID: 8508.


Prosedm, vaše produkty v e-shopu už jsou doplněne9, nebo ještě něco přibyde? Re1da bych si něco obndejala, ale nevedm, jestli ne1hodou ještě nebudete medt něco nove9ho. Dedky za odpověď.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: petulka

Vloženo: 04.04.2008 15:11:26.
ID: 4470.


A ještě poslední otázka.Naše rodina nemá moc ráda příliš sladké moučníky,takže leckdy dávám i 2 krát méně cukru,než se píše v receptu.Může pak želatina hůř tuhnout ? Myslím tím,že cukr do sebe absorbuje vlhkost...může tohle způsobit moje problémy s netuhnoucí želatinou ? díky,myslím že to zkusím znova,třeba se mi to díky vašim radám podaří :-)

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Moník

Vloženo: 04.04.2008 17:31:10.
ID: 4476.


Myslím, že ne dělají se z ní také slané aspiky.M

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: AdriM

Vloženo: 04.06.2009 18:41:19.
ID: 6492.


Prosím vás chci na pondělí dělat punčový dort a do receptu se dává i hmota agar. Pokud ji neseženu zítra ve zdravé výživě,můžu ji nahradit klasickou želatinou? Anebo tam není nutná do toho rozvaru? Děkuji moc!

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny

Vloženo: 04.06.2009 23:16:31.
ID: 6494.


Dobrý den,

agar agar se přidává do punčového rozvaru kvůli tomu, aby zákusek lépe držel tvar. Spíše se toto používá u řezů, kde jsou jednotlivé porce menší než např. u dortu.
My na cukrárně jsme želatinu ani agar do rozvaru nedávali, a punčové řezy jsme měli také pěkné. Je to na vás, já osobně mám zkušenost, že agar do rozvaru není vůbec nutný a už vůbec ne, pokud je to pro domácí pečení. Domnívám se, že si s tím nemusíte lámat hlavu.

Johny :-)

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od:

Vloženo: 05.06.2009 14:34:32.
ID: 6501.


Skutečně ten agar tam nutný není.Stačí dobře svařit cukr(tak aby se vám jen lepil na prsty ,(jako když si vyndáte ocucaný bonbon do ruky a pak se Vám ty prsty lepí...)

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Hav

Vloženo: 06.06.2009 16:23:47.
ID: 6504.


Prosím o vysvětlení , zda použití plátkové nebo mleté želatiny může ovlivnit kvalitu výrobku. Nemám teď na mysli tuhost, ale chu. Zkoušela jsem ztužit johurt se šlehačkou. S plátkovou želatinou, kterou lze rozpustit v malém množství tekutiny, byla hmota výrazně jogurtové chuti. Pak jsem totéž dělala z mletou želatinou. Aby nabobtnala, tak jsem ji musela namoččit do poměrně dost tekutiny - použila jsem mléko, výsledek nebyl špatný, ale ta výrazná jogurtová chu tam už nebyla.

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od:

Vloženo: 07.06.2009 13:11:46.
ID: 6505.


Plátková želatina je daleko lepší ,než želatina granulovaná a nebo mletá.Nevím čím to je spíše způsobem zpracování při výrobě ,prootže granulovaná želatina je nažloutlé barvy ,kdež to plátková želatina je barvy bílé.

odpovědět

Nadpis: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: amebaa

Vloženo: 16.06.2009 13:15:41.
ID: 6548.


Dobrý den, také bych prosila o radu. Dokud se prodávala vážená želatina - taková velká zrníčka, dařilo se mi s ní pracovat dobře. Teď co je na trhu všechno možné, už mi nikdy nic dobře neztuhne. Chtěla jsem se zeptat, přidávat rozpuštěnou želatinu do šlehačkové náplně nebo naopak? Některá želatina tuhne ještě horká a pak se šlehačková náplň rozpustí. Taky tu píšete že 6 plátků želatiny = 3 lžičky práškové, ale nevíte jak je to s gramáží? Není lžička jako lžička :-))
Díky za radu - Hanka

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Jirča

Vloženo: 15.09.2020 9:32:23.
ID: 14481.


Dobrý den, v drogerii jsem koupila váženou želatinu, ale jak se s ní pracuje nevím. Vy jste s ní měla zkušenosti dobré, jak píšete. Vaří se nebo nevaří? jak s ní pracovat? Kolik gramů do jakého množství? Já ji nevařila a i když krém zhoustl, přesto tam byla vidět nerozpuštěná zrníčka želatiny...dala jsem 15g rozmíchaného žele v deci studeného mléka (bez vaření) na 750g tvarohu...

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Hav

Vloženo: 16.06.2009 16:39:57.
ID: 6550.


Ještě mám jeden dotaz : na ztuhlou jogurtovou náplň nebo šlehačku s Alaskou jsem nalila agar agar. Protože jsem ho lila teplý, trochu podkladu se rozpustilo a udělalo v želé nepěkné bílé skvrny. Lze tomu nějak zabránit? Bojím se nechat želé příliš vychladnout, aby mi nezačlo ihned po nalití rosolovat a pak by neudělalo hladký povrch.


odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Majka

Vloženo: 29.06.2009 8:33:24.
ID: 6602.


byl zákusek vychlazený?Jinak i když bude vychlazený a budete na něj lít teplou želatinu,udělá Vám skvrny,jak říkám musíte mít odhad kdy prochladlou želatinu lít na zákusek.Když rychle nalijete,bude povrch hladký,prostě jako vše chve to cvik,až jich pár uděláte půjde Vám to snadno.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Wero

Vloženo: 02.07.2009 13:09:16.
ID: 6609.


Ahoj Hav když chceš lít agar na smetanový zákusek tak musí být pořádně vychlazený, já to dělám tak že dám vařit 1l vody dám dvojnásobek agaru uvařím a nechám chvilku chladnout 5min stačí pak si dám do litráčku hodně studenou vodu a zředím s horkým 50:50. Pak to teprve zalívám ještě se mi nestalo aby mi agar ztuhl příliš brzy nebo aby se zákusek rozehřál.

odpovědět

    Nadpis: Re: Ĺ˝ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: atSrRLrVkPFtFfK

Vloženo: 12.04.2012 0:31:45.
ID: 8591.


No Vojtovi přeji brzke9 uzdravened, ale bylo by mi velmi ledto, kdyby jste v pe1tek v Hradci pvuystoenili, protože jen kvůli Ve1m jsem si koupila ledstek a to tam jedu 40km jen a jen na Ve1s:-)))))Tak doufe1m, že dorazedte:-))))

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Hav

Vloženo: 04.07.2009 13:24:57.
ID: 6612.


Dík, tedy žádná zvláštní technika polévání ? Připravený plát na řezy, který jsem polévala byl vychlazený.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Wero

Vloženo: 07.07.2009 8:45:06.
ID: 6614.


jen nejdřív naliji malou vrstvu agaru abych zjistila jestli někde neprotéká a pak to pomaličku zaleju celé. Nejspíš jsi měla moc horký agar proto ti to rozpustilo ten krém a udělaly se tam ty bílé skvrny

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Hav.

Vloženo: 08.07.2009 11:07:59.
ID: 6616.


Dík, příště nechám agar více zchladnout.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Majkina

Vloženo: 07.04.2010 15:34:01.
ID: 7428.


Jaký je navod pro praskovou želatinu?Předem děkuji za odpověď.


odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: venca

Vloženo: 03.09.2010 14:15:52.
ID: 7664.


dá se želatinou či něčím jiným stužit alkohol(rum)?


odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: miluse

Vloženo: 09.03.2011 13:09:50.
ID: 7982.


prosím o radu jak používat plátkovou želatinu, jeden plátek na jaké množství vody a jak se s ní pracuje?

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Thomas

Vloženo: 13.10.2011 20:04:36.
ID: 8274.


Ahoj, chtěl bych Vás moooc poprosit o radu:-). Jsem samozřejmě kuchař kutil:-) a mám jeden recept na dort (cheesecake:-)) s mascarpone. Aby ten sýr pak pěkně držel po lehkém šlehání, doporučuje se želatina. Ale jak zapracovat do těsta? Nejraději používám plátkovou, tu namočím do vody, ale jak ji pak vmísit do těsta? Nesmím zahřívat těsto:-) a zároveň do něj lít vodu:-).

Napadlo mě nechat naboptnat želatinu a pak pak ve vodní lázní zkusit rozpustit bez vody, co myslíte? JIný nápady prosím? Děkuji Tomáš

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: maruska

Vloženo: 12.01.2012 10:21:27.
ID: 8390.


dostala jsem drceny agar ale nevim pomner s vodou kolikrat to beru odhadem nekdy je tuzsi jindy akorad poradite

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny

Vloženo: 02.04.2012 13:39:34.
ID: 8569.


Poměr agaru, cukru a vody je v tomto příspěvku výše ... :-)

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Dáša

Vloženo: 17.01.2012 13:26:34.
ID: 8393.


Máte někdo zkušenosti a výrobkem Želetinový ztužovač od Dr. Oetkra?
děkuji

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Lenka

Vloženo: 28.03.2012 8:37:29.
ID: 8554.


Dobrý den,
potřebovala bych poradit. V receptu na cheescake se uvádí použití 4 g plátkové želatiny rozpustit v 75ml pomerančového džusu. Jsem vegetariánka, takže bych chtěla použít agar agar místo želatiny. Poradíte mi prosím množství, které tomu odpovídá, abych ji mohla vhodně nahradit? Mockrát děkuji. Lenka

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: mejcule

Vloženo: 02.06.2012 8:48:20.
ID: 8680.


krásný den všem, můžete mi prosím poradit? Chtěla bych udělat dort-korpus,tvaroh(jogurt),ovoce,želatina...když jsem to zkoušela, tak vše bylo ok, jen ten tvaroh nezatuhl a vše potom na talíři jezdilo...poradíte mi prosím nějaký recept,způsob jak na to? jestli přidat tu želatinu? předem velice děkuji Lenka

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: honterzie

Vloženo: 31.01.2013 15:04:07.
ID: 9892.


mam jen praskovou gelatinu.
Ale recepty mam jen s platkovou gelatinou. Chtela bych vedet jaky je pometr kolik mam pouzit praskove misto platkove . Moc dekuji a cekam na odpoved

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: MIRELA

Vloženo: 14.02.2013 11:10:02.
ID: 9938.


chtěla bych se zeptat, jaké množství práškové želatiny se má rozpustit v 0,5 l vody, aby po ztuhnutí se dala strouhat.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: zuzula

Vloženo: 06.02.2014 9:00:54.
ID: 10403.


AHOJ.. PROSIM TAKE O RADU... IKDYZ TO TU UZ NEKDE BYLO ODOPEZENE ALE NEJAK JSEM ZMATENA.. DELAM KREM MASCCARPONE+USLEHANA SLEHACKA A OVOCE, ALE POSLEDNI DOBOU KDYZ TO VSE LEHCE ZASLEHAM TAK MI TO UPLNE TECE! MAM PLAT.ZELATINU OD DR.OTKER. NAMOCIM DO VODY(kolik vody?) NEVIM.. PAK ZAHREJI A TU TEPLOU TEKUTINU NALEJI DO KREMU?? NESRAZI SE?! A ROVNOU MUZU MAZAT NA DORT? DEKUJI..

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Tonik

Vloženo: 16.05.2014 17:49:45.
ID: 10524.


Dobrý den potřebuji poradit chtel bych stuzit tvaroh agarem a nevim jak nato. Vyzkoušel jsem agar rozpustit ve vodě a pak vmichat do tvarohu , ale moc řídké a moc vody. Prosim jak na to. 0, 5 kg tvarohu kolik agaru a jak ho rozpustit. Diky za radu. Tonik

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Huska

Vloženo: 19.05.2014 13:03:39.
ID: 11527.


Zdravím, on ten agar by se měl ještě než to dáte do tvarohu převařit. Takže poměr by měl být asi na 1l vody 1,5g agaru. Pak se to uvede do varu a po částečném schladnutí (je to skoro studené, ale ještě teče) se to zamíchá do tvarohu. Když agar ztuhne můžete ho znovu rozpustit .......

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Dandulka

Vloženo: 18.05.2014 16:21:52.
ID: 11525.


Zdravím , nejsem profi, ale peču hodně a želatinu používám. Nemám s ní nikdy problém.
Do nální jemně mletou DR.Oetker, 1 balíček v pohodě na litr náplně, šlahačky, mascarpone, philadlpie nebo plátkovou s tou se úžasně pracuje -10 plátku na litr

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Iris

Vloženo: 19.06.2014 0:32:00.
ID: 11568.


Dobry den, pry vyrobe kremu na ovocny dort s zele se mi prihodila nemila vec. Nechala jsem nabobtnat zelatinu v trose vodu, ale pri nasledovnem zahrati one z rendliku mi celym bytem linul nezkutecny puch zkazeneho, rozkladajiciho se masa.... Nikdy pred tim se mi nic takoveho nestalo. Ten hnusny zapach jsem citila i z dalsich asi 6 sacku zelatiny (pri zahrati). Samozrejme vsechno skoncilo v zachodove mise, dosla mi zasoba zelatiny a musela jsem do kramu pro novou, ale i ta jak se mi zdalo, mela nejakou nevabnou vuni, ale nebylo to jako v prvnim pripade. Musel to ohodnotit manzel, pac ja jsem porad citila ten smrad. Nakonec pry samotny dort byl dobry, ale veskere moje pomysleni na ochutnavku skoncilo zvedajicim se zaludkem. Prosim, stalo se neco takoveho nekomu jeste nebo jen mne? A je to normalni ze zelatina smrdi? Nikdy driv jsem na zadny zapach neprisla... Dekuji za odpoved,
Irina

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Jana

Vloženo: 20.06.2014 15:15:59.
ID: 11571.


Iris, možná jste měla želatinu, která je určená na slané - studené mísy, aspiky atd. Myslím, že i na obale je něco takového vyfoceno. Já jsem ji taky kdysi koupila, myslela jsem, že je to jedno, želatina jako želatina. Ale smrdělo to divně, masově, tak jsem to na ovocné košíky nedala. Nejlepší je fakt agar, kupuju ho v cukrářských potřebách, nebo plátková želatina, ta je myslím dost drahá, nebo prostě jakákoliv želatina, která má na obale obrázek sladkého moučníku.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: alenka

Vloženo: 25.06.2014 11:56:59.
ID: 11579.


Tak jsem právě pročetla příspěvky a přípravy dortu se ještě více bojím :-) Již jsem sice s želatinou práškovou instant pracovala, ale vždy tak nahodile, sázkou do loterie, někdy bezvadné, někdy horší (asi podle druhu krému). Dnes jsem však poprvé zkusila plátkovou, namočila, vyždímala a zkusila ve vodní lázni rozpustit, jen tak, na zkoušku, ale po určitém rozpliznutí se pak přilepila ke dnu nádoby a stal se z ní plž (těch mám na zahradě dost). Takže plátkovou opět zkoušet na dort nebudu, i když prý je nejlepší a úplně čistá (řekli včera v Sama doma). Agar také nemám vyzkoušený a nemám na něj odvahu, skončím zase u instantní.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: fredo

Vloženo: 11.11.2014 16:06:56.
ID: 12804.


Zdravím, požiadal by som vás o radu ako postupova aby sa mi podarilo vytvori napr. trojfarebnú vrstvu. Zatiaž sa mi jednotlivé vrstvy od seba oddelili. Nedržali pokope. Aký je technologický postup? Ďakujem.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: lundy

Vloženo: 10.03.2015 19:40:56.
ID: 12907.


Dobrý den prosím když chci dát želatinu na takové malé košíčky s krémem a ovocem, jak to mám udělat, aby po nalití želatiny nestekla želatina okolo košíčku - aby tam držela ...prosím pomozte

odpovědět

    Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Milka

Vloženo: 24.10.2019 18:41:44.
ID: 14156.


Agar se musi nanest na ovoce steteckem.

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: vedou

Vloženo: 01.05.2015 20:22:20.
ID: 12954.


Dobrý den, chtěla bych se zeptat - dá se přidat želatina do klasického pudinkového krému? Dívám se na You tu bee jak dělají krémové růže. Já je z našich krémů také udělám, ale oni mají ten krém daleko pevnější. Nikde jsem se ale nedočetla, jak takový krém udělat. Přijde mi ale, že v něm nějakou želatinu mají. Mohl by mi někdo poradit jak na to? Děkuji

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: kveta

Vloženo: 26.01.2016 0:33:56.
ID: 13224.


dobry den prosim o radu neviem ci technicka granulovana zelatina je jedla dakujem za radu

odpovědět

Nadpis: agar smrdí
Od: Misa

Vloženo: 20.02.2016 14:36:37.
ID: 13244.


Je normální, že agar smrdí tak nějak technicky?

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny

Vloženo: 20.03.2016 18:10:04.
ID: 13274.


Agar má svůj charakteristický "pach".

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Lucka

Vloženo: 24.03.2016 19:15:50.
ID: 13282.


Dobrý den, prosím o radu s agarem :) jak je to s jeho vařením, rrsp. v rcp je že se vaří v cukrovém sirupu který se potm vmíchá do sněhového krému. Instatní agar nefunguje vůbec.. problém bych viděla v tom, že rcp je ze zahraničí a agar v jejich receptu se vaří alespoň 20 min.. Jde toto nějak obejít?

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Libuše

Vloženo: 21.10.2019 18:55:20.
ID: 14148.


Prosím o radu podle tel.navodu jsem si vytvářela kaštanový gel s příměsí želatiny po měsíčním louhování kaštanů ve vodce se vytvoří tinktura která se smíchá s 3balicky a 150mil.vody želatiny ale po ztuhnutí mám tuhý kaštanový sulc prosím dá se tato tuhá směs ještě nějak rozredit aby byla mazací?a čím a jak?diky

odpovědět

Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Zdenka

Vloženo: 25.06.2023 13:00:09.
ID: 26055.


Dobrý den, mám mletou želatinu pro cukráře hovězí. Dělala jsem z ní bonbony, ale jak je jí tam větší množtví, je tam cítit její pach a za tepla chutná dobře ale po vychlazení se chu vytrácí. Jak správně želé ochutit? Mám to se sladou a kyselou chutí přehnat, aby to studené mělo dobrou chu? A čím potlačit ten želatinový odér?

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.