Reklama
|
Téma "ELATINA-POMOOOOOOC !!!"
|
ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: houslide
|
09.03.2008 18:23:54.
id: 4252.
|
|
elatinu vdycky připravuju přesně podle návodu na obalu,přesto se mi zatím úplně povedla jen jednou !v lepím případě se dezert dá podávat,nikdy ale není krém tak krásně pevný jako na obrázku.a v tom horím případě se nestane vůbec nic,prostě to teče... :-( co mám dělat? poradte zoufalé cukrářce začátečnici.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: olouek
|
Vloeno: 10.03.2008 11:19:34.
ID: 4259.
|
|
zdravím zoufalou cukrářku. Z vaeho příspěvku mi není moc jasné jestli elatinu pouíváte na povrch výrobku( jako elé dort) nebo jako příměs do krému k plnění. Hodně záleí na druhu elatiny. Pokud můu poradit technologicky míň náročný je agar. elatina pokud do ní přidáte třeba na dochucení kys citronovou, nebo jí převaříte tak u nikdy neztuhne. Agar se můe dochucovat a znova rozehřívat. Pokud to pouíváte do náplně, zkuste zvolit třeba elatinu na aspiky, ne ty chucené ty bývají větinou hodně řídké po zatuhnutí.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: cukrkandlik
|
Vloeno: 12.07.2012 19:20:47.
ID: 8899.
|
|
Nemohu s vaí odpovědí souhlasit. Jde vidět e nemáe v tomhle praktické zkuenosti.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Lilina
|
Vloeno: 10.03.2008 21:03:43.
ID: 4265.
|
|
Souhlasím s oloukem agar je nejlepí.Zaléváme s ním ovocné dorty.Na potahování koíčkú je lepí gel PALLETA
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od:
|
Vloeno: 11.03.2008 19:46:29.
ID: 4282.
|
|
Myslím jako příměs do krémů.Kde se dá koupit ten agar?děkuju za odpověd
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: olouek
|
Vloeno: 12.03.2008 14:31:32.
ID: 4291.
|
|
Pokud máte elatinu jako příměs do lehačkových náplní, kupte elatinu na aspiky a hlavně jí nesmíte převařit jinak neztuhne!!! a nedochucujte ani aromaty. A se dílo daří
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od:
|
Vloeno: 14.03.2008 21:50:14.
ID: 4313.
|
|
elatinu rozmíchat pouze v horké vodě ,přidat cukr a nechat dlouho vychladnout a na moučník popř.do krémů vlévat a uplně studenou! Pozor at' vám nezmrznena moučníku i uvnitř-v krémech.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: petulka
|
Vloeno: 31.03.2008 10:56:45.
ID: 4436.
|
|
S plátkovou elatinou si taky nevim rady.Na návodu na obalu píou e se má namočit,ale neni tam na jak dlouho,do jakýho mnoství vody a jestli do horký nebo studený.Dále e "necháme nabopnat" a pak "vymačkáme",jenome mě nikdy nenabopná (teda pokud neřikaj bopnat tomu,e zlepkaví) take nevim jak ji můu vymačkat.A nakonec píou e a začne "elírovat"...co to znamená ? .....já vim asi si řikáte co jsem to za blba,mohl byste mi PROSÍM někdo napsat podrobný návod,jak na to ? Díky moc
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny
|
Vloeno: 31.03.2008 21:55:18.
ID: 4437.
|
|
Zdravím Peulku! Vůbec nic si z toho nedělejte, e si nevíte rady, od toho je poradna a jak říká moje babička, kdo se nezeptá, nic se nedozví. Take plátkovou elatinu stačí namočit do mističky se studenou vodou, stačí na pár minut - tak 4 - 5 minut. Bobtnat znamená to, e elatina se namočí a zvláční (stane se z ní jakási slizská hmota, která ovem stále drí dobře pohromadě). Po oněch 4 - 5 minutách ji buď prsty vyndáte a opatrně v pěsti vymačkáte přebytečnou vodu nebo namočenou elatinu přecedíte přes sítko a mírně na ni zatlačíte, a tím vymačkáte přebytečnou vodu. Takto namočená a "vydímaná" elatina se buď rozpustí v poadovaném mnoství tekutiny, nebo se zamíchá např. do horkého mléka či horké směsi. Nevaří se, teplota hmoty do které se míchá stačí okolo 80°C. Doufám, e to trochu pomůe, protoe pokud neznám detaily výrobku, je straně těké vám pomoci více. Pokud nebude cokoliv jasného, napite! Přeji mnoho úspěchů, Johny.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: veras
|
Vloeno: 26.03.2010 16:24:13.
ID: 7395.
|
|
prosim vas a kdyz chci zelatinu platkou pouzit do jogutroveho kremu,tak ji mam rozpustit v horke vode?az vychladne zelatina pak nalit do kremu?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny
|
Vloeno: 30.03.2010 10:05:52.
ID: 7404.
|
|
Věro, nevím z čeho nebo jakým postupem krém vyrábíte, ale zkuste elatinu namočit, vydímat, poté ji rozpuste buď na vodní lázni nebo v mikrovlnce. Vezměte malé mnoství připraveného krému, v něm rozmíchejte rozputěnou elatinu a tuto směs teprve rozmíchejte ve zbylém krému. Doufám, e to alespoň trochu pomůe, popř. se ozvěte.
S pozdravem Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: iUADzEjKgIscAgDJaG
|
Vloeno: 10.04.2012 13:05:16.
ID: 8582.
|
|
Sfahlasedm, knihu som kedysi Äedtal a neabvila ma. Ne1pad o SS komande v hrade vyvraĹžÄovanom upedrom, je alebo skvelfd alebo predĹĄernfd. PodÄža mĹa skvelfd. Viac, ako kniĹžka, ma ale oveÄža viac zaujalo filmove9 spracovenie, ktore9 nakrfatil Michael Mann (jednu z roled dostal Ian McKellen). VÄaka jeho atmosfe9re a vizue1lnemu stve1rneniu sa mne osobne film veÄžmi pe1Äil, aj keÄ scene1r asi nie je Ĺžiadny ze1zrak a mnohed Äžudia snedmku nemajfa v le1ske.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: marsola
|
Vloeno: 23.07.2010 11:03:33.
ID: 7592.
|
|
Četla jsem příspěvek a Vá je snad jediný troch pochopitelný. Ale....ajajajaj a jaké je prosím to poadované mnoství vody na plátek agaru? miluji elatinové dorty a aspiky ale nejde mi to a vdycky skončím jako břídil....:-( Prosím poraďte mi. Děkuji Marta Lazarová
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny
|
Vloeno: 27.07.2010 19:53:21.
ID: 7598.
|
|
Dobrý den Marto,
já jsem vdy pouíval pouze agar sypký a pouívali jsme dávkování 10 g agaru agaru na 1 litr vody (popř. ovocné ávy). Nevím jak je to u agaru, ale mám ten dojem, e u elatiny se rovná jeden plátek 2,5 g váhy.
Zde je receptura, kterou jsme pouívaly na přípravu agarové polevy na ovocné dorty -
1 litr voda (nebo např. áva z kompotu), 10 g agar agar, 350 g cukr krupice, 80 g krobového sirupu (malé mnoství rozputěné kyseliny citrónové na dochucení).
Přeji mnoho úspěchů.
Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: dfuwzzxk
|
Vloeno: 12.04.2012 1:13:02.
ID: 8593.
|
|
Paned Vnukove1,dÄkuji za dopis a omlouve1m se za pozdned odpovÄd,byla jsem l4 dned mimo.Prosedm,zavolejte mi v pe1tek nebo pondÄled na 519303330-domluvedm se s Ve1mi.DÄkuji za vtzrktezuaove1
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Elen
|
Vloeno: 27.01.2020 14:11:26.
ID: 14217.
|
|
aj mne ste pomohla, tak mockrat dakujem
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny
|
Vloeno: 03.04.2008 14:14:33.
ID: 4459.
|
|
Nejsem si jist, ale elírování, je podle mého názoru stav elatiny, kdy ji začíná tuhnout (elírovat). Jinak ádný osvědčený druh plátkové elatiny nemám, pouíváme plátkovou elatinu zakoupenou u firmy Fiala? Nejsem si jistý, kadopádně jde o běně dostupnou plátkovou elatinu, není to ádná speciální značka.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Moník
|
Vloeno: 03.04.2008 15:01:13.
ID: 4460.
|
|
Dobrý den, prosím o radu, pouívám elatinu v práku a nikdy nevím kolik jí mám dát za 1 plátek ? Díky M.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny
|
Vloeno: 03.04.2008 20:44:31.
ID: 4465.
|
|
Obecně se doporučuje, e est plátků elatiny, odpovídá cca 3 ličkám elatiny v práku.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: pXRAakky
|
Vloeno: 17.03.2012 0:52:49.
ID: 8508.
|
|
Prosedm, vaĹĄe produkty v e-shopu uĹž jsou doplnÄne9, nebo jeĹĄtÄ nÄco pĹibyde? Re1da bych si nÄco obndejala, ale nevedm, jestli ne1hodou jeĹĄtÄ nebudete medt nÄco nove9ho. Dedky za odpovÄÄ.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: petulka
|
Vloeno: 04.04.2008 15:11:26.
ID: 4470.
|
|
A jetě poslední otázka.Nae rodina nemá moc ráda příli sladké moučníky,take leckdy dávám i 2 krát méně cukru,ne se píe v receptu.Můe pak elatina hůř tuhnout ? Myslím tím,e cukr do sebe absorbuje vlhkost...můe tohle způsobit moje problémy s netuhnoucí elatinou ? díky,myslím e to zkusím znova,třeba se mi to díky vaim radám podaří :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Moník
|
Vloeno: 04.04.2008 17:31:10.
ID: 4476.
|
|
Myslím, e ne dělají se z ní také slané aspiky.M
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: AdriM
|
Vloeno: 04.06.2009 18:41:19.
ID: 6492.
|
|
Prosím vás chci na pondělí dělat punčový dort a do receptu se dává i hmota agar. Pokud ji neseenu zítra ve zdravé výivě,můu ji nahradit klasickou elatinou? Anebo tam není nutná do toho rozvaru? Děkuji moc!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny
|
Vloeno: 04.06.2009 23:16:31.
ID: 6494.
|
|
Dobrý den,
agar agar se přidává do punčového rozvaru kvůli tomu, aby zákusek lépe drel tvar. Spíe se toto pouívá u řezů, kde jsou jednotlivé porce mení ne např. u dortu. My na cukrárně jsme elatinu ani agar do rozvaru nedávali, a punčové řezy jsme měli také pěkné. Je to na vás, já osobně mám zkuenost, e agar do rozvaru není vůbec nutný a u vůbec ne, pokud je to pro domácí pečení. Domnívám se, e si s tím nemusíte lámat hlavu.
Johny :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od:
|
Vloeno: 05.06.2009 14:34:32.
ID: 6501.
|
|
Skutečně ten agar tam nutný není.Stačí dobře svařit cukr(tak aby se vám jen lepil na prsty ,(jako kdy si vyndáte ocucaný bonbon do ruky a pak se Vám ty prsty lepí...)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Hav
|
Vloeno: 06.06.2009 16:23:47.
ID: 6504.
|
|
Prosím o vysvětlení , zda pouití plátkové nebo mleté elatiny můe ovlivnit kvalitu výrobku. Nemám teď na mysli tuhost, ale chu. Zkouela jsem ztuit johurt se lehačkou. S plátkovou elatinou, kterou lze rozpustit v malém mnoství tekutiny, byla hmota výrazně jogurtové chuti. Pak jsem toté dělala z mletou elatinou. Aby nabobtnala, tak jsem ji musela namoččit do poměrně dost tekutiny - pouila jsem mléko, výsledek nebyl patný, ale ta výrazná jogurtová chu tam u nebyla.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od:
|
Vloeno: 07.06.2009 13:11:46.
ID: 6505.
|
|
Plátková elatina je daleko lepí ,ne elatina granulovaná a nebo mletá.Nevím čím to je spíe způsobem zpracování při výrobě ,proote granulovaná elatina je naloutlé barvy ,kde to plátková elatina je barvy bílé.
odpovědět
|
|
Nadpis: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: amebaa
|
Vloeno: 16.06.2009 13:15:41.
ID: 6548.
|
|
Dobrý den, také bych prosila o radu. Dokud se prodávala váená elatina - taková velká zrníčka, dařilo se mi s ní pracovat dobře. Teď co je na trhu vechno moné, u mi nikdy nic dobře neztuhne. Chtěla jsem se zeptat, přidávat rozputěnou elatinu do lehačkové náplně nebo naopak? Některá elatina tuhne jetě horká a pak se lehačková náplň rozpustí. Taky tu píete e 6 plátků elatiny = 3 ličky prákové, ale nevíte jak je to s gramáí? Není lička jako lička :-)) Díky za radu - Hanka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Jirča
|
Vloeno: 15.09.2020 9:32:23.
ID: 14481.
|
|
Dobrý den, v drogerii jsem koupila váenou elatinu, ale jak se s ní pracuje nevím. Vy jste s ní měla zkuenosti dobré, jak píete. Vaří se nebo nevaří? jak s ní pracovat? Kolik gramů do jakého mnoství? Já ji nevařila a i kdy krém zhoustl, přesto tam byla vidět nerozputěná zrníčka elatiny...dala jsem 15g rozmíchaného ele v deci studeného mléka (bez vaření) na 750g tvarohu...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Hav
|
Vloeno: 16.06.2009 16:39:57.
ID: 6550.
|
|
Jetě mám jeden dotaz : na ztuhlou jogurtovou náplň nebo lehačku s Alaskou jsem nalila agar agar. Protoe jsem ho lila teplý, trochu podkladu se rozpustilo a udělalo v elé nepěkné bílé skvrny. Lze tomu nějak zabránit? Bojím se nechat elé příli vychladnout, aby mi nezačlo ihned po nalití rosolovat a pak by neudělalo hladký povrch.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Majka
|
Vloeno: 29.06.2009 8:33:24.
ID: 6602.
|
|
byl zákusek vychlazený?Jinak i kdy bude vychlazený a budete na něj lít teplou elatinu,udělá Vám skvrny,jak říkám musíte mít odhad kdy prochladlou elatinu lít na zákusek.Kdy rychle nalijete,bude povrch hladký,prostě jako ve chve to cvik,a jich pár uděláte půjde Vám to snadno.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Wero
|
Vloeno: 02.07.2009 13:09:16.
ID: 6609.
|
|
Ahoj Hav kdy chce lít agar na smetanový zákusek tak musí být pořádně vychlazený, já to dělám tak e dám vařit 1l vody dám dvojnásobek agaru uvařím a nechám chvilku chladnout 5min stačí pak si dám do litráčku hodně studenou vodu a zředím s horkým 50:50. Pak to teprve zalívám jetě se mi nestalo aby mi agar ztuhl příli brzy nebo aby se zákusek rozehřál.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ŽELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: atSrRLrVkPFtFfK
|
Vloeno: 12.04.2012 0:31:45.
ID: 8591.
|
|
No Vojtovi pĹeji brzke9 uzdravened, ale bylo by mi velmi ledto, kdyby jste v pe1tek v Hradci pvuystoenili, protoĹže jen kvĹŻli Ve1m jsem si koupila ledstek a to tam jedu 40km jen a jen na Ve1s:-)))))Tak doufe1m, Ĺže dorazedte:-))))
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Hav
|
Vloeno: 04.07.2009 13:24:57.
ID: 6612.
|
|
Dík, tedy ádná zvlátní technika polévání ? Připravený plát na řezy, který jsem polévala byl vychlazený.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Wero
|
Vloeno: 07.07.2009 8:45:06.
ID: 6614.
|
|
jen nejdřív naliji malou vrstvu agaru abych zjistila jestli někde neprotéká a pak to pomaličku zaleju celé. Nejspí jsi měla moc horký agar proto ti to rozpustilo ten krém a udělaly se tam ty bílé skvrny
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Hav.
|
Vloeno: 08.07.2009 11:07:59.
ID: 6616.
|
|
Dík, přítě nechám agar více zchladnout.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Majkina
|
Vloeno: 07.04.2010 15:34:01.
ID: 7428.
|
|
Jaký je navod pro praskovou elatinu?Předem děkuji za odpověď.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: venca
|
Vloeno: 03.09.2010 14:15:52.
ID: 7664.
|
|
dá se elatinou či něčím jiným stuit alkohol(rum)?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: miluse
|
Vloeno: 09.03.2011 13:09:50.
ID: 7982.
|
|
prosím o radu jak pouívat plátkovou elatinu, jeden plátek na jaké mnoství vody a jak se s ní pracuje?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Thomas
|
Vloeno: 13.10.2011 20:04:36.
ID: 8274.
|
|
Ahoj, chtěl bych Vás moooc poprosit o radu:-). Jsem samozřejmě kuchař kutil:-) a mám jeden recept na dort (cheesecake:-)) s mascarpone. Aby ten sýr pak pěkně drel po lehkém lehání, doporučuje se elatina. Ale jak zapracovat do těsta? Nejraději pouívám plátkovou, tu namočím do vody, ale jak ji pak vmísit do těsta? Nesmím zahřívat těsto:-) a zároveň do něj lít vodu:-).
Napadlo mě nechat naboptnat elatinu a pak pak ve vodní lázní zkusit rozpustit bez vody, co myslíte? JIný nápady prosím? Děkuji Tomá
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: maruska
|
Vloeno: 12.01.2012 10:21:27.
ID: 8390.
|
|
dostala jsem drceny agar ale nevim pomner s vodou kolikrat to beru odhadem nekdy je tuzsi jindy akorad poradite
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny
|
Vloeno: 02.04.2012 13:39:34.
ID: 8569.
|
|
Poměr agaru, cukru a vody je v tomto příspěvku výe ... :-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Dáa
|
Vloeno: 17.01.2012 13:26:34.
ID: 8393.
|
|
Máte někdo zkuenosti a výrobkem eletinový ztuovač od Dr. Oetkra? děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Lenka
|
Vloeno: 28.03.2012 8:37:29.
ID: 8554.
|
|
Dobrý den, potřebovala bych poradit. V receptu na cheescake se uvádí pouití 4 g plátkové elatiny rozpustit v 75ml pomerančového dusu. Jsem vegetariánka, take bych chtěla pouít agar agar místo elatiny. Poradíte mi prosím mnoství, které tomu odpovídá, abych ji mohla vhodně nahradit? Mockrát děkuji. Lenka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: mejcule
|
Vloeno: 02.06.2012 8:48:20.
ID: 8680.
|
|
krásný den vem, můete mi prosím poradit? Chtěla bych udělat dort-korpus,tvaroh(jogurt),ovoce,elatina...kdy jsem to zkouela, tak ve bylo ok, jen ten tvaroh nezatuhl a ve potom na talíři jezdilo...poradíte mi prosím nějaký recept,způsob jak na to? jestli přidat tu elatinu? předem velice děkuji Lenka
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: honterzie
|
Vloeno: 31.01.2013 15:04:07.
ID: 9892.
|
|
mam jen praskovou gelatinu. Ale recepty mam jen s platkovou gelatinou. Chtela bych vedet jaky je pometr kolik mam pouzit praskove misto platkove . Moc dekuji a cekam na odpoved
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: MIRELA
|
Vloeno: 14.02.2013 11:10:02.
ID: 9938.
|
|
chtěla bych se zeptat, jaké mnoství prákové elatiny se má rozpustit v 0,5 l vody, aby po ztuhnutí se dala strouhat.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: zuzula
|
Vloeno: 06.02.2014 9:00:54.
ID: 10403.
|
|
AHOJ.. PROSIM TAKE O RADU... IKDYZ TO TU UZ NEKDE BYLO ODOPEZENE ALE NEJAK JSEM ZMATENA.. DELAM KREM MASCCARPONE+USLEHANA SLEHACKA A OVOCE, ALE POSLEDNI DOBOU KDYZ TO VSE LEHCE ZASLEHAM TAK MI TO UPLNE TECE! MAM PLAT.ZELATINU OD DR.OTKER. NAMOCIM DO VODY(kolik vody?) NEVIM.. PAK ZAHREJI A TU TEPLOU TEKUTINU NALEJI DO KREMU?? NESRAZI SE?! A ROVNOU MUZU MAZAT NA DORT? DEKUJI..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Tonik
|
Vloeno: 16.05.2014 17:49:45.
ID: 10524.
|
|
Dobrý den potřebuji poradit chtel bych stuzit tvaroh agarem a nevim jak nato. Vyzkouel jsem agar rozpustit ve vodě a pak vmichat do tvarohu , ale moc řídké a moc vody. Prosim jak na to. 0, 5 kg tvarohu kolik agaru a jak ho rozpustit. Diky za radu. Tonik
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Huska
|
Vloeno: 19.05.2014 13:03:39.
ID: 11527.
|
|
Zdravím, on ten agar by se měl jetě ne to dáte do tvarohu převařit. Take poměr by měl být asi na 1l vody 1,5g agaru. Pak se to uvede do varu a po částečném schladnutí (je to skoro studené, ale jetě teče) se to zamíchá do tvarohu. Kdy agar ztuhne můete ho znovu rozpustit .......
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Dandulka
|
Vloeno: 18.05.2014 16:21:52.
ID: 11525.
|
|
Zdravím , nejsem profi, ale peču hodně a elatinu pouívám. Nemám s ní nikdy problém. Do nální jemně mletou DR.Oetker, 1 balíček v pohodě na litr náplně, lahačky, mascarpone, philadlpie nebo plátkovou s tou se úasně pracuje -10 plátku na litr
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Iris
|
Vloeno: 19.06.2014 0:32:00.
ID: 11568.
|
|
Dobry den, pry vyrobe kremu na ovocny dort s zele se mi prihodila nemila vec. Nechala jsem nabobtnat zelatinu v trose vodu, ale pri nasledovnem zahrati one z rendliku mi celym bytem linul nezkutecny puch zkazeneho, rozkladajiciho se masa.... Nikdy pred tim se mi nic takoveho nestalo. Ten hnusny zapach jsem citila i z dalsich asi 6 sacku zelatiny (pri zahrati). Samozrejme vsechno skoncilo v zachodove mise, dosla mi zasoba zelatiny a musela jsem do kramu pro novou, ale i ta jak se mi zdalo, mela nejakou nevabnou vuni, ale nebylo to jako v prvnim pripade. Musel to ohodnotit manzel, pac ja jsem porad citila ten smrad. Nakonec pry samotny dort byl dobry, ale veskere moje pomysleni na ochutnavku skoncilo zvedajicim se zaludkem. Prosim, stalo se neco takoveho nekomu jeste nebo jen mne? A je to normalni ze zelatina smrdi? Nikdy driv jsem na zadny zapach neprisla... Dekuji za odpoved, Irina
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Jana
|
Vloeno: 20.06.2014 15:15:59.
ID: 11571.
|
|
Iris, moná jste měla elatinu, která je určená na slané - studené mísy, aspiky atd. Myslím, e i na obale je něco takového vyfoceno. Já jsem ji taky kdysi koupila, myslela jsem, e je to jedno, elatina jako elatina. Ale smrdělo to divně, masově, tak jsem to na ovocné koíky nedala. Nejlepí je fakt agar, kupuju ho v cukrářských potřebách, nebo plátková elatina, ta je myslím dost drahá, nebo prostě jakákoliv elatina, která má na obale obrázek sladkého moučníku.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: alenka
|
Vloeno: 25.06.2014 11:56:59.
ID: 11579.
|
|
Tak jsem právě pročetla příspěvky a přípravy dortu se jetě více bojím :-) Ji jsem sice s elatinou prákovou instant pracovala, ale vdy tak nahodile, sázkou do loterie, někdy bezvadné, někdy horí (asi podle druhu krému). Dnes jsem vak poprvé zkusila plátkovou, namočila, vydímala a zkusila ve vodní lázni rozpustit, jen tak, na zkouku, ale po určitém rozpliznutí se pak přilepila ke dnu nádoby a stal se z ní pl (těch mám na zahradě dost). Take plátkovou opět zkouet na dort nebudu, i kdy prý je nejlepí a úplně čistá (řekli včera v Sama doma). Agar také nemám vyzkouený a nemám na něj odvahu, skončím zase u instantní.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: fredo
|
Vloeno: 11.11.2014 16:06:56.
ID: 12804.
|
|
Zdravím, poiadal by som vás o radu ako postupova aby sa mi podarilo vytvori napr. trojfarebnú vrstvu. Zatiaž sa mi jednotlivé vrstvy od seba oddelili. Nedrali pokope. Aký je technologický postup? Ďakujem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: lundy
|
Vloeno: 10.03.2015 19:40:56.
ID: 12907.
|
|
Dobrý den prosím kdy chci dát elatinu na takové malé koíčky s krémem a ovocem, jak to mám udělat, aby po nalití elatiny nestekla elatina okolo koíčku - aby tam drela ...prosím pomozte
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Milka
|
Vloeno: 24.10.2019 18:41:44.
ID: 14156.
|
|
Agar se musi nanest na ovoce steteckem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: vedou
|
Vloeno: 01.05.2015 20:22:20.
ID: 12954.
|
|
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - dá se přidat elatina do klasického pudinkového krému? Dívám se na You tu bee jak dělají krémové růe. Já je z naich krémů také udělám, ale oni mají ten krém daleko pevnějí. Nikde jsem se ale nedočetla, jak takový krém udělat. Přijde mi ale, e v něm nějakou elatinu mají. Mohl by mi někdo poradit jak na to? Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: kveta
|
Vloeno: 26.01.2016 0:33:56.
ID: 13224.
|
|
dobry den prosim o radu neviem ci technicka granulovana zelatina je jedla dakujem za radu
odpovědět
|
|
Nadpis: agar smrdí
Od: Misa
|
Vloeno: 20.02.2016 14:36:37.
ID: 13244.
|
|
Je normální, e agar smrdí tak nějak technicky?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Johny
|
Vloeno: 20.03.2016 18:10:04.
ID: 13274.
|
|
Agar má svůj charakteristický "pach".
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Lucka
|
Vloeno: 24.03.2016 19:15:50.
ID: 13282.
|
|
Dobrý den, prosím o radu s agarem :) jak je to s jeho vařením, rrsp. v rcp je e se vaří v cukrovém sirupu který se potm vmíchá do sněhového krému. Instatní agar nefunguje vůbec.. problém bych viděla v tom, e rcp je ze zahraničí a agar v jejich receptu se vaří alespoň 20 min.. Jde toto nějak obejít?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Libue
|
Vloeno: 21.10.2019 18:55:20.
ID: 14148.
|
|
Prosím o radu podle tel.navodu jsem si vytvářela katanový gel s příměsí elatiny po měsíčním louhování katanů ve vodce se vytvoří tinktura která se smíchá s 3balicky a 150mil.vody elatiny ale po ztuhnutí mám tuhý katanový sulc prosím dá se tato tuhá směs jetě nějak rozredit aby byla mazací?a čím a jak?diky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: ELATINA-POMOOOOOOC !!!
Od: Zdenka
|
Vloeno: 25.06.2023 13:00:09.
ID: 26055.
|
|
Dobrý den, mám mletou elatinu pro cukráře hovězí. Dělala jsem z ní bonbony, ale jak je jí tam větí mnotví, je tam cítit její pach a za tepla chutná dobře ale po vychlazení se chu vytrácí. Jak správně elé ochutit? Mám to se sladou a kyselou chutí přehnat, aby to studené mělo dobrou chu? A čím potlačit ten elatinový odér?
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|