Reklama
|
Téma "pařížský dort"
|
pařížský dort
Od: Dorotka
|
13.09.2005 14:32:47.
id: 440.
|
|
Poradil by mi někdo prosím jak udělat doma dobrý pařížský dort má někdo dobrý recept? Předem děkuji
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Tery
|
Vloženo: 21.09.2005 18:58:16.
ID: 450.
|
|
upec kakaovy korpus (nizky), pak uslehej slehacku s kakaem a dej vrstvu slehacky.Pak potahni cokoladou (nesmi byt horka, aby se ti OK delalao)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Fuchsie
|
Vloženo: 31.01.2006 22:52:35.
ID: 629.
|
|
Z kakaového korpusu použiješ polovinu, potři marmelácou, uvař si bílou šlehačku, 100g cukru a 70g kakaa, důkladně provař, kakao nezapoměň přeosívat.Uvařenou šlehačku vlož do lednice a druhý den vyšlehej. Paříž.šlehačku nanes na korpus s marmeládou a potáhni čoko. polevou. Je výborný.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Kajka
|
Vloženo: 03.12.2009 9:40:10.
ID: 7124.
|
|
To se mi moc nezda. přijde mi to jako smichani sachrova dortu s pařížským.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Peťka
|
Vloženo: 17.05.2006 15:46:14.
ID: 870.
|
|
5 vajec,12 dkg cukru, 1 van. cukr - vše šlehat. Přidat 10dkg pol. mouky, 1-2 dkg kakaa, tochu prášku do pečiva. Krém: 2 šlehačky, 5dkg cukru, 3 dkg kakaa - svařit jako kaao, pak 24 hod. do lednice, po té 2 stužovače na šlehačku a šlehat. Poleva: 10 dkg IVY, 12 dkg cukru, 6dkg kakaa, 1 lžíce solamylu. Ivu mírně rozehřát, vše vmíchat, přidat asi 3 lžíce mléka, Vymíchat, až je čokoláda hladká. Tento recept mám od mé tety z České Lípy, která je kuchařka a znamenitě vaří!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Johny
|
Vloženo: 20.05.2006 17:11:14.
ID: 884.
|
|
Receptury jsou již zde v poradně pod dotazem - Pařížský krém.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: pařížský dort
Od: Martina
|
Vloženo: 03.11.2006 14:35:58.
ID: 1394.
|
|
Já dělám klasický piškot (3 vejce, 200g cukru, 200g mouky, 1dcl oleje, prášek do pečiva, kakao). Vždy upeču celý plech. Jako krém si koupím 3 pařížské šlehačky, které smíchám se 3mi stužovači a 1 lžící kakaa a vyšlehám do krému. Ze začátku jsem šlehačku den předem vařila ale teď už jsem to tak rok nevařila. Akorát před šleháním musí být vychlazená. Nakonec na to nastrouhám mléčnou čokoládu. Je to náš "FAVORIT" mezi včemi dorty. Přeji dobrou chuť
odpovědět
|
| | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|