Reklama
|
Téma "K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty"
|
K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: anna
|
12.04.2008 15:04:27.
id: 4545.
|
|
dobrý den chtžěla bych vědět jak a z čeho se vyrábí hmota K2 a modelovací čokolády , a nebo různé modelovací hmoty . moc díky moc mě to zajímá ve výrobě modelovaných věcí jsem expertka
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Johny
|
Vloženo: 14.04.2008 21:33:51.
ID: 4556.
|
|
Přesné složení hmoty K2 vám takhle z hlavy nepovím, ale zkusím to zjistit. Bohužel se domnívám, že technologická výroba hmoty nebude jen tak k doptání. Jinak složení modelovacích čokolád může být různé a liší se recept od receptu, ale základem většiny čokoládových modelovacích hmota je ona čokoláda a škorobový (bonbonářský) sirup. Ostatní modelovací hmoty mají složení podle druhu - na trhu jsou k dostání výrobky od mléčných modelovacích hmot, kde je hlavní složkou sušené mléko a cukr moučka + ostatní suroviny, jako fondán, olej, aroma .... Pak jsou tu persipánové hmoty nebo marcipán, kde už jsou hlavním základem mandle smíchané s cukernýn rozvarem svařeným na přesný stupeň a následně utřené na melanžérech. Pak jsou používány hmoty typu Gumpasty. Dnes je nepřeberná škála modelovacích hmot, jež je omezena pouze dostupností surovin, strojů pro výrobu nebo fantazií výrobce.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Stanley
|
Vloženo: 15.04.2008 21:50:22.
ID: 4564.
|
|
Zdravím,
modelovací čokoláda není problém. Vyžaduje to pouze přesné dodržení receptury, kterou můžu poskytnout. Každá čokoláda vyžaduje trochu něco jiného, ale v případě zájmu poradím.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Johny
|
Vloženo: 16.04.2008 10:20:24.
ID: 4566.
|
|
Také se přimlouvám o napsání receptury, rád se něco nového přiučím.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Eva
|
Vloženo: 31.01.2009 14:26:29.
ID: 5741.
|
|
Mohu modelovat z čokolády na vaření,poradíte postup?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Listopad30
|
Vloženo: 16.04.2008 7:48:26.
ID: 4565.
|
|
Dobrý den, Stanley ,byl nebo byla byste tak hodný nebo hodná a napsal[a] sem receptíky na model.čokolády,já mám recept který se zkládá z čokolády a kukuřičného sirupu,moc pěkně se ta hmota dělá i se s ní pracuje,ale zajímal by mě i jiný recept a chtěla bych ho zkusit abych věděla kterej je lepší.Děkuju.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Denisa
|
Vloženo: 17.04.2008 16:49:49.
ID: 4569.
|
|
Ahoj všichni.O modelovací čokoládě slyším prvně a ráda bych též vyzkoušela,může někdo poradit?Díky moc předem.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od:
|
Vloženo: 22.06.2008 21:18:23.
ID: 4905.
|
|
Modelovací čokoláda opravdu je,pokud máte zájem napište mi Wendy
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: jarek
|
Vloženo: 25.04.2008 14:37:44.
ID: 4606.
|
|
máte teda někdo recepty na tyto hmoty
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Radunna
|
Vloženo: 26.04.2008 14:48:37.
ID: 4611.
|
|
Jsem naprostý laik,ale čokoládu na potažení jsem zkoušela dělat bílou. 2 balení bílé polevy extra bílé rozpustit ve vodní lázni,přidat 2-4 lžíce kukuřičnoječného sirupu+2-4 lžíce sušeného mléka(tolik,aby se hmota nelepila).Díky sirupu mi ale vznikla karamelová barva,tak skusit vybělit barvou wilton.Udělala jsem bochánek zabalila do fólie a měla uloženo v lednici.Před vyválením jsem dala na pár sekund do mikrovlnky a vyvalovala přes fólii.Moc hezky se mi s hmotou pracovalo. Tmavá čokol.hmota se dělá pouze z čokolády na vaření a sirupu.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Soptík1
|
Vloženo: 21.05.2008 20:41:25.
ID: 4738.
|
|
Já jsem dělala taky z čokolády a sirupu, obalila jsem tím dort a myslela jsem že bude vše super. Jenže když došlo na krájení, byla jsem zhrozená.nešlo to totiž vůbec uříznout - bylo to pružné a takové gumové, že to prpstě nešlo uříznout a jakjsem zatalčila na nůž celé mě to propadlo a stlačilo se to dolů, ten "plášť mi to celé stáhnul pod nožem...:-(
Ale zajímal by mě rozdíl mezi K2 a klasickým falešným marcipánem - jak chutná K2, nebo gum pasta? je to hodně sladké? a fondát? jak to chutná???? Něco bych zkusila pořídit koupit, ale aby mi to chutnalo..díky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: JANA
|
Vloženo: 19.07.2010 17:22:17.
ID: 7588.
|
|
ahoj K2 je docela dost sladká a lišís e určitě složením, ale hlavně barvou, K2 je na rozdíl od falešného marcipánu úplně bílá a netvrdne tak rychle jako falešný marcipán, lépe se s ním pracuje ale recept na ni neznám ale jde koupit na internetu nebo v brně třeba u FIALY STOJÍ PŘIBLIŽNĚ 125KORUN
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Monika
|
Vloženo: 11.09.2013 19:44:20.
ID: 10222.
|
|
K2 není vůbec dobrá..
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od:
|
Vloženo: 25.05.2008 17:19:18.
ID: 4757.
|
|
Něco podobného se mi taky stalo.ne že by se to vůbec nedalo uříznout,ale šlo to dost těžko,bořilo se to a bylo to opravdu takové gumové.přitom jsem se držela přesně receptu.nevíte čím by to mohlo být ?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: marie
|
Vloženo: 10.02.2009 14:29:03.
ID: 5822.
|
|
je to tím,že je to hmota určená na modelování růží atd.,ne na potahování,přečetla jsem si tady všechny příspěvky - takže čokol.hmota na tvarování: 2 čokolády na vaření - nejleší je Figaro,nemusíte mít tedy 60 a více procentní + 4 lžíce pšeničného /kukuřičného/ sirupu - rozpustit ve vodní lázni až se hmota spojí - vychladnout,ztuhnout -propracovat - dobře se s ní dělá,množství sirupu zkoušet, víc nedávat - snad jsem trochu pomohla
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: hanule
|
Vloženo: 21.06.2008 21:30:47.
ID: 4904.
|
|
Dobrý den dělala jsem z K2, je trochu měkčí a při zpracování se musí nechávat silnější. Chuť má sladkou a vůni prostě úžasnou po mandlích. Našim dětem moc chutná. Jedinný problém byl ten,že růžičky mi nechtěly zaschnout a pořád byly měkké. Prosím poradil by mi někdo???Děkuji
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Jarka
|
Vloženo: 09.07.2008 21:10:10.
ID: 4938.
|
|
D.D. mám dotaz. Kdo používáte hmotu K2 jak potahujete třeba dort ve tvaru čtverce nebo obdélníku, jak řešíte záhyby a spoje. Kulatý dort tak to jsem pochopila i třeba ovál tam je to jednodušší, ale čtverec? Ještě nikdy jsem tuto hmotu nepoužívala, ale chtěla bych to vyzkoušet na svatebním dortu. Poradí někdo? Díky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od:
|
Vloženo: 11.07.2008 7:33:16.
ID: 4943.
|
|
Eliško zadej do vyhledávače na Cukrar.cz titul: Fialový kroměřížský seminář
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Jarek
|
Vloženo: 08.02.2009 7:51:16.
ID: 5811.
|
|
dobrý den paní hanule , K2 hmota je na modelování úplně nevhodná , měla by být jen na potahování , protože je měkčí a mně zasychá .
odpovědět
|
|
Nadpis: spueiixnsj
Od: bnflyizxdg
|
Vloženo: 07.11.2020 12:59:08.
ID: 14518.
|
|
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: K2 , modelovací čokolády , modelovací hmoty
Od: Hav
|
Vloženo: 09.02.2009 15:11:40.
ID: 5817.
|
|
ještě se vrátím k modelovací čokoládě. Všude, kde jsem na recept narazila tak uváděli, že je třeba použít kvalitní čokoládu, nejméně 60% kakaové hmoty. Čokoládu na vaření nebo dokonce polevu prodávanou v pytlíčkách bych nedoporučovala, protože obsahuje mnoho rostlinného tuku, který se pak může chovat jinak než kakaové máslo a kakaová hmota obsažená v kvalitní čokoládě. Totéž se týká i kvality bílé čokolády.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|