Cukrář.cz

Reklama



Téma "náplň do špiček "


náplň do špiček
Od: anna

18.05.2008 8:46:31.
id: 4712.


dobrý den chci se zeptat jestli někdo nevíte nějaký dobrý krém do špiček , ale hodně podobný originálu , protože sušené mléko a mixar jsou hodně drahé . díky za pomoc .

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Lilina

Vloženo: 12.06.2008 20:57:31.
ID: 4861.


Pro annu.Když si děláte pro sebe tak to asi drahé je,ale jestli prodáváte tak dopřejte zákazníkům kvalitu.Oni to totiž poznají.

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: anna

Vloženo: 13.06.2008 13:55:21.
ID: 4862.


no já to chci právě jen pro sebe a tak je to jen pro mě škoda tak drahé tak chci něco levnějšího tak kdybyste někdo věděl tak napište . díky .

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Zuzana

Vloženo: 13.06.2008 19:37:12.
ID: 4866.


Nevím kolik stojí mixar.Neshnala jsem.Já dělám jen pro své blízké a používám vaječnej końak,a všem moc chutnaj.

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Karlos

Vloženo: 14.06.2008 8:48:16.
ID: 4868.


To se to tu moc nepohlo. To nikdo neví kolik žloutků, pudinku, mléka, cukru a vína či rumu?

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: anna

Vloženo: 14.06.2008 8:59:58.
ID: 4869.


a vy pane karlosi to víte kolik tam toho příjde a jak . jestli ano tak byste mohl poradit .

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Karlos

Vloženo: 14.06.2008 11:56:11.
ID: 4870.


Kdybych to věděl tak bych poradil.Zatim jsem zhruba ke všem tématům co tu jsou (k receptům) přispěl, pokud jsem věděl a pokud jsem mohl. Připadá mi ale, že se tady tak obecně neděje, že se tady diskutuje akorát o zmrzlinových strojích, modelovačkách a různejch polotovarech. Chybí mi tady více nadšenců, spíš se to tu hemží hšeftaři. Ano uznávám že např. k medovníku je tu receptů dost, nebo k té zmrzlině že někdo napsal normy, to je chválihodné, ale přesto se mi zdá že to tu určití lidé ignorují, a recept nenapíší....škoda.....

odpovědět

    Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Karlos

Vloženo: 14.06.2008 12:41:02.
ID: 4871.


Tedy někdo by to co jsem napsal mohl špatně pochopit, takže ne "ke všem tématům", ale k těm posledním, co jsem zaregistroval....tenhle web znám asi jenom čtvrt roku.
Prolistoval jsem knížky od Bláhy a Kadlece, a nenašel jsem k tomuhle nic....
Mixar asi nebude nic zvláštního, spousta škrobu aromata....

odpovědět

       Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Johny

Vloženo: 16.06.2008 21:31:31.
ID: 4880.


Tak tu čtu příspěvky a nestačím se divit! Co je mi známo, do likérových špiček patří buď náplň z vody, mixaru, fondánu a rumového aroma (rumu) nebo vaječný koňak. O náplni ze žloutků, škrobu a čehosi dalšího jsem v životě neslyšel, to už je skoro laboratoř. Když už špičky vyrábíte pro sebe, proč si nedopřát kvalitu a nepoužít vaječný koňak, buď originál, nebo dnes je na trhu spousta levnějších napodobenin vaječného koňaku?

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: majda

Vloženo: 17.06.2008 8:58:22.
ID: 4883.


Ano, Johny plně s váma souhlasím, všichni chcou něco levného a kvalitního.Ale má-li být něco kvalitního tak to nemůže být levné. Někdy se nestačím divit co všechno lidé dovedou nakombinovat, no, hlavně že chutná.

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: anna

Vloženo: 17.06.2008 14:23:43.
ID: 4885.


no tak to je ale moje věc když za to nechci utrácet tolik když je to jen proi mě kldyby byla něšjaká návštěva tak bych koupila něco dražššího.

odpovědět

    Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Mončík

Vloženo: 17.06.2008 15:44:01.
ID: 4886.


Tedy když už se tedy chcete za každou cenu odbýt tak bych si tam nalila slazené zahuštěné mléko - tedy já bych si ho aspoň smíchala s rumem.M

odpovědět

    Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Johny

Vloženo: 17.06.2008 22:39:15.
ID: 4888.


Nejde jenom o cenu, jde i o to, že v tomto konkrétním případě je i strašně těžké vám něco poradit.

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Karlos

Vloženo: 18.06.2008 7:48:46.
ID: 4890.


A netušíte náhodou co je v tom mixaru? hm????????
Johny:.....ty suroviny jsem nemyslel doslovně...bylo to pro příklad, protože se k tomu nikdo nevyjadřoval a mě samotného to zajímá.


odpovědět

    Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Shadow

Vloženo: 09.02.2011 18:32:19.
ID: 7947.


mixar je škrob s aromaty

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: majda

Vloženo: 18.06.2008 7:54:24.
ID: 4891.


Proč tolik emocí, ať si do toho dá každý co chce, já bych poradila aby si tam dala vanilkový puding ochucený troškou rumu. Velice levné.... :o)

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Karlos

Vloženo: 18.06.2008 9:03:47.
ID: 4892.


Nejde o to, co kdo chce, ale o to co je nejchutnější a the best of home-made.

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: anna

Vloženo: 18.06.2008 11:38:54.
ID: 4895.


ta směs by mě zajímala taky a paní Evčo prosímvás kolik prosím stojí ta směs na nápln . díky .

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Macek II

Vloženo: 07.08.2008 1:32:45.
ID: 5137.


Anno, mixar se dá objednat přes internet, posílají 2 kg balení a na 70ks špiček je potřeba kolem 200-300g teď to nevím přesně a stojí 1 kg 140,- zbytek můžete udělat vanilkovou zmrzlinu je moc dobrá, ale musíte mít domácí zmrzlinovač

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Hav

Vloženo: 07.08.2008 15:45:45.
ID: 5144.




odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Hav

Vloženo: 07.08.2008 15:52:36.
ID: 5145.


Do doma pečených koňakových špiček navrhuji tento vaječný koňak :
4dl 12% smetany, 3 žloutky, 15 dkg cukru, kousek celé vanilky, 3/4 až 1 dl rumu.
Pokud chceme koňak velmi hustý, použijeme 4 žloutky.
Část smetany zahříváme ve vodní lázni. Žloutky utřeme s cukrem a rozmícháme s částí smetany. Vlijeme k ohřáté smetaně a mícháme do zhoustnutí, ale nevaříme. Doplníme podle chuti rumem. Osobně používám rumu jen velice málo, uvedené množství je z originálního receptu. Určitě by se dalo použít i rumové aroma. Hotový koňak scedím do lahvičky a dám po vychladnutí do ledničky. Je dobrý a dost hustý. Samozřejmě, že hustota závisí i na množství přidaného rumu.

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: lubin

Vloženo: 08.08.2008 20:45:41.
ID: 5148.


Jednou jsme to zkoušeli, poněvadž jsme ten mixar neměli a to: 1l mléka, 10 dkg cukru, 1 pudink-po uvaření míchali, až úplně vychladl, pak přidali tresť a do druhého dne nechali zaležet.Nám se to zdálo v pohodě.

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: Karlos

Vloženo: 11.08.2008 14:00:38.
ID: 5151.


Haw: tak se mi to líbí:-)

odpovědět

Nadpis: Re: náplň do špiček
Od: eliška

Vloženo: 13.08.2008 20:06:53.
ID: 5154.


v dílně ve škole jsme používali směs uvařeného pudinku míchaného s kondenzovaným mlékem (tatrou)a rumovým aromatem protože podle současných norem nesmí náplň obsahovat alhohol, doma je dělám s vaječným koňakem ředěným salkem. všichni jsou nadšeni, protože takové si špičky pamatují.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.