Reklama
|
Téma "marokánky"
|
marokánky
Od: jarek
|
29.07.2008 8:47:19.
id: 5020.
|
|
nemáte prosím někdo originální recept na marokánky takové ty co se prodávají v cukrárně díky za příspěvky .
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: Radka
|
Vloženo: 30.07.2008 13:35:35.
ID: 5035.
|
|
Jarku kupte si cukrářské technologie - přečtěte si je a nebudete se pořád ptát na základní věci. A pokud se učíte cukrářem ,tak jistě máte učebnice .J á jsem amatér a zmíněné učebnice jsem si koupila a přečetla a nemusím se shánět po základních receptech .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: vokr
|
Vloženo: 20.01.2013 18:38:31.
ID: 9845.
|
|
A proč by e nemohl ptát, je na internetu - obtěžují Vás jeho dotazy? Tak na ně nereagujte! Co to je za zlozvyk dělat z ostatních hlupáky, uvědomujete si, že Vaše dotazy mohou připadat hloupé jiným? Víte, že odpovědí Jarkovi odpovíte stovkám jiných uživatelů? Takže teď jste všechny, kdo např na Googlu vyhledávají recept na marokánky sdělila, ať si koupí učebnice - jste geniální!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: jarek
|
Vloženo: 30.07.2008 14:02:24.
ID: 5038.
|
|
marokánky nejsou učivem prvního ročníku a tak je v ušebnicích nemáme .
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od:
|
Vloženo: 28.03.2009 20:29:22.
ID: 6141.
|
|
Je to až ve třetí ročníku(poproste nějaké třeťáky ,pokud chcete být už popředu ,tak atˇVám učebnici zapůjčí!!)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od:
|
Vloženo: 24.02.2012 12:14:38.
ID: 8437.
|
|
marokánky se už v prvním ročníku dělají :)
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: Karlos
|
Vloženo: 30.07.2008 14:59:18.
ID: 5039.
|
|
Spíš bych řekl, že recept nebude ani v učebnicích pro další ročníky:-)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: xx
|
Vloženo: 30.03.2009 19:08:47.
ID: 6165.
|
|
No tak pardon ,neznám současné učebnice cukrářů .Já když jsem se učila ,tak v našich učebnicích byli receptury i postupy , a také vysvětlení určitých druhů hmot.(vady ,nápravy atd...)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: Jana
|
Vloženo: 30.07.2008 20:15:48.
ID: 5055.
|
|
Já už to nevydržím, je mně Jarka líto, takže Jardo, tady jsou dva recepty - jeden domácí a druhý z učebnice cukrářské technologie, je to na strašně velké množství. Domácí: 1/4 litru šlehačky /stačí i mléko/ 4 lžíce hladké mouky 5 lžic krystal. cukru, vše svaříme do zhoustnutí. Do chladnoucí směsi přidáme 20 g másla a asi 200 g směsi rozinek, posekaných ořechů, mandlí, kandovaného ovoce. Smícháme a na vymazaný plech se lžičkou tvoří placatá kolečka. Pečou se ve středně teplé troubě, až mají hnědé okraje, od plechu se dají sundat jen za tepla špachtlí, vychladnuté by se lámaly. Po vychladnutí namáčíme rovnou stranou v čokoládě.
recept z učebnice: cukr krupice 2 400 g Margarín 550 g hladká mouka 750 g sušené mléko 50 g škrobový sirup 650 g Proslazená pomeranč. kůra 800 g rozinky 500 g buráky nesolené 2 200 g voda 1 100 g Svaří se dohromady voda, škrob. sirup, sušené mléko, cukr, margarín, kůra, buráky a rozinky. Po částečném vychladnutí se přidá mouka, zamíchá a sáčkem se stříkají na vymazaný plech hromádky, které pak stlačíme do placičky. Pečeme při 220 C a před dopečením se tvar upraví kulatým vykrajovátkem. Sundává se za tepla, vychladlé namáčí v čok. polevě. No, schválně, na který máte větší chuť? Držím Jarkovi palce, ať se mu dílo podaří a ve své zvídavosti se nedá nikým odradit.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od:
|
Vloženo: 16.10.2017 20:01:24.
ID: 13742.
|
|
Díky
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: oloušek
|
Vloženo: 01.08.2008 11:04:17.
ID: 5079.
|
|
Musím opět reagovat. Jarek vypadá jako velmi horlivý cukrář což je v pořádku. Na druhou stranu si bere příliš velké sousto. Paní Jana mu sice napsala recept, ale jelikož je Jarek učeň tak jste mu recept dala velmi s nepřesnými informacemi, které opět povedou Jarka k otázkám. Například si nejsem zcla jistá zda se už něco učili o škrobovém sirupu???to by mohla být 1 otázka, potom ty buráky- správně podzemnice, ale již jste nenapsala zda pražené nebo nepražené a zda tento poměr odpovídá loupané podzemnici( myslím zbavené červených slupek).(podzemnice se dává loupaná a pražená)V tech postupu jste ho také měla nejdříve upozornit že suš. mlíko se rozmívhá ve vodě a poté se přidají ostatní suroviny na svaření.Nenapsala jste jak dlouho se směs vaří a že mouku musí prosát.Pplech by měl být vymazaný a vysypaný moukou( to jste opoměla). Vím že jste tento recept myslela v dobré víře, ale pokud Jarek nezná základní věci, může to být problém. I pro zkušeného cukráře s praxí jsou marokánky náročné, natož pro učně. I stáčení marokánek vypichovačem toho Jarkovi asi moc neřekne pokud to jž někde na provoze neviděl. I tak mu přeji hodně zdaru a málo spálené prasty.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: vokr
|
Vloženo: 20.01.2013 18:29:38.
ID: 9844.
|
|
Na internetu, v podstatě u jakéhokoliv tématu, se najdou strašně chytří lidé, kteří si vytýčili jediný cíl: ukázat, jací jsou ostatní blbci, že si odpovědi na své otázky nedokážou najít sami a jinde. Přitom mám vypozorováno, že tito mistři se velmi rádi obracejí se svými otázkami, dle jejich názoru o několik úrovní vznešenějších, ovšem zapomínají, že jejich chytrostí věda nekončí (oloušek by si např. mohla po sobě přečíst svůj příspěvek a doplnit si vzdělání - všeobecné) a i jejich dotazy může někdo vzdělanější považovat za zbytečné. Vážení, važte si internetu, že můžete získat snadno odpověď - kdo Vás, mentory, nutí odpovídat, najdou se jistě lidé ochotní, kteří rádi pomohou. Odkazovat na odborné publikace dokáže každý idiot a shánět celou kuchařku kvůli jednomu receptu je blbost. Nevidím jediný důvod, proč by si učeň v 1. ročníku, nebo švadlena ve 4. nemohli chtít vyrobit cukrářské marokánky! A jen pro informaci oloušky: Marokánky dle receptu paní Jany se mi povedly skvěle přes všechny olouščiny výhrady, přestože jsem to nikde na provoze (tedy spíš v provozu) neviděl a v civilu se živím částicovou fyzikou, spálené prasty také nejsou, stáčení vypichovačem mi na internetu popsal jiný ochotný cukrář, ale poradil, že to jde i bez toho a navíc jsme se shodli, že by si spousta lidí měla léčit komplexy jinak, pokud možno u odborníků. A ještě na závěr, buráky nejsou správně podzemnice, ale podzemnice olejná. K těm Vašim připomínkám: viděla jste někdy recepty v kuchařkách? A pro příště: mistr odradí asi takto : Franto, do toho se zatím nepouštěj, chce to napřed trochu fortelu. Jen primitiv se bude snažit Frantu zesměšnit.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: Leni
|
Vloženo: 14.11.2017 14:24:35.
ID: 13754.
|
|
Tak tohle je perfektní komentář, nevím, proč se vždycky najdou rádoby odborníci, kteří v hlavě toho moc nemají. K těm burákům. Jako nevím,buráky/arašídy zná i malé dítě a pod těmito názvy je koupím i v tom supermarketu. Zato podzemnice olejná zas tolik lidem moc neřekne, zvláště dětem a puberťákům, kteří se učí vařit.A ano, pokud si čtu nějaký recept v časopise/kuchařce, tak tam taky není podzemnice, ale buď ty arašídy, nebo buráky :D Nevím, proč blbnout hlavu složitými názvy. Ostatně i kakao seženu v obchodě pod všeobecným názvem kakao/cacao ne pod Theobroma cacao.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: VLCEK
|
Vloženo: 09.12.2008 14:19:39.
ID: 5584.
|
|
tedy nevim co naděláte s marokánkami recept o Jany je dobrý a jednoduchý jen málokdo to nezvládne podle její rady a jsou dosst dobré dělala je má dcera která ještě chodí do školy a pochopila vše na poprve a povedly se učený z nebe nespadl a kdo nic nedělá ten nic nezkazí tak hodně zdaru Jarku
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: marokánky
Od: Johny
|
Vloženo: 10.12.2008 14:28:26.
ID: 5586.
|
|
Pokud se bude pozorný čtenář či cukrářský laik držet receptury, myslím, že není co zkazit a dílo se určitě povede. V praxi se mi osvědčilo péct marokánky na silikonových nebo teflonových pečících fóliích.
odpovědět
|
| | | | | | | | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|