Reklama
|
Téma " čokoláda a 100 % tuk"
|
čokoláda a 100 % tuk
Od: jarek
|
29.07.2008 17:44:13.
id: 5023.
|
|
chci se zeptat když si rozdělávám čokoládu se 100 % tukem kolik toho tuku na 100 g čokolády .
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: čokoláda a 100 % tuk
Od: Moník
|
Vloženo: 30.07.2008 8:59:59.
ID: 5029.
|
|
Ještě tedy k té čokoládě - záleží kterou používáte pokud polevu (čokoláda na vaření) - záleží na obsahu tuku v čokoládě - pak je třeba ředit cca 3:1 (čokoláda -tuk), pokud máte lepší čokoládu pak se ředí více cca 1:1. Ale zase je třeba to vyzkoušet co Vám bude vyhovovat.M.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoláda a 100 % tuk
Od: Vero
|
Vloženo: 04.08.2008 9:12:31.
ID: 5102.
|
|
ahoj čokoláda se ředí 20% tuku to tzn. na 1kg polevy 200g tuku jsem jen technolog a měla jsem školení ve výrobně v Belgii tak nevím ale 1:1 jse mi zdá pěkná blbost to uz není čokoláda ale obarvený tuk
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoláda a 100 % tuk
Od: Hav
|
Vloženo: 30.07.2008 15:21:13.
ID: 5040.
|
|
Myslela jsem to tak, že byste vy či někdo jiný uvedl - zkoušel jsem tento recept, nevyhovuje mi proto a proto, myslím, že lepší je tento z toho a toho důvodu a podobně. Další problém vidím i v tom, že se zde prolíná linie profesionálů a amateérů a tím si občas nerozumíme. Ne všechny recepty báječné na doma se asi hodí pro cukrárenskou výrobu a naopak.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoláda a 100 % tuk
Od: Jana
|
Vloženo: 30.07.2008 20:30:26.
ID: 5057.
|
|
Proboha, zpátky k té čokoládě. Já jsem amatér, který léta peče "na kšeft", na 100 g tabulku čokolády dávám asi stejné množství tuku, ale to teď možná kecám od oka, radši dejte mí'ň a postupně přidávejte, možná to snese i víc. Já to zkrátka ředím od oka, nikdy jsem to nevážila. Zase aby to dobře krylo, to prostě musíte vyzkoušet. Samozřejmě jsem udělala spoustu kusů s řídkou polevou, spoustu s moc hustou, s hrudkovatou, s nelesklou, ale obávám se, že to ani nejde sdělit, člověk si na všechny špeky nevzpomene, to se zkrátka musí zažít. Přeju do toho zkoušení pevné nervy a hodně zdaru!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoláda a 100 % tuk
Od:
|
Vloženo: 31.07.2008 8:11:16.
ID: 5062.
|
|
No na 100g zhruba 30g tuku to je cca základní ředění cukrářské kakaové polevy. Jsou ale případy kdy může být poleva i tak dost hustá, např. když se potahují idiány, a může se přiředit tak, aby se tvary máčením nedeformovaly. Obvykle ale základní ředění je dostačující. Karlos.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoláda a 100 % tuk
Od: eliška
|
Vloženo: 31.07.2008 22:26:06.
ID: 5070.
|
|
souhlasím s Janou, ředěníí čokolády /jako ostatně všechno/ se musí zkrátka zažít. musí to prostě být tak akorát. žádný recept byť sebelepší Vám nezaručí úspěch,vždy je jiná čokoláda, jiný druh tuku. jen vlastní pokusy a zkoušení. někdy si připadám, jako bych hledala lék na smrtelné onemocnění jak v kuchyni bádám a zapisuji spolu s datem výsledky pečicích pokusů. znáte ten nádherný pocit, když se konečně něco podaří k Vaší spokojenosti?! no není to nádhera?přeji proto všem hodně úspěchů.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: čokoláda a 100 % tuk
Od: Karlos
|
Vloženo: 01.08.2008 7:39:20.
ID: 5072.
|
|
Eliška: Nejlépe je, zažívat to až po vyzkoušení základního ředění. Dobrý recept zaručí, že se správným postupem by se měl úspěch dostavit.....snad nechcete doporučit začínajícím, aby hrnečkovali a jen tak něco míchali od oka.... Karel.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: čokoláda a 100 % tuk
Od: teniska
|
Vloženo: 15.08.2009 22:44:11.
ID: 6801.
|
|
nejlepší čokoláda k potahování i k dochucování je 500g 100procentního tuku (nechá se rozpustit) poté se do toho zamíchá 1500g čokoládových pecek a důkladně se zamíchá. perfektně kryje všem doporučuji
odpovědět
|
| | | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|