Reklama
|
Téma "benéše"
|
benéše
Od: anna
|
13.09.2008 8:10:03.
id: 5270.
|
|
neznáte někdo prosím recept na benéše které se pekly na hané v dřívějších dobách moc díky za radu .
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: benéše
Od: Helena
|
Vloženo: 16.09.2008 8:55:53.
ID: 5281.
|
|
Nejedná se náhodou o beléše?
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: benéše
Od: lubin
|
Vloženo: 16.09.2008 12:45:11.
ID: 5283.
|
|
Naše babička je dělala z kynutého těsta-jako na vdolky.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: benéše
Od:
|
Vloženo: 16.09.2008 15:37:17.
ID: 5285.
|
|
já znám akorát báleše.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: benéše
Od:
|
Vloženo: 21.09.2008 10:14:27.
ID: 5302.
|
|
Beleše: 3vejce,1/4sladké smetany(nebo tčnějšího mléka), 3 lžíce rozpuštěného másla, trocha soli, a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto. Vypracujeme těsto, které nemícháme dlouho - jen co se spojí mouka s ostatním.Lívanečník zahřejame, vymažeme máslem, a naplníme těstem do poloviny. Pečeme ve vyhřáté troubě. Dříve se peklo v kameninových formách (belešnicích) s různými drobnými tvary.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: benéše
Od: Xmax88
|
Vloženo: 28.02.2014 21:04:35.
ID: 10457.
|
|
Jsou to skutečně BENEŠE!
Základem je keramická forma/pekáč (Benešník) v plechu to udělat nejde!! Teď používáme i malé keramické formičky, také to jde.
Těsto je jako na palačinky, tedy to základní. Je více druhů, musel bych pohledat v domácích receptech. Těsto se nalévá do rozpálených forem.
Včera jsem je měl :)
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: benéše
Od: jana
|
Vloženo: 08.02.2015 11:58:17.
ID: 12876.
|
|
Dobry den - 1 litr mleka,1 litrhladke mouky,1 lzicka cukru,trosku soli. 6 - 8 vajec,vse smichame a nalevame do hlinene ,vymastene formy - jsou to ruzne druhy .Trouba musi byt rozehrata tak 180 - 200´C .Pak pocukrujeme ,dobrou chut!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: benéše
Od: pekař
|
Vloženo: 17.02.2015 17:49:51.
ID: 12878.
|
|
Kynuté těsto skvělý recept na kynuté těsto na buchty a koláče. Potřebujeme: 1 kg polohrubé mouky, 1 vejce 2 – 2,5 dcl oleje 5 dcl teplého mléka 1 kostka (42 g) droždí 1 PDP špetka soli trochu cukru na kvásek V misce si uděláme kvásek a zaděláme těsto, které necháme vykynout. Já nedávám skoro žádný cukr, ale kdo má rád sladší těsto, může si cukr přidat. Z tohoto těsta se dají dělat i ovocné kynuté knedlíky, pokud dáme jen nepatrně oleje. Ale jdou i tradiční houskové knedlíky.
odpovědět
|
| | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|