Reklama
|
Téma "Vanocni Perniky"
|
Vanocni Perniky
Od: klara
|
07.12.2005 16:10:40.
id: 571.
|
|
Zdravim, poradi mi nekdo, jak v panelaku zajistit, aby mi napecene vanocni pernicky zmekly? Pecu je na zacatku prosince a na zacatku ledna jsou stale jako kamen.
Dekuji, Klara
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Vanocni Perniky
Od: anna
|
Vloženo: 07.12.2005 22:22:33.
ID: 572.
|
|
Moje sousedka dělá to, že když chce aby perníčky změkly, zavře je do krabičky a přidá k nim krajíc chleba a nebo rozkrojené jablko. Zdravím a zkuste.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Vanocni Perniky
Od: Macek II
|
Vloženo: 08.12.2005 16:00:54.
ID: 575.
|
|
To jablíčko je pravda, dělám to také
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Vanocni Perniky
Od: Vendy
|
Vloženo: 21.12.2005 7:55:59.
ID: 586.
|
|
Po mnoha a mnoha pokusech jak změkčit betonové perníčky, včetně toho jablíčka, jsem získala bezvadný recept, takže když se dneska rozhodnu, že je budu upeču, tak jsem si jistá, že do Štědrého dne, tzn. za 3 dny, už nebudou, protože mi je budou ujídat hned z plechu a protože nejsem sobec, tady je recept: Perníčky – HNED JEDLÉ 50 dkg hladké mouky, 19 dkg cukru, 12,5 dkg másla, 12,5 dkg medu, 3 vejce, 1 lžička sody, 1 – 1 ½ lžičky skořice, 4-5 tlučených hřebíčků, 1-2 rozšlehaná vejce na potření - na vál prosijeme mouku, promícháme se sodou, cukrem, skořicí a hřebíčkem. Vyhloubíme důlek a nalijeme med. Vklepneme vejce, nakrájíme na kostky máslo a rukama vypracujeme vláčné těsto. Trouba předehřátá na 150°C. Z těsta vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrájíme různé tvary. Perníčky v dostatečném odstupu (nabydou) narovnáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na prostřední příčce trouby asi 15 minut. Poleva: 50 dkg moučkového cukru, 2 bílky, 1 pol. lžíce citr. šťávy. - cukr prosít (2-3x), bílky propasírovat přes punčochu, pak ušlehat, zašlehat cukr a šťávu, šlehat 8-10 min. než se začnou dělat špičky. Ihned použít nebo mísu zakrýt mokrou utěrkou, aby poleva z vrchu neosychala. Pokud poleva zbude, můžeme ji dát do zdobičky se špičkou ve tvaru hvězdičky a stříkat na plech různě veliké pusinky. Necháme zaschnout na topení. Pusinky lze použít na zdobení cukroví nebo ty větší jako samostatný druh cukroví. Barvit lze potr. barvami.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Vanocni Perniky
Od: lila
|
Vloženo: 30.11.2006 6:32:56.
ID: 1465.
|
|
Ahoj Klaro, ja pecu pernicky take v panelaku uz nekolik let. Je fakt, ze je to u nas takove posledni cukrovi, ktere se sni po vanocich, ale schvalne, mame je na stromecku.Ty co mam na tacku me zmeknou v krabici na balkone zabalene do igelitu, a to pernicky jeste mam lehce prikryte mikrotenem. Hodne zalezi i na testu a na tom, jak dlouho je nechas v troube.L
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Vanocni Perniky
Od: šef
|
Vloženo: 04.12.2006 15:13:22.
ID: 1478.
|
|
Já je zavírám do plechové dozy,po nazdobení a zaschnutí polevy.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Vanocni Perniky
Od: Zuzana
|
Vloženo: 21.11.2014 22:55:11.
ID: 12821.
|
|
Na minulé Vánoce jsem taky pekla perniky a zdobila jsem je polevou, ale i když jsem je nechala v lednici tak poleva nestuhla, jak to múžu... "změnit"? Dekuju.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Vanocni Perniky
Od: Hav
|
Vloženo: 28.12.2014 9:04:59.
ID: 12857.
|
|
Pokud jste použila polevu z bílku a cukru, tak ta se nechává zaschnout na vzduchu.,čokoládová poleva chce chlad, ale lednička není to nejlepší.
odpovědět
|
| | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|