Cukrář.cz

Reklama



Téma "POMOC!"


POMOC!
Od: jacob jun junior

01.01.2006 11:07:48.
id: 591.




odpovědět

Nadpis: Re: POMOC!
Od: jacob jun junior

Vloženo: 01.01.2006 11:08:36.
ID: 592.


POMOC!
Nevíte někdo prosím vás, jak se dělá cukrová vata nebo aspoň recept na marshmallow děkuji!!

odpovědět

    Nadpis: Re: POMOC!
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 03.01.2006 2:46:43.
ID: 593.


Je tady v poradne jeste jednou pod jinym jmenem, ale neskodi mit ho zde dvakrat :-)


>>>Tady je slíbený recept na domácí výrobu Marshmallows (žužu):

2 1/2 polévkové lžíce želatiny bez příchuti
1 1/2 šálku pískového cukru
1 šálek kukuřičného sirupu (glukóza)
špetka soli
2 polévkové lžice vanilkového extraktu
voda, cukr moučka

1 ŠÁLEK = 250 ml

Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát.
Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrým štětečkem.
Zvyšte teplotu na maximum a hlídejte teplotu směsi - v okamžiku, kdy dosáhne 118 stupňů celsia (tuhne), ihned odstraňte z tepla.

Při použití ručního mixéru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrně vlijte uvařenou směs do připravené želatiny. Zrychlete šlehání na maximum, asi 10 minut, směs se stane bílou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobře vmixujte vanilkový extrakt (není nutný).

Bohatě posypte plech s vyšším okrajem nebo nejlépe skleněnou nádobu moučkovým cukrem - uvedené množství je na cca 20x30cm velikost.
Do připravené nádoby vlijte umíchanou hmotu, nechte nepřikryté odstát - vyschnout přes noc.
Potom stačí nakrájet.
Pokud budete přidávat barvivo, stačí několik kapek při šlehání směsi.

Hodně štěstí při vaření a určitě dejte vědět jak se vám dařilo,

Tomáš Sedláček


odpovědět

       Nadpis: Re: POMOC!
Od: Kuba Jun Junior

Vloženo: 05.01.2006 15:20:15.
ID: 594.


děkuji.... pláču rozjařením!!!!

odpovědět

       Nadpis: Re: POMOC!
Od: Kjoep Kuba Jun

Vloženo: 07.01.2006 18:29:28.
ID: 597.


podařilo se, děkzuji veliuce... je to tuhé ale trochu lepí a hlavně je to hodně syté

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: POMOC!
Od: Laďka

Vloženo: 19.06.2009 12:02:17.
ID: 6564.


četla sem v prvním příspěvku, že sháníte recept na cukrovou vatu, já bych ho také ráda věděla proto bych poprosila jestli ho někdo má tak jestli by nemohl napsat a jestli se dá cukrová vata dělat doma jestli je na to třeba nějaký přístroj pro domácí přípravu?

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.