Cukrář.cz

Reklama



Téma "dortíčky s krémem"


dortíčky s krémem
Od: Dáša

17.03.2009 10:40:55.
id: 6040.


chtěla sem vás poprosit jestli někdo nevíte recept na takové ty dortíčky co se dělají v těch umělých formách , je to plátek korpusu , nápln a na to želatina a nebo agar , nekdy pod želatinou bývá ovoce , nápln bývá myslím tvarohová , nevíte prosím někdo ? moc byste mi s tím pomohli , díky moc .

odpovědět

Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Blanka

Vloženo: 17.03.2009 15:10:43.
ID: 6042.


Ahoj, pokud já vím a jak já jsem je dělala, tak to je alaska jakékoliv příchutě... Dává se to do tech řadových umělých forem, může se to i zmrazit..

odpovědět

Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Hrdličk

Vloženo: 18.03.2009 9:17:33.
ID: 6043.


Blani, prosím Vás jak na tu alasku? Já ji totiž někdy mám řidší, i když si znovu ujistím že jsem to udělala podle návodu, tak nevím čím to je. Stává se vám to taky? A nevím, jestli do alasky můžu dát toping, aby mi to tím řídkým topingem ještě víc nezřídlo. Mám vyzkoušené jen kousky ovoce.
Prostě chce to vychytat mouchy, můžete mi poradit? Dík.

odpovědět

    Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Johny

Vloženo: 19.03.2009 20:43:58.
ID: 6062.


Ikdyž přiznávám, že s alaskami moc nepracuji, může se jednat o proměnlivou kvalitu ztužovače. Pokud budete chtít přímo při michání dávkovat topping, snižte o toto množství vodu.

Johny

odpovědět

Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Blanka

Vloženo: 19.03.2009 11:49:15.
ID: 6055.


Já alasku měla vždy hustou. Musí být pořádně do husta vyšlehaná šlehačka a musí se to jen pomalu a opatrně promíchat metlou, aby šlehačka "nespadla". Topping jsem tam nikdy nezkoušela dávat, ale myslím, že by to stím ještě víc zřídlo, topping je tekutý..
Tak ať se to zdaří..

odpovědět

    Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Hrdličk

Vloženo: 20.03.2009 10:05:29.
ID: 6064.


Aha, tak to jsme uvažovali všichni stejně. Já se obávala že to bude řídké, ale když Johny popisuje dát méně vody, tak to vyzkouším. Aspoň na nějakém malém dortíku. Děkuji za rady!

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Dáša

Vloženo: 20.03.2009 19:50:03.
ID: 6072.


děkuji moc za rady , ale já se k alsace nedostanu, kde ji prosím seženu? kolik stojí? nevíte jeswtli se ten krém dá udělat i bez alasky? díky

odpovědět

    Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Johny

Vloženo: 22.03.2009 9:58:36.
ID: 6092.


Různé druhy ochucených ztužovačů jsou k dostání u firem s cukrářskými surovinami a polotovary. Konrétně alaska je dostupná ve firmě p. Fialy, viz reklama vlevo. Samozřejmě se dají tyto dortíčky připravovat i bez ochucených ztužovačů, můžete ji připravit klasickou cestou - tj. cestou klasického ovocnéhou mousse (pěny), kdy se k ovocnému pyré přidá želatina a zamichá se šlehačka.

S pozdravem Johny

odpovědět

Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Dáša

Vloženo: 24.03.2009 11:53:02.
ID: 6106.


díky všem pane Johny jak píšete že se to dá připravit klasickou ceswtou nevíte jak, nemáte recept na klasickou cestu? mě se totiž ta alaska nevyplatí kupovat a ani se k Fialovi nedostanu prototože je od nás daleko, poštovné by mě vyšlo myslím dráž než alaska. díky za vaši odpověd.

odpovědět

    Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Johny

Vloženo: 26.03.2009 20:53:38.
ID: 6119.


Musíte na internetu hledat recepturu na ovocný mousse (anglicky - fruit mousse). Víc pomoci nemohu.

S pozdravem Johny

odpovědět

Nadpis: Re: dortíčky s krémem
Od: Jana

Vloženo: 26.03.2009 20:54:49.
ID: 6120.


Osobně nemám ráda žádné polotovary, připadá mi to jako umělá hmota. Nevím, jestli je to přesně to, co potřebujete vědět, ale dělávám tzv. tvarožák. 2 dcl mléka a 2 polévkové lžíce želatiny se nechají nabobtnat, pak se roztok rozehřeje - nevaří. V míse smíchám 2 kostky tvarohu, podle chuti mletý cukr, půl kostky másla a rozehřáté mléko. Vymíchám do hladkého krému, naliju na piškotový plát nebo jenom do formy vypláchnuté studenou vodou. Je možné do krému před nalitím zamíchat třeba nakrájené jahody, nebo dát ovoce až nahoru, nechat ztuhnout (tuhne to rychle) a přelít průhĺednou želatinou. Někdy obarvím třeba polovinu kakaem, jde s tím ledacos. Můžete do krému přidat i kysanou smetanu nebo jogurt nebo ušlehanou šlehačku, pak bych ale dala o trochu želatiny víc. Jestli to chcete tvarovat do menších formiček, jde to.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.