Reklama
|
Téma "výrobky z listového těsta a pálené hmoty"
|
Nadpis: Re: výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od: Hav
|
Vloženo: 08.04.2009 8:19:15.
ID: 6232.
|
|
listové těsto -záviny, kremrole, šátečky se žloutkovým krémem, taštičky s různými nápněmi, šátečkové koláčky plněné klasickými náplněmi, ůzné řezy se žloutkovým krémem - typem jako slovenské krémeše, paštičky plněné po upečení na sladko i slano pálené těsto - věnečky, větrníky, banánky labutě, dort profiteroles z francouzské kuchyně, plnit lze těsto sladkými i slanými nápněmi, z těch sladkých např. žloutkový krém, karamelová šlehačka, šlehačka a ovoce, zmrzlina
Patrně není uvedený výčet vyčerpávající. Vycházejí i levné časopisy, které mívají určité ústřední téma - dorty, listové těsto, rolády a pod. Tam se dá docela dobře čerpat spousta informací i nápadů. Vřele doporučuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od: Jarek
|
Vloženo: 19.03.2010 20:30:32.
ID: 7383.
|
|
moc děkuji za odpověd ještě bych se vás chtěl zeptat jestli nevíte recept i s váhami na ty labutě? děkuji.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od:
|
Vloženo: 01.06.2010 17:10:45.
ID: 7527.
|
|
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: výrobky z listového těsta a pálené hmoty
Od: Daniela H
|
Vloženo: 07.06.2010 18:30:37.
ID: 7539.
|
|
Tady je jeden šikovný recept Labutě dělám z odpalovaného těsta, pak jsou částečně plněny krémem a částečně šlehačkou + ztučovač, aby to chvilku vydrželo. Těsto stříkám do tvaru malého strdička na pečící papír, mám ho namalované jako šablonu, krky stříkám ve tvaru 2 také na pečící papír, krky se lámou, je lepší si jich udělat více, a pak teprve labutě. Upečený základ labutí rozkrojím (jako větrníčky) a pak ještě rozkrojím vršek (jako křídla). Naplním krémem, šlehačkou, přitisknu křídla. Pak vložím krky. A labutě pocukruji.
Odpalované těsto
1/4 l vody 10 dkg tuku (Hera) 15 dkg hrubé mouky asi 4 vejce (záleží na velikosti)
Ve vodě rozpustíme tuk a přivedeme k varu, najednou nasypeme mouku a mícháme až se přestane těsto lepit, ztlumíme oheň. Do vlažného těsta zapracovat vejce, má vzniknout lesklé těsto. Dávka je asi na 16 labutí. Pečení na 200 stupňů asi 20 minut. Troubu neotvírat!!! - hlavně prvních 10 minut.
odpovědět
|
| | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|