Reklama
|
Téma ""zákal" , "buchta se zdrcne""
|
"zákal" , "buchta se zdrcne"
Od: Eva
|
11.10.2009 23:26:51.
id: 6946.
|
|
Poslední dobou se mi často udělá v buchtě "zákal". Rady typu "neťuknout s plechem, nechat chládnout v otevřené troubě, nezchladit prudce" nepomáhají. Kdo mi poradí, ať moučník zůstane nadýchaný? Děkuji.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re:
Od: Hav.
|
Vloženo: 12.10.2009 10:55:21.
ID: 6947.
|
|
Možná by bylo dobré uvést, zda se Vám to dělá vždy u různých receptů nebo jen u jednoho konkrétního a dále zda se Vám buchta z tohoto konkrétního receptu již někdy povedla. Také by nebylo od věci uvést recept, podle kterého pečete.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re:
Od: Eva
|
Vloženo: 13.10.2009 15:29:40.
ID: 6954.
|
|
Většinou se toto stane u třených těst, do kterých se vmíchává sníh.Pokud peču bábovku, je vše v pořádku, když dám těsto na plech, je zle. Opravdu se mi podle tohoto receptu již buchta povedla, ale poslední dobou ne.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: zákal
Od: vladka121
|
Vloženo: 12.08.2010 11:34:42.
ID: 7627.
|
|
Dobrý den,
nevím jestli už jste přišla na chybu, ale napadlo mě,jestli nezašleháváte mouku šlehačem. Může to být příčina. Jsem teda laik, ale někde jsem to četla, že se má mouka jen zamíchat rušně a nebo krátce šlhačem na malé otáčky. Třeba tato rada pomůže.
odpovědět
|
| | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|