Reklama
|
Téma "Cukrář Kubišta Josef z Liberce"
|
Cukrář Kubišta Josef z Liberce
Od: Miloš Pazderník
|
17.08.2011 15:29:16.
id: 8197.
|
|
V šedesátých a sedmdesátých letech provozoval pan Kubišta v Liberci cukrárnu "Čínská čajovna" pod podloubím vedle radnice.Chodili jsme tam na vynikající pohár nazývaný "kongo".Bohužel zemřel a nemám kontakt na žádné příbuzné či známé,kteří by mě pomohli odhalit tajemství výroby.Máte-li někdo v tomto smyslu povědomí o někom,kdo by mohl znát ten recept nebo kontakt na někoho z příbuzných či známých,byl bych velmi vděčný za zprávu.Děkuji a zdravím z Krkonoš.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Cukrář Kubišta Josef z Liberce
Od: Eva
|
Vloženo: 01.11.2013 2:10:19.
ID: 10297.
|
|
Prosím, ozval se Vám někdo ohledně receptu na pohár KONGO? Chodila jsem na něj v Liberci taky. Dodnes si dobře pamatuji tu úžasnou chuť. Jestli jste sehnal recept můžu poprosit? Eva
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukrář Kubišta Josef z Liberce
Od: Romana
|
Vloženo: 31.08.2015 16:26:48.
ID: 13069.
|
|
Dobrý den Evo, hledala jsem na internetu recept na pohár Kongo a narazila jsem na inzerát na který jste i Vy reagovala. U nás v Litoměřicích Kongo také dělali, ale kvůli tomu, že se do něj dávala syrová vejce, tak pak museli přestat a rovněž marně sháním recept. Podařilo se Vám recept sehnat? Moc děkuji, Romana.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukrář Kubišta Josef z Liberce
Od: Huska
|
Vloženo: 15.09.2015 19:39:00.
ID: 13076.
|
|
Krásný den, tak jsem se mrknul do norem z roku 1962 a pohár Kongo tam je. Bohužel je to dost složité a do příspěvku by se to asi nevešlo, nejraději bych to okopíroval a nějak poslal, bohužel sem nejdou vkládat odkazy. Zdraví Huska
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukrář Kubišta Josef z Liberce
Od: marie
|
Vloženo: 23.09.2015 19:09:19.
ID: 13091.
|
|
dobry večer mohu se zeptat do jakých norem jste koukal -kongo bylo něco užasného ráda bych ho znova ochutnala děkuji M
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukrář Kubišta Josef z Liberce
Od: SQcFPAkw
|
Vloženo: 14.11.2015 22:31:10.
ID: 13142.
|
|
Ahoj to you misha! thank you for asking for my rskzoe pastry receipe.prep time: 45mins.Bake: 15 to 20 mins. Dough: 1/2 lb. butter soft. 8 ounce cream cheese, sofened 1/4 cup sugar 1teaspooon Vanilla 2 cups flour 1/2 teaspoon baking PowderIn a large bowl, mix butter, cream cheese , sugar and vanilla until light and fluffy. Combine flour and baking powder and add to butter mixture a little at a time,mixing in with your hands blending well, gently. Divide dough into 3 balls, cover with plastic wrap , refrigerate 2hours or overnight.Heat oven to 350 degrees F. Take one ball out at a time and roll on smooth surface dusted with equal parts withe sugar and Powder sugar. approx 1/8 thickness. round circle. then cut the circle in half and then into pie shape pieces. Fill with walnut filling or apricot. a small bit of filling at the wider end and roll up gently crescent style.Place on parchment paper lined baking sheet.Bake approx. 20 mins or till very lightly brown on edges. Remove and place on cooling wrack Sprinkle with Confectioners sugar. Serves so nice with fresh coffee tea, or Milk!When I was a child my Mother made these for Easter every year, and sometime on my Birthday! Dobre Chute.!If you or anyone on the site have a question about the Rozke, Please write to me!Happy Easter!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Cukrář Kubišta Josef z Liberce
Od: marie
|
Vloženo: 23.09.2015 19:06:46.
ID: 13090.
|
|
Kdyby to bylo možné tak bych recept uvítala dodnes cítím tu chut na jazyku moc děkuju M
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Cukrář Kubišta Josef z Liberce
Od: Huska
|
Vloženo: 30.09.2015 17:37:57.
ID: 13096.
|
|
jsou to jakostní a surovinové normy cukrářských výrobků r 1962, raději bych to okopíroval, ale zkusím to nějak opsat.... hlavní znaky postupu: Z lehkého čokoládového krému se na hlazený papír, sáčkem s hladkou trubičkou nastříkají bochánky (buflery) o váze necelých 4,5 dkg. Po ztuhnutí se bochánky jednotlivě vkusně přestříkají cukr. kakaovou polevou. Do poháru o obsahu asi 2dl se naleje čokoládové šodó(2dkg), na které se sáčkem nastříká pevná šlehačková náplň a přiloží se (zamáčkne) kostka sachrové hmoty. Na povřch se položí zdobený dostatečně ztuhlý čokoládový bochánek, kolem kterého se vkusně nastříká šlehačková náplň. Střed bochánku se ozdobí proslazenou třešní.
množství je na 100ks Šodó náplň- cukr krupice 0,75kg, kakaový prášek 0,25, smetana ke šlehání 1,25 - cukr, kakao a smetana se smísí a za stálého promíchávání se svaří. Vychladlá náplň, se již nenašlehává a zpracovává se v polotekutém stavu. Lehký čokoládový krém- cukr krupice 1,1, ztužený pokrm. tuk 0,22, máslo 1,1, vejce 0,44, žloutky 0,44, rum 40% 0,396, cukr. kakaová poleva 1,012, vanilka proutková 0,009 - vejce a žloutky se nechají s cukrem vyšlehat. Do vyšlehané hmoty se při stálém míchání postupně přidává mírně nahřáté máslo a pokrmový tuk. Dokonale vypěněná hmota se ochutí vanilkou, CKP a rumem. Sachrová hmota - cukr krupice 0,375, cukr moučka 0,1, mouka hrubá 0,1, mouka hladká 0,13, margarin 0,225, žloutky 0,25, bílky 0,45, kakaový prášek 0,125 - Bílky se vyšlehají s krupicovým cukrem, v druhé nádobě se tře tuk s cukrem moučkou a postupně se přidávají žloutky. Obě vyšlehané hmoty se spojí a lehce promíchají s prosátou moukou a kakaovým práškem. Šlehačková náplň - smetana ke šlehání 3,47, cukr moučka 0,18 Cukr. kakaová poleva - cukr. kak. poleva 0,2, ztužený pokrm. tuk 0,05 Proslazené ovoce - třešně 0,4
Doufám, že tam není moc překlepů a vyznáte se v tom.......
odpovědět
|
| | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|