Cukrář.cz

Reklama



Téma "Prave puncove rezy"


Prave puncove rezy
Od: MarketzKanady

27.08.2011 4:09:58.
id: 8202.


Prosim, prosim. Ziju v Kanade a bohuzel tezko ale prece uz jsem si zvykla,ze nase ceske tradicni zakusky tady proste nekoupim.Muj manzel zas tak netrpi na sladke jako ja, ale po jedinem prahne- prave puncove rezy. Zkousela jsem uz par receptu z netu,ale neni to ono. Zvlaste pak mi jde o pravou polevu,ktera se pouziva na puncaky-ruzova a takova ta trosku tahava.Tak nejak mam pocit,ze polevou z citronu,vody a cukru nedocilim polevy,aby chutnala a vypadala jak z cukrarny.Prosim prosim poradte. Dekuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Prave puncove rezy
Od: Liza

Vloženo: 18.01.2012 19:20:12.
ID: 8395.


Marketo z Kanady!

Nasla jsem vase psani. Ja mam domaci ceskou pekarnu, u nas domea ve West Bloomfield v Michiganu. Jsem vlastne samouk..pecu od malinka, a tady ze stezku. Ja sice njsem cukrar, ale vim, ze do te polevy se dava horke mleko, ne voda.a malinke mnozstvi.zkuste.mam nekde recept v Rakouske kuchrce. zdravi Eliska

odpovědět

Nadpis: Re: Prave puncove rezy
Od:

Vloženo: 23.01.2012 19:42:19.
ID: 8400.


Ta poleva na punčáky je fondánová poleva. Dá se vyrobit i doma, ale chce to sehnat glukózu, nebo glukózový sirup. Vnitřek jsou jen piškotové pláty bílý a růžový obarvený, které se proslazují cukrovým rozvarem s příchutěma a barevně se střídají vsrstvy. Aroma je tušim punčové, vanilkové, citronové. Pro výrobu je nutný rám, vysoký jako punčové řezy ve kterém se proslazují vrstvy piškotových plátů a nakonec se zatíží a lehce lisují.
Recept jistě někdo ze zdejších cukrářů mít bude.

Karlos.



odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: Prave puncove rezy
Od: andys123

Vloženo: 15.08.2012 17:44:59.
ID: 9025.


3 x piškótový korpus zo 4 vajec
4 vajcia
6 lyžíc vody
200g práškového cukru
200g polohrubej múky
½ prášku do pečiva (6g)

1 veľký pohár (700ml) redšieho džemu - jahodový, malinový, ríbezľový, môže byť aj marhuľový

punčový sirup: 500ml malinový (alebo iný červený) sirup, 100ml voda, 100ml rum, punčová aróma, šťava z 1 citróna, cukor podľa chuti

poleva : 250g práškového cukru, 1 lyžica vriacej vody, 1 - 2 lyžice citronovej šťavy, štipka červeného farbiva

Žĺtky vyšlahám s cukrom, postupne pridávam vodu po lyžiciach, zašlahám múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka už len ručne! tuhý sneh z bielkov. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°. (každá rúra pečie inak - riaďte sa svojou rúrou) Takto si upečiem 3 piškótové korpusy. Spodný korpus natriem hrubšou vrstvou džemu. Stredný korpus rozkrájam na 5 - 6cm pásy. Punčový sirup si nalejem na hlboký plech, jeden pás cesta krátko namočím do sirupu a položím na spodný korpus. Vedľa neho položím suchý nenamočený pás a vedľa znovu namočený v sirupe. Takto poskladám celý stredný plát. Zvyšným sirupom rovnomerne polejem len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie. Natriem zvyšným džemom a dám tretí piškotový korpus. Navrch položím prázdny plech, zaťažím a nechám cez noc v chladničke. Na druhý deň natriem polevu. Krájam ostrým nožom.

Sirup: Do vriacej vody dám cukor, nechám krátko prevrieť, aby sa cukor rozpustil, odstavím a pridám sirup, rum, arómu, citronovú šťavu a nechám trochu povychladnúť. Ochutnám a dosladím. Každý sirup je iný – preto neuvádzam množstvo cukru.

Poleva: Preosiaty cukor vymiešam s vodou a citrónovou šťavou.

Ak sa vám zdá skladanie stredného plátu zložité, tak ho nekrájajte a jednoducho ho celý rovnomerne polejte punčovým sirupom. Džem je najlepší redší bez veľkých kúskov ovocia. Sirup je najlepší malinový, ale môže byť aj jahodový, višňový alebo lesná zmes. Kupujem kvalitné sirupy, ktoré majú čo najmenej chemických prísad. Pomer vody, sirupu a rumu si môžete upraviť podľa chuti, tak aby bolo sirupu celkovo 700ml. Ak budú zákusok jesť aj deti, môžete rum vynechať a do 700ml doplniť vodu alebo sirup.
A tu som dodatočne našla veľmi pekné video. Recept sa síce trochu líši, ale takto podobne to robím aj ja.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.