Reklama |
Archiv zpráv
Když má cukrář talent výtvarníka
29.04.2011, rubrika: Cukrařina
Ale být cukrářem může znamenat být uměleckým výtvarníkem na úrovni sochaře či malíře, který pohled na svět zachytí objektivem svého zraku, který příkladně lidskou postavu či předmět běžného užití povýší na vzácnou relikvii.
více...
GastroHradec -16. ročník /- 5.
27.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
To, že náše první soutěžní družstvo tento způsob exhibice bralo nadmíru vážně, svědčí prakticky plná účast všech členů jeho základní sestavy, kdy mezi nimi nechyběli ani cukrářští specialisté, Lukáš Skála a Pavlína Klopštofová.
více...
GastroHradec -16. ročník / -4.
26.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
Dortový námět, asi nejpopulárnější postavičky z pohádkové říše fauny krtek, byl nejenom dobrým ztvárněním tématu, ale i zároveň velmi časově aktuálním. Krtčí duchovní otec, výtvarník Zdeněk Miler, slavil v měsíci únoru své 90. životní jubileum.
více...
Kouzlo Velikonoc
22.04.2011, rubrika: Cukrářská poezie
Je to čas, jenž vzývá nás ku lásce
v rozpuku zelené trávy, z proutí vrkoč vpleten je v pomlázce a věneček dívkám zdobí už hlavy. Mějte se lidi, mějte se rádi, kouzlo jara tu možnost skýtá sluníčko paprsky ku lásce svádí, více...
Velikonoční řezy
21.04.2011, rubrika: Recepty
Naneseme Crema Italian Sahne (Italská krémová šlehačka), položíme druhou polovinu piškotové rolády a dobře přitlačíme. Na povrch vložíme „Mandlovo-pistáciová šlehačku“ a necháme odstát v chladu asi 2 hodiny.
více...
Velikonoční pohárek Rübli
20.04.2011, rubrika: Recepty
Mufinovou hmotu naplníme do mufinové formy 1ks/40 g
• Náplň NussgeNuss nastříkáme do mufinové hmoty • Pečeme při teplotě asi 190 °C po dobu 20 - 25 minut • Po vychladnutí zdobíme hvězdicovou trubičkou směsí krému vaječného likéru Rübli. více...
Řecký velikonoční chléb
19.04.2011, rubrika: Recepty
Na troše másla zpěníme jarní cibulku a zalijeme ji kuřecím vývarem. Uvedeme do varu a přidáme 2/3 hrášku, máslo, Martini, sůl a pepř. Krátce povaříme a pak základ polévky rozmixujeme.
více...
Velikonoční mazanec
18.04.2011, rubrika: Recepty
Tyto provazce spojíme z jedné strany svými konci jejich stlačením pevně do sebe. Začneme provádět pletenec, kdy uchopíme levý provazec a přeložíme jej přes prostřední
více...
GastroHradec 16. ročník / - 3.
17.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
V letošním ročníku v Háčkové skupině obsadila prvá dvě místa jedna soutěžící, kterou byla Pavla Indrová z Přerova, která zvolila v této skupině obě dvě nabízené možnosti a v obou se jí podařilo uzmout zlatou medaili.
více...
GastroHradec - 16. ročník / -2.
16.04.2011, rubrika: Akce a soutěže
Dotyční si mohou zvolit možnost, zda chtějí tvořit po cukrářsku nebo v uměleckém ztvárnění. Kategorie "Umělecký výrobek" vytváří cukrářské futurum, kde tvůrce může plně podřídit svou nápaditost námětové myšlence a způsob jejího ztvárnění.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |