Reklama |
Archiv zpráv
Dorty z pohledu objektivu
31.08.2009, rubrika: Cukrařina
V mnohých cukrárnách se dokáže vyrobit krásný dort. Jeho propagace prostřednictvím fotografie pak slouží jako ukázka schopnosti a zároveň reklama toho, co je možné si u firmy pořídit. Špatně nafocený exponát dokáže cukrářský výrobek hodně poškodit.
více...
Kouzlo kaváren stále žije
27.08.2009, rubrika: Káva
V roce 1797 bylo ve Vídni a ve už třiaosmdesát kaváren. Kdo by si však myslel, že počátek kaváren je v tomto městě, zapomíná na jiné důležité obchodní a přístavní evropské metropole, v nichž začala kultura pití kávy ještě mnohem
více...
Florentinky a marokánky
26.08.2009, rubrika: Recepty
Cukr, med a smetanu svaříme na 125 °C. Přidáme máslo, na jemno nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme. Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
více...
Zmrzlina i v zimě
25.08.2009, rubrika: Tipy a triky
Významnou složkou zmrzliny je především mléčný tuk, neboť ji dodává "hladkost". Čím vyšší je jeho obsah, tím vyšší je její kvalita. Neměl by však překročit zhruba dvanáctiprocentní hranici,běžně se ovšem pohybuje asi kolem poloviny této hodnoty.
více...
Palačinkový dort
24.08.2009, rubrika: Recepty
Dortu ihned po upečení převrátíme na dortové plato, lehce posypeme cukrem a ještě teplou servírujeme. Palčinkový dort je možné servírovat i v chladném stavu, kdy jeho chuť nižší teplotou nedozná chuťové újmy.
více...
Ořechová kunafa - Saniyit Kunafa bi-l-Mukassarat
23.08.2009, rubrika: Recepty
Budeme potřebovat dva stejně velké pekáčky. Do hrnce na mírný plamen dáme kunafu, přidáme jeden hrníček másla a dvěma dřevěnými vařečkami občas načechráváme kunafu, abychom zabránili přilepení ke dnu.
více...
Chuť ledové kávy
22.08.2009, rubrika: Káva
Káva nebývá pouze šálek horkého nápoje pro společenské posezení či pro povzbuzení, však může být i příjemným chladivým osvěžením. Nápoj připravený z vychlazené kávy známe pod označením ledová káva, ice coffee nebo také jako kávu frappé.
více...
Podlahový systém v cukrárně
21.08.2009, rubrika: Hygiena
Koberce přicházejí do úvahy pouze v odbytových prostorách. Rozhodně by se měly aplikovat tzv. zátěžové verze, určené pro podobné účely. V opačném případě je nutno počítat s velmi rychlou degradací "levného" koberce.
více...
Hotelové dezerty
20.08.2009, rubrika: Recepty
Řídkým těstem dle receptury Savarin Mortemart, vyplníme plechová, máslem vymazaná tvořítka, tvaru medvědích tlapek. Upečené namáčíme v horkém řídkém cukru, do kterého jsme dali višňový likér.
více...
1. ročník Mistrovství Evropy ve vyřezávání melounů / -3.
18.08.2009, rubrika: Akce a soutěže
A co se bude odehrávat za rok? V každém případě se opět uskuteční řezbářské soutěže, ale bude pravděpodobně mírně upraven systém hlavní soutěže, aby nebyla tak náročná. O titul Mistra Evropy se bude soutěžit vždy v dvouletém cyklu.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |