Reklama |
Archiv zpráv
Květinový dort
23.04.2009, rubrika: Recepty
Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna. Do žloutkové pěny lehce vmícháme sníh spolu s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.
více...
Dortové těsto
22.04.2009, rubrika: Cukrařina
Na dorty dělám piškotové těsto s ořechy nebo i bez nich. Poměr je následující, např. z 10 vajec:
10 bílků vyšlehat do tuha, přidat 20 polévkových lžic krystal. cukru, zašlehat opět do tuha, přidat 10 žloutků a zase šlehat, už to nebude tuhé. více...
Likérová špička - nezmar cukráren
21.04.2009, rubrika: Cukrařina
Likérové špičky patří do výrobního sortimentu téměř v každé cukrářské výrobně. Mají svojí typickou chuť danou především chutí vlastní náplně, kterou doplňuje tekutý krém.
více...
Jak připravit kávu
20.04.2009, rubrika: Káva
I když většina lidí dává při přípravě kávy přednost porcelánu nebo kameninovým konvicím, jsou starodávné emailové konvice zcela vhodné. Nádoba by se měla ohřát a přidána středně umletá káva s právě takovým množstvím horké vody, aby navlhčila usazeni.
více...
Snese se krém na dort s marcipánem?
15.04.2009, rubrika: Tipy a triky
Jednoduše řečeno, není lednice, jako lednice.Časem jsem zjistila, že v lednici se systémem chlazení "no frost" se mi nejen roztékají /a to doslova/ potahovací hmoty, ale vlhnou laskonky,jádrové kornoutky atd. V obyčejné lednici ne.
více...
Hradecká fotovzpomínka
14.04.2009, rubrika: Akce a soutěže
14. ročník Gastrohradce je neopakovatelnou minulostí, ale všem, kteří byli nějakým způsobem přítomni této vrcholové podívané, zůstává v paměti stále mnohé. Připomeňme si ji tímto fotodokumentem, který nás navrátí do atmosféry vrcholové soutěže.
více...
Velikonoční dezertní minidort
10.04.2009, rubrika: Recepty
Dortový piškotový korpus potřeme meruňkovou marmeládou a vložíme jej do poolejovaného a pocukrovaného ráfku. Prostor vyplníme šlehačkovým krémem.
Piškotový korpus vložíme do ráfku, který do poloviny naplníme šlehačkovým krémem. více...
Velikonoční berlínské vejce
09.04.2009, rubrika: Recepty
Koblihové těsto bez odležení hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet. Smažíme při teplotě 175 °C po dobu 7 minut bez poklice.
více...
Velikonoční oko
08.04.2009, rubrika: Recepty
Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky.
více...
GASTROHRADEC 2009 -fotoozvěny / -5.
07.04.2009, rubrika: Akce a soutěže
Jaký dojem zanechal letošní Hradec, který po dobu svého trvání byl náročnou Křížovou cestou se svými dosavadními čtrnácti zastaveními? Určitě byl krásný v naději do něho vložené. Ještě krásnější se stal pro ty kdo dosáhli na cenné mety.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |