Reklama |
Archiv zpráv
Cukrářské hry s jablky
18.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Lze vybrat to správné jablko pro konkrétní kuchyňské použití může být skutečná věda. Na druhou stranu se na to můžete podívat i z lepší stránky a proměnit vaření s jablky ve hru: díky pokusům s jednotlivými odrůdami.
více...
Analýza čokolády
15.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hořká čokoláda obsahuje 31 – 38% kakaového másla, 16 – 32% kakaového prášku a 30 – 50% cukru. Přičemž fyzikální vlastnosti čokolády ovlivňuje především kakaové máslo. Má vysoký stupeň krystalizace a krystalizuje v šesti různýcch formách.
více...
Jahodové mraky
13.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Český národ miluje jahody, jahodová příchuť je v potravinářských výrobcích jednoznačně nejoblíbenější. V dnešní době jsou navíc jahody k dostání celoročně, a proto se stále častěji používají také v cukrářské výrobě.
více...
Těsto na zhotovení dortů
11.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Celkem 20 lžic, chceme-li tam něco víc než jen mouku, musím ubrat příslušné množství mouky ubrat a nahradit ji rovnoměrně množstvím něčeho jiného.
více...
Jablečný dezert
08.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Těsto nalijeme na jablka a případně posypeme mandlovými vločkami a cukrem moučkou. Pečeme 30 -35 minut dozlatova a pak pomocí špejle vyzkoušíme, zda je dezert hotový. Dezert necháme chvíli chladnout ve formě (okraj uvolníme od formy nožem).
více...
Ořechy v informacích
06.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zásadní pro to, aby ořechy fungovaly tak jak mají, je především správné sušení. Pokud dodavatel oříšků sušení ošidí, pod skořápkou ořechu dostávají prostor plísně.
více...
Tvoříme mascarpone
03.01.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mascarpone se dá normálně koupit v obchodě, jeho příprava však není složitá - ohřejeme 1 litr smetany na približně 90 °C, přidáme 5 ml kyseliny citrónové nebo odpovídající množství citrónové šťávy a směs pomalu promícháváme ca. 10 minut.
více...
Čas Vánoc černého zbarvení
23.12.2020, rubrika: Cukrářská poezie
Však dávný středověk přišel k nám,
mor jeho poselství nese, host, kterýž nebyl zván, životy našimi krutě nám třese. více...
Vánočka na vícero způsobů
21.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Přes noc necháme v tuzemáku či v punči macerovat rozinky. Do mísy vložíme droždí. Poté přidáváme mouku, cukr, sůl, vejce, rozinky a máslo, které rozkrájíme na velmi tenké plátky.
více...
Vánoční pečivo a víno
19.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkové rohlíčky ve společnosti bílého rulandského vína nabízí v takovémto spojení elegantní a voňavý zážitek, vytvářející pohodu a kouzlo Štědrého večera.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |