Reklama |
Cukrařina
Čokoládový zákusek s tekutou náplní
29.04.2009, rubrika: Cukrařina
Žloutky rozmícháme v samostatné míse. Rovněž tak promícháme mouku a cukr.
Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou, až dojde k dokonalé vazbě obou hmot. více...
Dortové těsto
22.04.2009, rubrika: Cukrařina
Na dorty dělám piškotové těsto s ořechy nebo i bez nich. Poměr je následující, např. z 10 vajec:
10 bílků vyšlehat do tuha, přidat 20 polévkových lžic krystal. cukru, zašlehat opět do tuha, přidat 10 žloutků a zase šlehat, už to nebude tuhé. více...
Likérová špička - nezmar cukráren
21.04.2009, rubrika: Cukrařina
Likérové špičky patří do výrobního sortimentu téměř v každé cukrářské výrobně. Mají svojí typickou chuť danou především chutí vlastní náplně, kterou doplňuje tekutý krém.
více...
Marcipán pravý i nepravý
11.09.2008, rubrika: Cukrařina
Opatrně s barvením, nejlepší je zaschlé ozdoby obarvit za použití modelářské stříkací pistole, ovšem chce to cvik (a investici). Nebo štěteček, trpělivost a pevnou ruku, kdy i takto lze dosáhnout skvělých výsledků s předem obarvenou hmotou.
více...
Dort pro jubilejní příležitost
10.09.2008, rubrika: Cukrařina
Kouzla nejsou žádné čáry, praví se skutkům, které vznikají v provedení virtuózních tvůrců jakoby samy od sebe. Ovšem podmínkou takového provedení je předurčenost osobnosti pro zvolený druh tvorby včetně vrozeného citu a dlouhodobého cviku.
více...
Větrník
04.09.2008, rubrika: Cukrařina
Do hrnce dáme 1/4 litru vody, přidáme máslo a sůl a přivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje ode dna nádoby. Odstavíme, vmícháme jedno vejce, necháme trochu zchladnout a pak do těsta zahněteme zbývající vejce.
více...
Závin z taženého těsta
01.09.2008, rubrika: Cukrařina
Mouku prosejeme se solí. Tuk rozehřejeme a 2 lžíce přidáme do vody s octem nebo citrónovou šťávou, přilijeme k mouce a zpracujeme tužší těsto, podle potřeby přidáme mouku. Potom těsto vytloukáme, až je hladké a nechytá se válu.
více...
Dortové variace
20.08.2008, rubrika: Cukrařina
Cukrářský obor se vyznačuje v oblasti gastronomie výjimečnou výsadou pojímat svět prostřednictvím svého tvůrce v podobě výtvarného námětu, který přibližuje vjemu diváka jeho hodnotnou realizaci mnohdy povýšenou a abstraktní podobu.
více...
Dorty na jiný způsob
15.06.2008, rubrika: Cukrařina
Mnohokrát hledáme způsob tvaru a barevnosti dortu zhotovovaného pro slavnostní i běžnou příležitost.
Připravili jsme pro vás ukázku jednoduchého provedení ve kterém hraje zpočátku hlavní roli jednoduchost s dominantou dortové ozdoby. více...
Pečivo
11.06.2008, rubrika: Cukrařina
Oddělíme žloutky od bílků. Změklý tuk dobře vyšleháme, postupně přidáme polovinu cukru se žloutky a utřeme do pěny. Za stálého tření vmícháme střídavě po lžících mouku a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého zašleháme lžíci cukru .
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |