Reklama |
Archiv zpráv
Vánoční mix
16.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Proto k Vánocům ladí všechny ty kořeněné vůně, které si sypeme na plotny a nahříváme v aromalampách. A proto máme kuchyň provoněnou skořicí, hřebíčkem a vanilkou celoživotně spojenou s Vánoci.
více...
Cukrářské ozdoby
14.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hříbečky stříkáme na papír každý zvlášť. Spodečky stříkáme špičaté a hlavičky kulaté. První se pečou na plechu a druhé na prkně.
více...
Čokoládové mufiny
11.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Nasekejte čokoládu na drobné kousky a zalijte horkou kávou (pokud muffiny připravujete pro děti, místo kávy použijte horkou kávu bez kofeinu nebo horkou vodu). Mezitím si ve velké míse smíchejte cukr, mouku, kakaový prášek.
více...
Vánoční pepřenky
09.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
K pečení rozehřejeme troubu na teplotu 150 °C a na plech vložíme placičky vlhčí stranou nahoru a pečeme asi 25 minut. Posypeme cukrem. Pro atraktivnost pohledu i chuti, může provést posyp pouze u poloviny z nich.
více...
Vánoční hvězda
07.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hmotu vložíme do dobře vymazané a strouhankou vysypané hvězdicové formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvězdu prořízneme, natřeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem.
více...
Ischelské rohlíčky
02.12.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Všechny suroviny smícháme dohromady ve vláčné těsto. Necháme přes noc odpočinout v chladu. Vyválíme plát vysoký 0,5 cm a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C. Po vychladnutí polovinu koleček potřeme čokoládou a dozdobíme plátkem mandle.
více...
Čajové pečivo á la française
30.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Některé druhy se dělají také barevné, na ty musíme hmotu přibarvit a sice barvou žlutou, růžovou nebo čokoládovou. Na čokoládovou je lepší do hmoty přidat trochu kakové rozpuštěné hmoty nebo prášku.
více...
Když je čokoláda víc než hobby
27.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Odborníci tvrdí, že kvalitní tmavá čokoláda by měla při lámání lehce křupnout, zatímco mléčná má vydat o něco jemnější zvuk. Čokoládu nejlépe vychutnáte, když si ji necháte pomalu rozpustit po celé délce jazyka
více...
Pastovitá glukóza
25.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládový dort je možné zdobit pastovitou glukózou. Jeho recepturu nám zaslala čtenářka "spičkaspička".
Jako dortovou prémii přikládáme recept na Píseckou pochoutku. více...
Jablečný konfit s tartarem
23.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Zredukujeme jablečný džus s jablečnou šťávou, tak aby měla výraznou chuť a přidáme želatinu (na 1 l cca 25g). Takto připravený rosol dochutíme medem a jablečným octem.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |