Reklama |
Archiv zpráv
Croissanty rodáka z Vimperka miluje i Jamie Olive
20.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Používáme belgickou čokoládu, francouzskou mouku, irské máslo, ale třeba i český mák. Všechno se dělá ručně, a to i naše výtečné croissanty, které prokládáme máslem," vypočítává Jan Hanžl mladší
více...
Punčové řezy
18.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Žĺtky vyšlahám s cukrom, postupne pridávam vodu po lyžiciach, zašlahám múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka už len ručne! tuhý sneh z bielkov. Pečiem na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°.
více...
Pražení lískových oříšků
16.11.2020, rubrika: Suroviny
Pražení oříšků: Nejlepší způsob je nasypat oříšky v tenké vrstvě na plechy s okrajem dát do mírné ne příliš horké pece a s občasným přehrnutím pražit tak dlouho, až obdrží zlatožlutou barvu a slabé hnědé slupky na oříškách popraskají
více...
Buflery
14.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Když se nám nahromadí mnoho buflerových výškrabků, usušíme je a jemně roztrouháme. S touto moučkou se dají dobře vyprašovat mastné formy na bábovky a podobné věci.
více...
Hotelové dezerty
08.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jemně krájené nudle se v mléce s cukrem a málo solí hustě uvaří a upraví na mísu do kopečka. 2 lžíce marmelády, 1 bílek a lžíce cukru se dobře tře. Pak se k tomu přimíchá ze 2 bílků pevně šlehaný sníh.
více...
Výjimečná oslava - výjimečný dort
06.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kouzla nejsou žádné čáry, praví se skutkům, které vznikají v provedení virtuózních tvůrců jakoby samy od sebe. Ovšem podmínkou takového provedení je předurčenost osobnosti pro zvolený druh tvorby včetně vrozeného citu a dlouhodobého cviku.
více...
Cukrářství přes sojovou mouku
04.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sojová mouka je oblíbena proto, že ušetří používání množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích, které nadto proti normálnímu zboží podrží s přísadou sojové mouky delší dobu čerstvý vzhled a vláčnost
více...
Krém do laskonek
02.11.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
krém buď vylijeme na čistý plech nebo talíř a mírně posypeme moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil tuhý škraloup nebo dáme krém rovnou míchat na pomalý chod, dokud nevychladne.
více...
Tuků jsou různé druhy
30.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Do těst se používá máslo, ale lze jej nahradit tukem (margarínem) - zde jde o to, zda hledíte na cenu nebo na kvalitu - máslo dodá těstu aroma, ale je lepší pracovat s těstem v chladnějším prostředí, máslo snadněji měkne oproti margarínu.
více...
Bavorský krém
28.10.2020, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |