Reklama |
Recepty
Jak si vyrobíme medovinu
17.05.2009, rubrika: Recepty
Asi po 4 - 6 týdnech stáčíme zakvašený roztok z kalů do jiné nádoby gumovou hadicí. Roztok necháme téci z větší výše aby se provzdušnil. Nádobu naplníme až po okraj, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme při nižší teplotě (10 °C) asi 3 měsíce dokvašovat
více...
Recept na domácí výrobu žužu
14.05.2009, rubrika: Recepty
Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát.
Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. více...
Fillo těsto
07.05.2009, rubrika: Recepty
Čtverce skládáme po třech na sebe tak, že střed prvého čtverce potřeme troškou oleje, navrch dáme na koso další čtverec jehož střed také pomázneme olejem a zakončíme třetím čtvercem tak, že utvoříme jakousi hvězdu.
více...
Květinový dort
23.04.2009, rubrika: Recepty
Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna. Do žloutkové pěny lehce vmícháme sníh spolu s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.
více...
Velikonoční dezertní minidort
10.04.2009, rubrika: Recepty
Dortový piškotový korpus potřeme meruňkovou marmeládou a vložíme jej do poolejovaného a pocukrovaného ráfku. Prostor vyplníme šlehačkovým krémem.
Piškotový korpus vložíme do ráfku, který do poloviny naplníme šlehačkovým krémem. více...
Velikonoční berlínské vejce
09.04.2009, rubrika: Recepty
Koblihové těsto bez odležení hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet. Smažíme při teplotě 175 °C po dobu 7 minut bez poklice.
více...
Velikonoční oko
08.04.2009, rubrika: Recepty
Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky.
více...
Listové těsto - vynálezce a recept
03.03.2009, rubrika: Recepty
Potřeme 2 základy švestkovými povidly. Ozdobíme je přes trubičku šlehačkou stejnoměrnou vrstvou po celé ploše a vložíme základy na sebe. Poslední základ opatrně rozkrájíme na 14 dílů, posypeme cukrem moučka a na šikmo posadíme na horní patro.
více...
Tažená pletýnka
26.02.2009, rubrika: Recepty
Ale přesto je Popeleční středa alespoň připomenutím toho, že jaro už bere za kliku dveří jarního pocitu tepla, rozkvetlých květin a vůbec celkové pestrosti života, které střídají bílou jednotvárnou šeď sněhové pokrývky coby symbolu zimního období.
více...
Jeptiščin mls - masopustní italský recept
23.02.2009, rubrika: Recepty
Tento recept pochází z Itálie, z oblasti Emilia Romagna, kde se nachází i město Rimini a veletrh SIGEP. Podstatou kvalitního provedení je dobrá příprava těsta, které je nutno zpracovávat s pečlivostí a trpělivostí do pevné pevné a ellastické podoby.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |