Cukrář.cz

Reklama



Recepty


Jak si vyrobíme medovinu 17.05.2009, rubrika: Recepty Asi po 4 - 6 týdnech stáčíme zakvašený roztok z kalů do jiné nádoby gumovou hadicí. Roztok necháme téci z větší výše aby se provzdušnil. Nádobu naplníme až po okraj, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme při nižší teplotě (10 °C) asi 3 měsíce dokvašovat více...


Recept na domácí výrobu žužu 14.05.2009, rubrika: Recepty Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát.
Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. více...


Fillo těsto 07.05.2009, rubrika: Recepty Čtverce skládáme po třech na sebe tak, že střed prvého čtverce potřeme troškou oleje, navrch dáme na koso další čtverec jehož střed také pomázneme olejem a zakončíme třetím čtvercem tak, že utvoříme jakousi hvězdu. více...


Květinový dort 23.04.2009, rubrika: Recepty Žloutky našleháme s poloviční dávkou cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbývající cukr a ušleháme do pevna. Do žloutkové pěny lehce vmícháme sníh spolu s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva. více...


Velikonoční dezertní minidort 10.04.2009, rubrika: Recepty Dortový piškotový korpus potřeme meruňkovou marmeládou a vložíme jej do poolejovaného a pocukrovaného ráfku. Prostor vyplníme šlehačkovým krémem.
Piškotový korpus vložíme do ráfku, který do poloviny naplníme šlehačkovým krémem. více...


Velikonoční berlínské vejce 09.04.2009, rubrika: Recepty Koblihové těsto bez odležení hned zpracováváme do tvaru vejce. Necháme nakynout po dobu 15 minut. Vejce tlakem vytvarujeme a necháme déle odležet. Po době ¾ kynutí necháme 10 minut odležet. Smažíme při teplotě 175 °C po dobu 7 minut bez poklice. více...


Velikonoční oko 08.04.2009, rubrika: Recepty Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky. více...


Listové těsto - vynálezce a recept 03.03.2009, rubrika: Recepty Potřeme 2 základy švestkovými povidly. Ozdobíme je přes trubičku šlehačkou stejnoměrnou vrstvou po celé ploše a vložíme základy na sebe. Poslední základ opatrně rozkrájíme na 14 dílů, posypeme cukrem moučka a na šikmo posadíme na horní patro. více...


Tažená pletýnka 26.02.2009, rubrika: Recepty Ale přesto je Popeleční středa alespoň připomenutím toho, že jaro už bere za kliku dveří jarního pocitu tepla, rozkvetlých květin a vůbec celkové pestrosti života, které střídají bílou jednotvárnou šeď sněhové pokrývky coby symbolu zimního období. více...


Jeptiščin mls - masopustní italský recept 23.02.2009, rubrika: Recepty Tento recept pochází z Itálie, z oblasti Emilia Romagna, kde se nachází i město Rimini a veletrh SIGEP. Podstatou kvalitního provedení je dobrá příprava těsta, které je nutno zpracovávat s pečlivostí a trpělivostí do pevné pevné a ellastické podoby. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.