Reklama |
Archiv zpráv
Smetanová zmrzlina s kávou
28.06.2019, rubrika: Recepty
Po zhotovení zmrzliny vlijeme kávu do výše 1/3 misky. Zbylý prostor pečlivě vyplníme zmrzlinou ze zmrzlinového stroje, povrch ozdobíme šlehačkou a v podobě viz.foto servírujeme s malou lžičkou. Misku můžeme dekorativně obsypat kávovými zrny.
více...
Svůdná sladkost za zvláštními názvy
26.06.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Název rakvička jako výrobek v české cukrařině je vpravdě morbidní a nemá nic s polečného s pohřební urnou. Kdo takový název vymyslel či poprvé užil asi již nikdy neurčíme.
více...
Perník má velkou tradici
24.06.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Hlavní látky, které med obsahuje jsou:
35% ovocného cukru, 42% hroznového cukru, 2% surového cukru, malou část bílkovin,vody, voskoviny, volné kyseliny, aroma a barviva. více...
Košíček se smetanovou zmrzlinou a ovocem
21.06.2019, rubrika: Recepty
Zmrzlinovou směs vytočíme do přiměřené výše do připravených košíčků a ozdobíme nakrájeným ovocem. viz. foto.
více...
Tvoříme muffiny
21.06.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V předehřáté troubě na 190 - 200 stupňů přibližně 20 minut. Pokud po upečení budou vaše muffiny mít nesouměrnou "čepicku", pečete při moc vysoké teplotě.
více...
Tvoříme banketky
19.06.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Povrch dokynutých těstových kusů se před sázením upravuje vlažením, sypáním atd. K vlažení se používají kartáče namáčené do vody. Pece se při výrobě banketek vytápí na 250°C - 270°C. Doba pečení se pohybuje kolem 12 – 30 minut.
více...
Nepečená roláda
17.06.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vodu s cukrem a ovocem povaříme na mírném ohni do kašovita. Solamyl rozmícháme se lžičkou studené vody, přidáme k ovoci, provaříme a nakonec vmícháme rum. Zmrzlinu dáme na talířky a přelijeme horkou omáčkou.
více...
Alasska
14.06.2019, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na 2 cm vysoký, kulatý sokl o průměru asi 10 cm dáme kopeček (1/2 šálku) libovolné tuhé zmrzliny o průměru 8 cm. Navrch zmrzliny dáme menší půlku konzervované broskve a vše ozdobně ostříkáme tuhými ušlehanými bílky.
více...
Smetanový zmrzlinový kornout pro děti
12.06.2019, rubrika: Recepty
Zhotovenou zmrzlinu ve stroji vytočíme na kornout v přiměřeném množství na kornout a ozdobíme barevnou cukrovou dekorací. Pro větší působnost můžeme umístit do skleněné misky zpola zaplněnou lentilkami.
více...
Host Miláno 2019: stojí za návstěvu
10.06.2019, rubrika: Akce a soutěže
Výstava Host patří mezi největší na světě, rozumné minimum pro její návštěvu představují dva dny. Klidnější atmosféru a více času k diskusi na poskytuje klasicky poslední den akce, obvykle za cenu nepřítomnosti vyššího managementu vystavovatelů.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |