Reklama |
Archiv zpráv
Smíchejme "jabka se švestkama" = dort!
11.05.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty.
více...
Kokosová pěna s karamelem
09.05.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Směs na kokosovou pěnu Nestlé vyšleháme se studeným mlékem do husté pěny a dáme vychladit. Smetanu mírně našleháme (musí zůstat tekutá) a zamícháme 2/3 karamelového toppingu Nestlé.
více...
"First lady confectionary of Slowakia"
07.05.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoláda, působící na první pohled jednobarevností a jednolitostí hmoty, je pro ni uměleckou výzvou, umocněnou vůní orietálních dálek, kdy charakteristické čokoládové aroma ji přenáší do romantického kouzla čistoty a spravedlivého konce pohádek.
více...
1. Máj - den prvotního hříchu
01.05.2018, rubrika: Cukrářská poezie
Den kdy v duši kvete láska,
jak půvab krásné kopretiny, čas, kdy cit se s duší laská, den to krásný - něžně jiný - více...
Soutěž v chladicí a klimatizační technice
30.04.2018, rubrika: Akce a soutěže
Záměrem této soutěže bylo porovnání technické vyspělosti studentů středních škol, které vzdělávají techniky v oboru chlazení a klimatizace.
více...
V cukrárně od rozbřesku do soumraku
27.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukrárny jsou v našem podvědomí spojeny zejména s letním obdobím, kdy sem zajdeme hlavně za zmrzlinou. Léto však není jejich hlavní sezonou. V cukrárně je totiž sezona celý rok.
více...
Sojová mouka v cukrářství
24.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Sojová mouka je v cukrářství oblíbena proto, že vzhledem k živnému obsahu ušetří používání značného množství tuku a vajec, aniž by zmenšila obsah živin ve výrobcích.
více...
Jak se dělá medovina
20.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
K výrobě medoviny používáme jakýkoliv med a pro úpravu chuti volíme různé druhy koření, které zavěsíme do nádoby v plátěném pytlíku. Volba je závislá pouze na nás jak chceme medovinu aromatizovat.
více...
Banketka
18.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Charakteristické je dvoustupňové vedení těst: z recepturního droždí, enzymu a části mouky se připraví řídký kvasný stupeň, který se nechá řádně prokvasit. Teprve pak se přidávají zbývající suroviny z receptury.
více...
Ovocná páj
16.04.2018, rubrika: Pouze hlavní zprávy
: Dort na povrchu zdobený šlehačkou a chipsovanými mandlemi. Na řezu pájový korpus s tenkou vrstvou žloutkového krému a naskládanou směsí čerstvého pokrájeného ovoce, zakončeno neutrální ovoželovou polevou.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |