Reklama
|
Archiv zpráv
Smetanové bonbony
24.04.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Základem pro výrobu čokoládových bonbonů bývá ganache. Je to směs smetany a čokolády, kdy vzájemný poměr surovin mívá různé složení a řídí se účelem jeho použití. Bonbony z ganache se sice nevyznačují velkou trvanlivostí, ale rychlostí zhotovení.
více...
Máslové těsto a jeho vynález
22.04.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Těsto převálel a několikrát za sebou složil a potom jej nechal upéci. Při otevření pece byl velice překvapen, když se upekla veliká koule, kterou nemohl ani vyndat. Při pozdějších zkouškách, když pekl chléb bez kvasnic, vždy obdržel l
více...
Jak připravit správně kávu
20.04.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Umletá káva by se měla uchovávat ve vzduchotěsném kontejneru v chladu a suchu /ideální je lednice/. Zrna i mletá káva si pokazí příchuť i aroma, jestliže jsou vystaveny vzduchu. V ideálním případě by mletá káva měla být spotřebena do dvou týdnů.
více...
Marcipán a drobné rady s jeho výrobou
18.04.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Při potahování marcipánových vajíček apod., spadávají tyto, když je vytahujeme z máčené hmoty, velice snadno se špejlí, což obyčejně znamená ztrátu času. Tomu odpadávání lze zamezit, ponoříme-li špejli před zapíchnutím do předmětu do teku
více...
GASTRO HRADEC Vitana cup 2017 /- 3.
12.04.2017 , rubrika: Akce a soutěže
Je již dlouholetou tradicí, že beránek patří k velikonočním symbolům, a to z toho důvodu, že byl považován za představitele rodicí se fauny. A stal se soutěžním cukrářským námětem i na letošním GASTRO HRADCI.
více...
GASTRO HRADEC Vitana cup 2017 / -1.
08.04.2017 , rubrika: Akce a soutěže
Takže 22. ročník už v jarním termínu letošního roku za přítomnosti 218 aktérů se představil v HRADECi KRÁLOVÉ , ve dvou hlavních oborových soutěžích kuchařině a cukrařině, včetně přidružených gastro skupin.
více...
Lychee jely cup
05.04.2017 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Na rozdíl od želatiny konjak želé netaje snadno v ústech a pokud se želé po vložení do úst nerozkouše, může sklouznout do hrdla a způsobit jeho ucpání neboť se jen velmi pomalu rozpouští a nao
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|