Reklama |
Archiv zpráv
GASTRO KROMĚŘÍŽ 2016 / -3.
22.03.2016, rubrika: Akce a soutěže
A pro tentokrát byla tato scéna přítomná v hanácké unescové Kroměříži ve ztvárnění vůdčího motivu pro vyspělé cukráře. Jednalo se o téma objemné, s možností různorodosti zpracování, ať v základní vizáži, tak v možnosti barevnosti provedení.
více...
GASTRO KROMĚŘÍŽ 2016 / -2.
21.03.2016, rubrika: Akce a soutěže
Cupcakes je ve své podstatě buchtička, honosněji řečeno dortový košíček pečený v papírové formě z piškotového, případně bábovkového, třeného či ovocného těsta, ke kterému můžeme připsat řadu dalších dodatků týkající se jeho další charakteristiky.
více...
GASTRO KROMĚŘÍŽ 2016 /-1.
20.03.2016, rubrika: Akce a soutěže
Soutěžní úkol spočíval ve zhotovení CUPCAKES s tématikou čtvero ročních období, v němž soutěžící měl povinnost zhotovit 6 kusů CUPCAKES v provedení námětu „Čtvero ročních období“.
více...
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - Bzenec 2016/ - 3.
18.03.2016, rubrika: Akce a soutěže
Michaela Schneiderová z SŠGHL Bzenec byla tou třetí do party, která vystoupila na Moravském poháru ve Bzenci roku 2016 na stupně vítězů. Svůj největší bodový zisk nasbírala v Prezentaci a Písemné přípravě.
více...
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - Bzenec 2016/ - 2.
16.03.2016, rubrika: Akce a soutěže
Denisa zabodovala vysoko v kategorie dekoračního výrobku, v němž svůj zisk navýšila až na hodnotu 95.33 bodů ze sta možných. Takto vysoko se k top hranici nedostala žádná z uchazeček v žádné disciplíně.
více...
MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - Bzenec 2016 / -1.
14.03.2016, rubrika: Akce a soutěže
Cukrářská soutěž MORAVSKÝ POHÁR, mající svou rotační působnost prostřednictvím tří škol na územně různostranném trojúhelníku Brno - Kroměříž - Bzenec, již doznala své 14. pokračování.
více...
Krém a marcipán - snesou se spolu na dortu?
11.03.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Marcipán by neměl do lednice přijít vůbec! Chlad ano, vlhkost ne! Opravdu vlhne cukrová složka. A když tam dáte dort z pravého marcipánu tak do rána bude vypadat jak oslizlý!! Nejvíc záleží na jeho složení .
více...
Palmový olej a legislativní zákulisí
09.03.2016, rubrika: Hygiena
Legislativa, která přikazuje uvádět palmový olej na etiketách, je relativně nová - povinnost platí od ledna 2015. Často i samotní výrobci mají zastaralé databáze se složením svých výrobků.
více...
Rozmanitost dortových dekorací
07.03.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pokud se dekorace ztrácí v maličkostech nebo v jednotlivostech, které nejsou sladěny s celkem a s nutnou cenovou hodnotou, nastává nám mezera v kalkulaci, buďto tím, že dochází ke zdražení dekorace, nebo dortu.
více...
Kremrole a způsob jejich tvorby
04.03.2016, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Je pravdou, že na procentu lepku a druhu tuku záleží. Rovněž tak na poctivém překládání. Pokud nechcete zažívat další zklamání při pečení kremrolí z listového těsta, dávám k dobru těsto mé babičky,které nikdy nezklame.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |