Cukrář.cz

Reklama



Archiv zpráv


Cukrářský um má mnoho podob Cukrářský um má mnoho podob 05.11.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Na počátku touhy věnovat se cukrařině bývá sladký a romantický sen. Při jeho probuzení nám zůstane jen chutná a sladká vzpomínka na to, co krásného jsme ve spánkové vidině prožili. více...


Koláč z mrkve, kávy a dýně Koláč z mrkve, kávy a dýně 03.11.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobě pak našlehejte vejce a přidejte k nim kávu, hotovou směs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vařechou nakonec vmíchejte ořechy a rozinky. více...


Vyrábíme banketky Vyrábíme banketky 01.11.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Charakteristické je dvoustupňové vedení těst: z recepturního droždí, enzymu a části mouky se připraví řídký kvasný stupeň, který se nechá řádně prokvasit. Teprve pak se přidávají zbývající suroviny z receptury. více...


Čokoláda a matky v očekávání Čokoláda a matky v očekávání 25.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tmavá čokoláda by měla údajně být i vhodná pro těhotné ženy. Alespoň takovéto prohlášení vydala americké vědecké klinika Yale, zaměřené na těhotenskou problematiku která postihuje asi 6 – 8 procent všech těhotných žen. více...


Klasická kremrole Klasická kremrole 20.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Vše na vále dobře, ale rychle propracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice, aby se dobře rozložila mouka.Pokud se těsto lepí, což je způsobeno vhlkoutí mouky, stačí přidat mouku a zapracovat. Vyvalujeme silnější plát asi jako na linecké. více...


Cukrařina po italsku Cukrařina po italsku 08.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Stříkáme hladkou trubičkou do tvaru kopečků a druhý den se vytvaruje do kuliček a máčíme v čokoládě nebo v kakau. více...


Čokoládový zákusek s tekutou náplní Čokoládový zákusek s tekutou náplní 06.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Do rozpuštěné čokoládové hmoty o střední teplotě opatrně a v menších dávkách za stálého míchání vmícháváme žloutky sněhovou metlou tak dlouho, až dojde k dokonalé vazbě mezi oběma hmotami. více...


Zeleninový závin s jogurtovou omáčkou Zeleninový závin s jogurtovou omáčkou 04.10.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy V nahromaděné mouce utvoříme prohlubeň do které vložíme vejce, olej, ocet, sůl a vodu a promícháme do měkkého těsta a asi půl hodiny důkladně uhněteme. Po dokončení hmotu potřeme olejem nebo máslem a ponecháme v teplém prostředí uležet. více...


Trdelník ze Skalice Trdelník ze Skalice 27.09.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Trdelník je proslulá pečená sladká ořechová pochoutka,jenž svůj název obdržel od válečku
pod zlidovělým označením trdlo. Skalický trdelník obdržel jako první slovenský výrobek ochrannou známku Evropské unie. více...


Odlehčené tiramisu Odlehčené tiramisu 24.09.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy Tiramisu je proslulý italský moučník, k jehož výrobě se používá vajec . Ale jak se v tomto článku ukazuje, není to podmínka pro tento starodávný a oblíbený italský, kaloricky vydatný a v překladu znamenající něco na způsob vyjádření veselí. více...



<< předchozí   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90
 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110
 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120
 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130
 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140
 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150
 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160
 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170
 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180
 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190
 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200
 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210
 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220
 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230
 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250
 251 252 253 254 255 256     
další >>

Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.