Reklama
|
Cukrařina
Zmrzlinový stroj Frigomat KISS 1 - CESK, a.s. / -2.
15.04.2012 , rubrika: Cukrařina
Jeho schopnosti umožňují, že ve své snaze a píli dokáže velmi dobře udržet krok se svými zmrzlinovými bratry i vyšších váhových kategorií. Je použitelný nejenom pro výrobu zmrzliny, ale zvládá rovněž i produkci točeného jogurtu, sorbetta i granity.
více...
Výčet sladkostí
10.04.2012 , rubrika: Cukrařina
Čokoládu při rozpouštění zahřívejte pomalu a pozor na přehřátí – tmavá by neměla přesáhnout 49° C, mléčná a bílá 43° C. Přehřátí poškodí chuť a poruší fyzikální vlastnosti jednotlivých ingrediencí čokolády.
více...
Nadoblačná cukrařina
20.03.2012 , rubrika: Cukrařina
Kam je až cukrářské umění schopno zajít nám předvádí přehled ze světových soutěžních scén "Artistika" o nejlepší skulpturu z potravinářské suroviny. Autorství náleží tzv. horním desetitisícům vyvolených, kteří tvoří místo rukou srdcem.
více...
Cukrárenské veletržní hity
18.03.2012 , rubrika: Cukrařina
Veletržní zahraniční hity jsou již v dnešní době i hity domácími. Přesto se zkusmo podívejme co případně v některém detailu může být v Itálii, jedné z největších cukrárenských velmocí světa, odlišného oproti tomu co se u nás vidí možná zřídka.
více...
Zkoušíme fondán
13.03.2012 , rubrika: Cukrařina
voda s cukrem se za stálého míchání vaří na správnou hustotu, kterou poznáme takto: do vařícího se cukru vložíme drátěné očko cca 1 cm velké, ve kterém se po vyjmutí vytvoří cukrová blána.
více...
Kyprost těsta
23.02.2012 , rubrika: Cukrařina
Listové máslové těsto se zase zvedá a listuje na vrstvy působením vodních par v těstě obsažených a přítomný tuk je zábranou pro jejich únik, a ty se v těstě roztahují a dochází tak ke zvedání jeho jednotlivých vrstev.
více...
Perník z piva
16.01.2012 , rubrika: Cukrařina
Irové dávají Guinness snad do každého druhu dezertu. Tmavé pivo se lije do těsta na banánovou bábovku, vánočního pudingu i biskupského chlebíčku. Perník na irský způsob je díky přídavku Guinnessu neskonale vláčný a strčí do kapsy každý český model.
více...
Kdy začíná být cukrařina uměním
27.11.2011 , rubrika: Cukrařina
A to je jenom řeč o základním cukrářském umu, který nemůže dělat každý. A to se už dostáváme do oblasti, ze které nám pozvolna ustupuje do pozadí běžná rutina a která začíná vystupovat po prvních schůdcích do pater umění.
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|