Reklama |
Archiv zpráv
SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4.
28.01.2015, rubrika: Akce a soutěže
Cukrářský umělec prostřednictvím suroviny může výrobku vdechnout život dle své představy, kdy o konečné vizáži ztvárnění rozhoduje výtvarníkova představa záměru, fantazie a rukodělná zručnost.
více...
SIGEP - sladká tenata zmrzlinových svodů / - 3.
27.01.2015, rubrika: Akce a soutěže
Zmrzlina vábí chuťovou rozmanitostí desítkami podob jejího svůdného apetýtu chuťová čidla vyznavačů sladkých laskomin a díky její atraktivitě je vyhledávaných cílem žádostivých konzumentů.
více...
SIGEP v sochařské kreativitě / - 2.
26.01.2015, rubrika: Akce a soutěže
Největší cukrářský veletrh světa SIGEP v italském přímořském letovisku Rimini vydal dnešního dne konečnou statistiku návštěvnosti, která potvrdila v předběžném odhadu stále stoupající míru jeho popularity.
více...
SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1.
22.01.2015, rubrika: Akce a soutěže
Příznivcům cukrářského řemesla nastala tradiční pouť do veletržní svatyně Sigep v italském Rimini. Pro tentokráte již v době jejího pořádání 39. ročníku, kdy letošní návštěvnost zájem předčil ten loňský.
více...
Croccantino arachide
18.01.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Čokoláda i kakao mají v sobě něco magického, co lidi spojuje, i když můžou mít mnoho podob a každý má rád jinou," říká pekařka Kordylewska.
Dezerty dokážou povahu dané země zrcadlit jako málo.co více...
Souboj dortu s marcipánem
15.01.2015, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Též vyjde levněji K2 než kupovaný pravý marcipán. K2 tuhne mnohem rychleji a během několika dnů je tvrdá jako kámen - takže jestli chcete, aby ozdoby z K2 byly k jidlu, je nutno zdobit těsně před darovaním dortu.
více...
Vánoc svátost v duši pusté
24.12.2014, rubrika: Cukrářská poezie
Vánoc svíce zažehnutá
na vánočním stromečku, mysl v svátosti pohnutá, v níž člověk pěje písničku. více...
Vánoce
22.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Přilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povařit. Přidáme oloupané kaštany, krátce povaříme a přidáme větší kus chladného másla. Kaštany povaříme a tím glazírujeme.
více...
Vánoce ve Slezsku
19.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vymísené těsto necháme 2 hodiny odpočinout. Potom malé dávky těsta naléváme do jemně vymaštěné horké formy nebo formiček a pečeme. Dříve se oplatky pekly ve zvláštních kleštích, často užívaných po mnoho generací.
více...
FIALOVÉ vánoční hvězdy a sušenky
18.12.2014, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mandlovou hmotu vyrolujeme na 8 mm vysoký plát, který potřeme bílkovou polevou a vypichujeme hvězdy. Jednotlivé kousky vložíme do trouby a pečeme při teplotě 175 °C po dobu asi 20 minut.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |