Reklama
|
Archiv zpráv
SIGEP v sochařské kreativitě / - 2.
26.01.2015 , rubrika: Akce a soutěže
Největší cukrářský veletrh světa SIGEP v italském přímořském letovisku Rimini vydal dnešního dne konečnou statistiku návštěvnosti, která potvrdila v předběžném odhadu stále stoupající míru jeho popularity.
více...
Croccantino arachide
18.01.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
"Čokoláda i kakao mají v sobě něco magického, co lidi spojuje, i když můžou mít mnoho podob a každý má rád jinou," říká pekařka Kordylewska. Dezerty dokážou povahu dané země zrcadlit jako málo.co
více...
Souboj dortu s marcipánem
15.01.2015 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Též vyjde levněji K2 než kupovaný pravý marcipán. K2 tuhne mnohem rychleji a během několika dnů je tvrdá jako kámen - takže jestli chcete, aby ozdoby z K2 byly k jidlu, je nutno zdobit těsně před darovaním dortu.
více...
Vánoce
22.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
V pánvi necháme na sucho pomalu roztavit cukr do zlatova. Přilijeme vodu, ale nemícháme(!). Necháme povařit. Přidáme oloupané kaštany, krátce povaříme a přidáme větší kus chladného másla. Kaštany povaříme a tím glazírujeme.
více...
Vánoce ve Slezsku
19.12.2014 , rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vymísené těsto necháme 2 hodiny odpočinout. Potom malé dávky těsta naléváme do jemně vymaštěné horké formy nebo formiček a pečeme. Dříve se oplatky pekly ve zvláštních kleštích, často užívaných po mnoho generací.
více...
|
Dnes je středa středa 2. dubna 2025
svátek slaví Erika, zítra Richard
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|