Reklama |
Archiv zpráv
Amaretto hrušky s čokoládovou omáčkou
11.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Na závěr zašleháme škrob s octem a opatrně (už jen ručně) přimícháme kokos. Pomocí lžičky si ze vzniklé směsi utvoříme 4 kopečky (pusinky), které postupně klademe na plech vyložený pečící
více...
Cukrařina se sojou
09.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Soja má mimořádnou schopnost přijímat z půdy látky (až 200x více než žito) a tím se vysvětluje její bohatost živin. Obsahuje 40 % bílkovin, 20% tuku, 20 % uhlovodanů, 6 % soli, vápníku, fosforu, železa, 2 % leticinu a vitamíny A,B, D a E.
více...
Ovocný dort
04.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Oloupeme jablka a vyjmeme jádřince. Jablka nakrájíme na plátky. 16 plátků si necháme stranou a zakapeme citronem, aby zůstaly bílé pro zdobení dortu. Svaříme 1/4 l vody a 3 lžíce cukru, přidáme pokrájená jablka a podusíme 3 minuty.
více...
Krém do laskonek
02.06.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Cukr s olejem roztavíme na karamel světle hnědé barvy => do roztaveného cukru nasypeme jádroviny a necháme za stálého míchání ještě trošku propražit.
více...
Čoko muffiny
31.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vanilkový pudink uvařte podle receptu a nechte vychladnout. Rozšlehejte 150 – 200 g změklého másla a postupně po lžíci zašlehejte všechen pudink. Na závěr přidejte trochu růžového potravinářského barviva a rozšlehejte, až je směs růžová.
více...
Sladovací preparáty do pečiva
28.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Jednou z nejdůležitějších přísad, která se používá k výrobě pečiva a zvláště tzv. jemného pečiva, je cukr. Cukr můžeme přidávat v různé formě a to: řepný(sacharózu) hroznový (glukózu), sladový (maltósu).
více...
Kávová zrna
26.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Pro začátek stačí polovina, je toho dost, takže zkuste do kastrolku rozlámat 1.5 hořké čokolády, přidat do toho trošku ztuženého pokrmového tuku, poměr 5 dílu čokolády a 1 díl ztuž.tuku
více...
Tvoříme listové těsto
24.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Vzal asi 20 dkg chlebového těsta, udělal z něho kouli, kterou potom rozválel a zabalil do něho kus prodělaného másla.
Těsto takto zhotovené převálel a několikrát za sebou složil a potom jej nechal upéci více...
Mascarpone
21.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Mascarpone je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňovaní syrovátky. Pochází z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamějším dialektu sýr ricotta), dnes se však vyrábí po celé Itálii
více...
SAKE
19.05.2021, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V překladech do češtiny se běžně tvrdí, že sake je rýžové víno. Postup jeho výroby však je až na destilaci hodně podobný přípravě destilátů nebo výrobě piva. Základem pro výrobu sake je speciální druh rýže s vysokým obsahem škrobu.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |