Reklama |
Archiv zpráv
Italské profitiroles
13.03.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Plnění je libovolné, může se použít klasická tuzemská náplň nebo šlehačka či pudingový krém, kdy se povrch dozdobuje čokoládou. Tyto větrníky po italsku nemající karamelovou či čokoládovou polevu a pouze se několika pruhy polijí čokoládou.
více...
Pastovitá glukóza
11.03.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Čokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobě smícháme glukózu, rozvar a zahřejeme na 32 stupňů. Směs nalijeme na čokoládu, která má pokojovou teplotu a dobře rozmícháme.
více...
Čokoládové taje
09.03.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Velmi účinná, avšak choulostivá metoda. Musíme v každém případě zabránit vstříknutí vody do rozpouštěné čokolády! Ve větší nádobě přivedeme vodu k bodu varu a sundáme z vařiče.
více...
Umělé sladidlo
06.03.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Podle Soffrittiho je nutný další výzkum a otevřená debata, aby se zjistilo, zda je aspartam skutečně kancerogenní. "Je důležité, aby se na celou věc podívali nezávislí vědci, které nefinancují výrobci," dodává.
více...
Špaldová mouka
01.03.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému a je tolerována pro osoby trpící lékovou intolerancí
více...
Čokoláda je věda
26.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Svůj výsledek mají získané poznatky již i na průmysl. Největší evropské čokoládové společnosti již ohlásili změnu programu v souvislosti s výsledky výzkumu čokolády na synchrotronu. Můžeme se tak těšit na lepší čokoládu?
více...
Krusta musí být poznat
23.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Když není kvásek po ruce a ani není čas ho nechat dva dny vzcházet, nabízí se jednoduché řešení. "Chleba můžete upéct i ze základu z droždí," tvrdí Kordylewska. Takový bochník je hotový za pár hodin i s kynutím.
více...
Haway dezert
21.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
Kakaový roládový plát potřeme máslovým kakaovým krémem a stočíme v roládu. Necháme v chladném prostředí zatuhnout. Poté roládu nakrájíme na řezy, které jednotlivě namáčíme do rozpuštěného mohrenglanzu.
více...
Japonské saké
18.02.2022, rubrika: Pouze hlavní zprávy
V překladech do češtiny se běžně tvrdí, že sake je rýžové víno. Postup jeho výroby však je až na destilaci hodně podobný přípravě destilátů nebo výrobě piva.
více...
Sigep opět žíje …!
16.02.2022, rubrika: Akce a soutěže
SIGEP má menší změnu, která se týká termínu, který v letošním roce nemá datum svého pořádání v tradičním měsíci lednu, nýbrž březnu, kdy tento den je otevřením bran exkluzivního sladkého veletrhu.
více...
|
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |