Cukrář.cz

Reklama



Velikonoční beránek po bavorsku

15.03.2008 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Brzské velikonoční svátky díky letošnímu prvému jarnímu úplňku, který nastává 3 dny po prvním jarním dnu, už otvírají zádveří našich kuchyní a pomalu nastane  čas pro přípravu tradičních pokrmů. Pro dnešek zkusíme beránka na způsob jak jej provádí jedna cukrárna  v Bavorsku.

Suroviny pro 4 malé nebo 2 velké beránky
pro přípravu jemného třeného těsta

500 g mouky polohrubé
200 g másla
200 g cukru
3-4 vejce
1/8 l mléka
trochu soli
1 balíček prášku na pečení
kůra z poloviny citrónu
práškový cukr
třené těsto

Postup

Máslo mícháme  v předehřáté míse do pěny za pozvolného  přidávání cukru, soli a mleté citrónové kůry. Potom po částech vyšleháme vejce a přidáme, každé vejce vmícháváme samostatně 3 - 4 minuty.
Mouku s práškovým cukrem promícháme za občasného přidávání mléka, tak, že dříve než přilijeme mléko musíme mít prostor do něhož jej lijeme vždy důkladně promíchaný. Tento úkon provádíme tak dlouho, až  nám těsto odpadá ze lžíce.
Posléze  vložíme těsto do vymazané a jemnou strouhankou vysypané formy. Podle velikosti formy 30 až 40 minut při teplotě předehřáté trouby 175 °C pečeme. Pozor na dodržení temperatury.

Na závěr posypeme práškovým cukrem.


Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.