Reklama |
Upravené ovoce v cukrářských výrobcíchNašla jsem pro Vás recepturu na višně v hustém cukru: Zralé, tvrdé višně vypereme a zbavíme pecek. Do nádoby dáme vařit 1 litr vody a 40 dkg cukru. Povaříme na první stupeň, vložíme do něho višně a vaříme je podle tvrdosti 5 - 10 minut. Povařené višně přendáme do porcelánové mísy, přikryjeme je a necháme do druhého dne uležet. Další den cukr s višněmi slijeme, přidáme ještě 40 dkg cukru, povaříme jej na druhý stupeň, višně do něho opět vložíme, povaříme 3 minuty, načež je dobře okapané složíme do sklenic. Cukr povaříme na třetí stupeň, pak jej nalijeme na višně a dáme vychladnout. Studené láhve povážeme dvakrát pergamenovým papírem a sterilizujeme při 100 °C 3 minuty. Tímto způsobem můžeme připravit i míchané ovoce, např. višně bobulky rybízu, angrešt, maliny a jahody. Toto ovoce vaříme postupně ne najednou a podle druhu, aby se nám jemnější ovoce nerozvařilo. V lahvích skládáme druhy vrstevnatě. Poměr surovin : na 2 kg ovoce 1 litr vody a 80 dkg cukru. Proslazené višně na ozdobu cukrovinek Zralé, oprané višně zbavíme pecek a dále je v čisté nádobě posypeme cukrem a dáme do druhého dne do studena. Další den šťávu z nich nalijeme do kotlíku a na prudkém ohni povaříme 8 minut. Do vařící šťávy vložíme višně a povaříme je asi 15 - 20 minut. Při vaření dáme dobrý pozor, aby se nerozvařily. Horké višně dáme se šťávou do vyhřátých lahví a studené dvakrát povážeme a uložíme do studena. Poměr surovin : 1 kg višní - 50 dkg cukru
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |