Reklama |
Novoroční slovo prezidenta AKC ČR
Nový rok mívá svoji tradici a vážnost v projevu, který pronese první muž profesní organizace prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky Miroslav Kubec, jemuž je tradičně vyhrazen vstup do nového roku prostřednictvím první novoroční stránky našeho portálu, 1/ V letošním roce se konal kongres Wacsu v Dubaji, kde byl, mimo jiné, nastíněn rozvojový program této společnosti pro budoucí období. Zmiňme jeho podstatné body na jejichž plnění se podílí i Česká republika a jak se nám vytýčený program průběžně daří naplňovat? 2/ Loňský rok byl ve znamení významných událostí, kterými bylo setkání prezidentů v Praze. Od té doby uplynulo třičtvrtě roku, kdy je možné s odstupem času vidět vše z odlišného úhlu a takto i setkání hodnotit. 3/ První michelinská hvězda pro Česko, potažmo pro restauraci Alegro v hotelu Four Seasons byla průlomovou událostí českého pohostinství v pohledu světa na nás. Jak vy osobně jste zaznamenal reakci zahraničí na tuto událost? 4/ Souběžně s předchozí otázkou prakticky shodně koresponduje i vstup devítinásobného držitele kulinářského ocenění Michelin, Gordona Ramseye na českou restaurační scénu. Což je oceněním našeho restauračního prostředí, ale i výzvou pro další naše přední restaurace. Existuje nějaký kontakt, či dokonce něco na způsob určité spolupráce mezi panem Ramsayem a AKC ČR? 5/ Letošní Gastrohradec zaznamenal spíše stagnaci oproti posunu vpřed. 6/ Tento rok byl rokem olympijským, v němž jsme si kladli trochu vyšší cíle než se podařilo realizovat. V této souvislosti se hovořilo o určité neobjektivitě porotců. Máme čtvrt roku po olympiádě a jak vy hodnotíte celou olympijskou problematiku s pohledem na naše přední týmy? 7/ Národní tým ukončil své olympijské období a dojde k jeho obrodě. Můžete v této chvíli prozradit našim čtenářům podstatné personální změny? 8/ Které významné soutěžní podniky pro letošní rok bude národní tým, a to jak seniorský tak i juniorský, obsazovat? 9/ Tento rok v letopočtu s devítkou na konci již roztočil kolo chodu své chronologie. Co podstatného v kvartálních úkolech čeká naši gastronomii? 10/ Co podstatného byste popřál nám všem, pro něž je gastronomie denním chlebem? Přeji všem hlavně hodně zdraví a štěstí
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
10.10.2019 Pocta Karlu Gottovi05.06.2019 Eiskon - Petr Špička manažer / - 4. 03.06.2019 Eiskon – Petr Špička manažer / -3. 31.05.2019 Eiskon - Martin Hvězda majitel / -2. 29.05.2019 Eiskon - Martin Hvězda majitel / -1. [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |