Reklama |
Nízkokalorické angreštové mandlové řezy1 balení sušeného droždí 175 g cukru špetka soli 2 vejce 100 ml mléka 150 g másla po 500 g zeleného a červeného angreštu 50 g kostkového cukru 100 g mandlových lupínků POSTUP PŘÍPRAVY: V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté je dáme na teplé místo na 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Angrešt očistíme, omyjeme a dáme okapat. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Utvoříme zvýšené okraje koláče. Na koláč rozdělíme angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbývající drcený cukr smícháme s mandlovými lupínky a koláč znovu posypeme. Rozpustíme 75 g másla a koláč stejnoměrně pokapeme. Pečeme zhruba 30 min.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |