Cukrář.cz

Reklama



Nízkokalorické angreštové mandlové řezy

16.01.2002 | Autor: Libuše Bažantová | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d
400 g hladké nebo polohrubé mouky
1 balení sušeného droždí
175 g cukru
špetka soli
2 vejce
100 ml mléka
150 g másla
po 500 g zeleného a červeného angreštu
50 g kostkového cukru
100 g mandlových lupínků

POSTUP PŘÍPRAVY:

V míse smícháme mouku a sušené droždí. Přimícháme 100 g cukru, sůl, mléko a 75 g tekutého másla. Vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté je dáme na teplé místo na 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Angrešt očistíme, omyjeme a dáme okapat. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Utvoříme zvýšené okraje koláče. Na koláč rozdělíme angrešt a posypeme ho nahrubo drceným kostkovým cukrem. Zbývající drcený cukr smícháme s mandlovými lupínky a koláč znovu posypeme. Rozpustíme 75 g másla a koláč stejnoměrně pokapeme. Pečeme zhruba 30 min.

Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.