Reklama |
Výroba fondánové polevyJe pouze zapotřebí zakoupit glukopur (čistá glukoza). Na množství sacharosy je vhodné dát 20% glukosy. Budeme vycházet z dávky 200g cukru, na to 40g glukózy. Cukr uvaříme na cca 115 °C a postupně omyjeme stěny např. mašlovačkou a vodou, aby se netvořily krystalky. Po dosažení optimální teploty kolem 115 °C (očko foukátka tvoří bubliny z roztoku) nasypeme do vroucího roztoku glukosu, a dobře rozvaříme. Je zapotřebí omývat stěny nádoby vodou a mašlovačkou, čímž dodáme také trochu vody vytvářející roli lehkého doředění. Rozvařený roztok by měl opět dělat bubliny z kontrolního drátěného oka. Pozor! Glukosu je nutné přidat až na konec.! Roztok vylijeme následně na plech a prudce mícháme až do doby, kdy se začnou tvořit krystalky a hmota začne bělat. Takto připravený fondán je dostatečně vhodný k potahování věnečků či větrníků.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |