Cukrář.cz

Reklama



VELIKONOCE s Fialou /- 4.

29.03.2010 | Autor: FIALA - PRAHA s.r.o. | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Ořechové řezy s vaječnolikérovým krémem

Písková hmota
1000 g FruchtSand
 300 g vajec
 400 g stolního oleje
 120 g vody
Mícháme velkou metlou v mixeru na střední rychlost 2-3 minuty. Na závěr
přidáme NuussgeNuss hmotu a krátce promícháme.

NussgeNuss-hmota
300 g NussgeNuss
200 g vody
Smícháme a necháme 10 minut kynout

350 g rybízu
  20 g Kabi   
Smícháme se směsí NussgeNuss a vody

Šlehačkový krém-vaječný likér

 300 g Alaska-express Neutral
 400 g vody, ca. 25 °C
 120 g Dessertpaste vaječný koňak
2000 g ušlehané šlehačky neslazené
Alasku-expres Neutral rozpustíme ve vodě, ochutíme dezertní likérovou pastou a jemně přimícháme vyšlehanou, nesladkou šlehačku.

Dekor
400 g želé  Claro žluté
  30 g Desertní pasta vaječný likér 
200 g šlehačky na zdobení
48 ks dětských velikonočních motivů
Želé Claro ochutíme Desertní pastou Vaječný likér

Zhotovení

Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečným papírem nebo vymazaný a lehce pomoučněný.
Na povrch  rozvrstvíme rybíz a pečeme.
Po vychladnutí potřeme vaječnolikérovou šlehačkou
Řezy necháme asi 1 hodinu v ledničce ztuhnout.
Želírujeme s želem ochuceným pastou vaječný likér (řezy jsou vychlazené) a porcujeme
Dekorujeme šlehačkou a zdobíme velikonočním motivem

Teplota pečení: 180 -190 °C

Uvedené suroviny nakoupíte u fa. FIALA - PRAHA, s.r.o.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.