Cukrář.cz

Reklama



Velikonoce v kombinaci cukrářů a kuchařů

02.04.2010 | Autor: Karel Drápal | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Szynka w cieście – murzin (šunka zapečená v těstě)

20 ml mléka
100 g margarínu
42 g droždí (1 kostka)
2 žloutky
300 g polohrubé mouky
100 g šunky
100 g uzeného vařeného bůčku
100 g bílé klobásy

 Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěný margarín, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou, uzeným bůčkem a bílou klobásou. Přehneme těsto z jedné a druhé strany jako závin, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Položíme na vymazaný smaltovaný plech a pečeme do zlatova.  V konvektomatu pečeme v režimu horký vzduch 30 minut při teplotě 170 °C.

 


Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.