Reklama |
Zmzlina láká na nové příchutě
Letní měsíce jsou pro prodej zmrzliny tou hlavní sezonou. Podle společnosti Unilever ČR se jí v období od dubna do září prodá okolo 70 % celoročních prodejů. Její konzumenti však již dávno odvykli tradičním příchutím a i letos vyžadují od výrobců něco nového. BAZALKA, BALSAMICO A JEŠTĚ DÁL Nové netradiční příchutě představila v březnu například značka Mövenpick. Ke stávajícímu portfoliu 16 příchutí dodávaných na český trh přidala tři nové, určené především pro gastronomické využití. Jedná se o bazalku, balsamico a koňak VSOP. Ke každé z příchutí doporučuje Mövenpick recept, který se může stát samostatným chodem, nebo oživit již zavedené menu. VYZKOUŠEJTE CHUNKY MONKEY Novinkou na českém trhu je americká značka zmrzliny Ben & Jerry´s. Tato prémiová zmrzlina je nyní k dostání v šesti produktových variantách v balení o objemu 500 ml. Za netradičními názvy se skrývá zmrzlina s velkými kousky ovoce a čokolády, vyráběná s použitím trvale udržitelných zdrojů a Fairtrade surovin. VYROBTE SI SAMI Odlišnou verzi pořízení zmrzliny nabízí mlékárna Bohemilk. Na trh dodává sušené a tekuté zmrzlinové směsi Mixar a Fredomix a směs pro přípravu ledové tříště Alpina. K jejich přípravě však musí hotelová kuchyně disponovat zmrzlinovým strojem nebo výrobníkem ledových tříští. Směsi jsou vhodné pro přípravu točených i porcovaných zmrzlin, dále k přípravě osvěžujících koktejlů, cukrářských krémů či náplní a shaků. Mezi 25 nabízenými příchutěmi lze kromě tradičních najít i příchuť jogurtu, pinacolady, kaktusu, limetky nebo višní v čokoládě. ZÁSADY KVALITNÍ ZMRZLINY - Již na první pohled by měla být porce zmrzliny pěkná, nesmí být přešlehaná ani uplácaná. - Pokud se na zmrzlině objeví třpytící se krystalky, znamená to, že zmrzlina je naředěná větším poměrem vody. - Objeví-li se na porci zmrzliny trhliny či vzduchové bubliny, znamená to, že byla přešlehaná. - Každá zmrzlina musí být označena gramáží. - Co se týká sortimentu, musí být jasně označen druh možného výběru porcí i ostatní nabídka, jako například posyp, poleva a podobně. Zdroj: Mlékárna Bohemilk
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je sobota sobota 21. prosince 2024
svátek slaví Natálie, zítra Šimon Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |