Reklama |
Zmrzlina a káva - to je Itálie
Pokud se zastavíte v sicilské Sciacce, nezapomeňte navštívit bar Roma nedaleko přístavu. Jednoduché vybavení plastovými židlemi a stolky v baru by vás mohly od návštěvy odradit, ale nenechte se mýlit. Zde máte co do činění s tou nejlepší citronovou granitou na Sicílii, která se pyšní i hvězdičkou Michelin. Káva Káva se sice v Itálii nepěstuje, její konzumace je ale prakticky součástí italského životního stylu, stejně jako sluneční brýle, které se nosí po celý rok. Každé ráno vidíte v barech hloučky postávajících lidí, z nichž každý třímá v ruce buď minišálek s espressem, který do sebe vyklopí na ex, nebo větší mělký šálek s cappuccinem, z něhož kávu s bílou čepicí z mléka pomalu usrkává. Napadlo by vás ale osladit si kávu medem? Připadá vám to neobvyklé, dokonce nepřirozené? A přece na tom není nic divného. Jak říká Andrea Paternoster, trentinský včelař specializující se na výrobu jednodruhových medů, jde prý jen o to, zbavit se zaběhnutých stereotypů. "Myslím si, že lidé chybně vnímají jen sladký kontext medu a prakticky nevěnují pozornost široké škále jednotlivých druhů nektaru. Zde se totiž otvírá zcela nový svět chutí a kombinací, které mohou vzniknout setkáním těchto dvou produktů přírody - kávy a medu. Med je v podstatě květovým produktem, který nám darovaly včely." Med se tedy používá nejen jako sladidlo, ale i jako aromatizující přírodní přísada, jež může podpořit chuť i nejlepších světových druhů pražené kávy. Šálek horkého espressa se přelije do jiného šálku s kávovou lžičkou medu, například kaštanového, který má jemně nahořklou chuť. Kávu nemícháme a necháme med pomalu rozpouštět tak, aby nápoj získával nahořklé aroma postupně. zdroj : IN
Příbuzné články...
01.04.2019 Je čokoláda sladkou marihuanou?22.08.2015 Dortové jedlé obrázky 22.04.2014 Jak vznikla skrze kočku zmrzlina 17.03.2014 Pařížská šlehačka a krém 03.12.2013 Čokoládová pralinka [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |