Reklama |
MarokánkyMarokánky jsou cukrářským evergreenem a existuje množství receptů na jejich zhotovení. Čtenářka Jana nám zaslala dva recepty, k nimž přidáváme ještě návod na florentýnky od švýcarského mistra Elisea Tontiho, včetně další receptury od pana Veverky. Dva recepty - jeden domácí a druhý z učebnice cukrářské technologie. Domácí: K receptuře dodává Johny ještě svůj vlastní poznatek: V praxi se mi osvědčilo péct marokánky na silikonových nebo teflonových pečících fóliích. FLORENTINKY
MAROKÁNKY Suroviny * 300 ml smetany ke šlehání Postup Vše dáme do jednoho hrnce, dobře promícháme až do varu a poté p odstavíme. Po vychladnutí děláme lžičkou malé hromádky, které lžičkou trochu uplácáme na /plech/pečící papír a pečeme pomalu až do zlatova. Po zchladnutí lijeme marokánky čokoládou. V rámci možností je vhodné jejich delší uležení.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |