Reklama |
Tvarohový dort s rybízemINGREDIENCE: 1 lžička instantní kávy 150 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička kakaa 100 g másla 1 žloutek 150 g cukru 6 plátků bílé želatiny 2 vejce 250 g tvarohu 1 kelímek plnotučného jogurtu 2 lžíce kávového likéru po 250 g červeného a bílého angreštu 1 balíček dortové želatiny 1/4 l světlé šťávy z hroznového vína mouka na vál černý rybíz a citrónové lístečky na ozdobu POSTUP PŘÍPRAVY: Granulky rozpustné kávy rozdrtíme lžící a společně s moukou, práškem do pečiva a kakaem nasypeme do mísy. Přidáme tuk, žloutek, 50 g cukru a umícháme těsto. Pak jej uložíme asi na 30 minut do chladna. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta kruh, jenž přeneseme do vymaštěné formy. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a pečeme jej v předehřáté troubě (175 °C) asi 15 minut. Želatinu namočíme do studené vody. Rozklepneme vejce a žloutky ušleháme s 50 g cukru do pěny. Postupně přidáváme tvaroh, jogurt a likér. Nakonec přimícháme želatinu, kterou jsme rozpustili při mírné teplotě. Krém necháme vychladnout. Pak ušleháme bílky, a když začne krém tuhnout, vmícháme do něj hotový sníh. Vychladlý korpus přeneseme z formy na tác, ale kruh umístíme okolo. Na placku rozetřeme krém a necháme ho asi tři hodiny v chladnu. Rybíz až na několik větviček otrháme a poklademe jím krém. Dortovou želatinu smícháme s hroznovou šťávou a postupujeme podle návodu. Pak jí přelijme rybíz. Zbylé větvičky rybízu a černý rybíz obalíme v cukru a spolu s citrónovými lístky dort ozdobíme.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |