Reklama |
Deset podzimních otázek prezidentovi AKC ČR1 – Pane prezidente třičtvrtiny roku ve vaší funkci kontinentálního direktora máte za sebou, kdy navíc zaujímáte domácí pozici prezidenta AKC ČR a Executive Chefa v hotelu InterContinental. Tedy máte poznatky ze tří vrcholových funkcí ve třech čtvrtinách roku. U které funkce jste nucen více tlačít na plyn a u které na brzdu? 2 – V čem se vaše vstupní představa do kontinentální evropské pozici rozcházela v porovnání s představou a realitou? 3 – Aniž bych znal zákulisí kontinentální evropské skupiny, vím jedno zcela jistě, že kde jsou lidé, tam bývají i rozdílné názory. Kde vy osobně se nejvíce rozcházíte či shodujete ve vaší vizi s některými členy kontinentálního WACSU ? 4 – Jaká je spolupráce, respektive vztah mezi zástupci světového a evropského WACSU? Ptám se tak proto, že na posledním evropském kongresu zazněly nějaké připomínky vůči světu? 5 – Před několika málo dny jste premiérově předsedal evropské zóně. Do jaké míry za daného stavu této organizace, a to ve smyslu personálním a názorovém, bylo či bude možné prosadit vaši představu o směru působnosti kontinentální Evropy? 6 – Důležitým bodem jednání byla realizace námětu Global Master Chef, který by měl vypreferovat kuchaře s nadstandardní kvalitou jejich práce a tím i jejich uplatnění v prvotřídních gastronomických zařízeních celého světa. Myšlenka je určitě dobrá, ale realizace v plném rozsahu záměru bude rozhodně velmi náročná. Kde bude podle vás ona Achilova pata tohoto projektu v jeho plném a rychlém rozšíření ve smyslu jeho záměru? Mám tím zejména na mysli respekt majitelů předních gastronomických světových zařízení a jejich zájem o osoby s touto certifikací? 7 – V souvislosti se singapurskou kulinářskou soutěží, patřící k prioritním akcím světového klání, se vynořila u některých týmů nespokojenost s objektivitou některých komisařských verdiktů. Budete například vy osobně, z pozice kontinentálního direktora WACSU prosazovat nějaké úpravy ve smyslu ujednocení hodnotících pravidel? 8 – Byly v tomto směru někdy v minulosti provedeny podobné snahy v hodnotících propozicích? Případně, že ano, s jakým výsledkem? 9 – Na počátku následujícího roku se zúčastníte v Jihoafrické republice kongresu s obsahovou náplní „Hlad ve světě“. Co bude zaměřením této akce ve směru praxe, neboť proklamace záměru a jeho realizace bývají mnohdy protipóly. Za příklad vezměme dlouhodobou skutečnost, že každý den umírá ve světě několik desítek tisíc lidí, a z toho velké množství dětí. Přitom ti, kterých se to týká, tj. vlády některých států Afriky, Jižní Ameriky a v určitém množství i jižní Asie, nevěnují problému potřebnou pozornost hodné jeho hrozivé realitě. Jak a čím hodláte tímto začarovaným kruhem, který se v obvodu své hrozivosti rozpíná již po mnoho let, prorazit? 10 – Před námi je jedna z velkých prověrek Národního týmů kuchařů a cukrářů AKC ČR v jednom z největším gastronomickém soutěžním prostředí světa v Lucembursku. Bojový slogan, že jedeme pro zlato, nemůže mít po mnoha letech úsilí a tužby po tomto drahém kovu ani jiného znění. Vy býváte osobně přítomen týmovým zkouškám ať na nečisto, či v oficiálním provedení, znáte problematiku soutěžního úskalí i zákulisí. Do jaké míry v objektivnosti náhledu je ono kýžené zlato pro nás v letošním Lucemburku realizovatelné? Tuto otázku pokládám s přihlédnutím ke skutečnosti, že vy sám v roli kapitána juniorského týmu, jste zlaté hřivny již dosáhl?
Další články autora...
18.04.2015 MORAVSKÝ cukrářský POHÁR - 13. ročník / -1.28.01.2015 SIGEP - ...když se cukrář stává mágem ... /- 4. 22.01.2015 SIGEP v Rimini v digitálním divu / - 1. 01.09.2014 GLOBAL CHEFS CHALLENGE a cukrář SKÁLA 17.06.2014 Frigomat vytočil světový rekord! [další články autora]
Příbuzné články...
10.10.2019 Pocta Karlu Gottovi05.06.2019 Eiskon - Petr Špička manažer / - 4. 03.06.2019 Eiskon – Petr Špička manažer / -3. 31.05.2019 Eiskon - Martin Hvězda majitel / -2. 29.05.2019 Eiskon - Martin Hvězda majitel / -1. [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 3. prosince 2024
svátek slaví Svatoslav, zítra Barbora Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |