Cukrář.cz

Reklama



Čokoládovo-bramborový dort z Porýní

16.01.2011 | Autor: Jürgen Lebelt | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Suroviny

50 g hořké čokolády
3 větší brambory
125 g másla
100 g cukru
0.5 dl mléka
1 balíček vanilinového cukru
1 ČL skořice
80 g mletých lískových oříšků
špetka zázvoru
sůl
150 g cukr moučka
1 ČL skořice
1 bílek
150 g mouky 
0.5 dl Tuzemáku

Příprava

Brambory oloupeme a syrové na jemno nastrouháme do hrnce. Vymačkáme v šátku, tak, abychom z nich dostali co nejvíce tekutiny a odložíme. Ale nesmíme být na světle, protože v krátké době dokáží nabýt barevného odstínu.
Nastrouháme čokoládu a rovněž odložíme pro další použití.
Rozmícháme máslo, cukr, vanilinový cukr, přidáme trochu soli a mícháme do pěny. Dále přidáme koření a vejce. Vše důkladně promícháme.
Rozmícháme ořechy, mouku a prášek do pečení a za průběžného přidávání mléka promícháváme. Mléko správně odměříme, protože brambory dodají určitou část tekutiny.
Do předešlé směsi přidáme brambory a čokoládu, vše důkladně promícháme a vložíme do dobře vymazané a moukou vysypané formy.
Následně lehce vyšleháme bílek, přidáme cukr moučka, kakao a Tuzemák. Vše dobře promícháme a potřeme povrch dortu. Dle vlastního vkusu dozdobíme povrch dortu.
Pečeme při teplotě 180 °C po dobu asi 55 minut.


Dnes je čtvrtek čtvrtek 26. prosince 2024
svátek slaví Štěpán, zítra Žaneta

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.