Reklama |
Biskupský chlebíček - Vánoční receptINGREDIENCE 125 g másla 60 g cukru 2 vejce 360 g polohrubé mouky 3 lžičky prášku do pečiva 2 lžičky skořice 1 lžičku mletého hřebíčku trochu soli 200 g sušených datlí 200 g jader lískových oříšků 200 g rozinek 1 malou sklenici jablkových povidel 1-2 lžíce moučkového cukru POSTUP PŘÍPRAVY Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme postupně obě vejce. Pak smícháme mouku s práškem do pečiva, skořicí, mletým hřebíčkem a solí. Vypeckujeme datle. Lískové oříšky, rozinky i datle najemno nasekáme a 1/3 obalíme v moučné směsi. Pak vmícháváme střídavě mouku a jablečná povidla do vaječného krému. Nakonec přidáme i zbylé lískové oříšky, rozinky a datle. Vymastíme truhlíkovou formu dlouhou asi 30 cm. Naplníme ji těstem a pečeme v předehřáté troubě (175 °C) asi 1 1/2 hodiny. Nakrájíme a před podáváním posypeme ještě moučkovým cukrem.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je čtvrtek čtvrtek 21. listopadu 2024
svátek slaví Albert, zítra Cecílie Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |